用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! (Part ...
樓主: max1116
go

報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! (Part 2) [複製鏈接]

原帖由 jl118 於 11-7-18 22:50 發表

Nice to meet you
有褓母跟車的,我只是放學坐,不用過車!

very happy to get to know you! 我都打算淨係比佢坐放學, 不過要過車, 請問係咪得黎太架咋?

bk仲有同班同學嗎?

醒目開學勳章

[quote]原帖由 elmolly 於 11-7-18 23:06 發表

very happy to get to know you! 我都打算淨係比佢坐放學, 不過要過車, 請問係咪得黎太架咋?好似仲有個,揾下先......

bk仲有同班同學嗎? 唔sure......,不過佢地好似好少上bk.....

原帖由 jjtseung 於 11-7-18 21:20 發表
湊3個果然非同小可, 忙到我ㄚ...

認真佩服!佩服!

原帖由 jjtseung 於 11-7-18 21:19 發表
Max

enjoy你的new life style嗎?! ^^

哈哈!有心喇!
轉左新工兩個星期了。呢份工有汗出,無糧出,全無晉升機會,任勞任怨,工時不定...(以下省略五十字)。令我欣慰的是有更多時間與兩個女相處,尤其是細女,當佢見到我出現時,雙眼發光,果種開心真係唔知點形容。除此之外,呢份工已令我減去兩磅豬腩肉添~

原帖由 max1116 於 11-7-19 00:52 發表

哈哈!有心喇!
轉左新工兩個星期了。呢份工有汗出,無糧出,全無晉升機會,任勞任怨,工時不定...(以下省略五十字)。令我欣慰的是有更多時間與兩個女相處,尤其是細女,當佢見到我出現時,雙眼發光,果種開心真係唔知點形容。除此之外,呢 ...

已令我減去兩磅豬腩肉+尤其是細女,當佢見到我出現時,雙眼發光 = 乜辛苦都抵返晒

原帖由 elmolly 於 11-7-12 13:22 發表
咁多位, 傾左咁多年, 黎緊阿女終於可以正式加入spn既大家庭啦

恭喜您呀!您今年真係喜事重重呀
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 11-7-20 09:53 發表

恭喜您呀!您今年真係喜事重重呀

多謝!

你想既野又做到未? 希望你都心想事成

原帖由 elmolly 於 11-7-20 23:35 發表

多謝!

你想既野又做到未? 希望你都心想事成

到而家都冇消息呢!

Btw, 你而家搬左距離CWB咪好遠,第日重有十幾年,不如搬HK Island啦!
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 11-7-21 11:57 發表

到而家都冇消息呢!

Btw, 你而家搬左距離CWB咪好遠,第日重有十幾年,不如搬HK Island啦!

都係果句, 放鬆d先得! 咁間屋攪掂未?

我都好想搬呀, 不過而家先搬左一個月, 搬都要等出年租滿

回覆 269# elmolly 的文章

hi, 我記得您係KM 轉過來,可否分享經驗怎考心儀K?是否自薦?寄了很多信?

貢獻勳章

原帖由 snowygary 於 11-7-22 17:57 發表
hi, 我記得您係KM 轉過來,可否分享經驗怎考心儀K?是否自薦?寄了很多信?

呢句說話嘅意思有少許唔正確,點解 ?? 我覺得請番當時人解釋俾你知會比較好 !!

後面三個問號,可以簡單用兩個字回答你:"誠意" !!

[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-23 01:31 發表

呢句說話嘅意思有少許唔正確,點解 ?? 我覺得請番當時人解釋比你知會比較好 !!

後面三個問號,可以簡單用兩個字回答你:"誠意" !!

haha, KaHeiBaBa講得啱, 我女已經由KM轉左去另一間學校而家先轉到去SPN返N3(即係k2).

無錯, 就係誠意+誠意+誠意

回復 272# elmolly 的帖子

多謝指導,那麼您是否對SPN誠意,還是對SPK,SH等有誠意呢?我準備用誠意方法。

我路過的, 我想elmolly應該是對SPN有誠意啦, 因為佢的確入了SPN嘛?!

我諗"誠意"或者應該解作對一間學校一心一意呢?!
我想當年也只是對SPN付出一心一意的誠意啊!

原帖由 snowygary 於 11-7-24 14:08 發表
多謝指導,那麼您是否對SPN誠意,還是對SPK,SH等有誠意呢?我準備用誠意方法。

原帖由 aralelo 於 11-7-24 21:30 發表
我路過的, 我想elmolly應該是對SPN有誠意啦, 因為佢的確入了SPN嘛?!

...

係呀, 要返工揍女再咁有誠意咁寫信, 自問只可以focus一間, 而且都係覺得spn最啱自己既需要

貢獻勳章

原帖由 aralelo 於 11-7-24 21:30 發表

...

原帖由 elmolly 於 11-7-25 00:46 發表

係呀, 要返工揍女再咁有誠意咁寫信, 自問只可以focus一間, 而且都係覺得spn最啱自己既需要

冇錯,所以一心一意係唔夠,要加埋 "熱誠、忠誠、誠懇、懇切 ....." 嘅態度,再配合運氣和緣份而達至成功。
[img]http://forum.baby-kingdom.

佩服!抵您入到!CONG.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-25 01:29 發表

冇錯,所以一心一意係唔夠,要加埋 "熱誠、忠誠、誠懇、懇切 ....." 嘅態度,再配合運氣和緣份而達至成功。

珍珠都無咁真!

原帖由 snowygary 於 11-7-25 16:15 發表
佩服!抵您入到!CONG.

唔好咁講, 你想囡囡入邊間學校, 都可以努力試試, 好似我呢d"百無"家庭, 都有機會架.

原帖由 elmolly 於 11-7-26 00:18 發表

唔好咁講, 你想囡囡入邊間學校, 都可以努力試試, 好似我呢d"百無"家庭, 都有機會架.

入到真係好,你既努力熱誠,贊!!!

相對我,我就只有100%運氣吧,更要加把勁!!
‹ 上一主題|下一主題