用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

原文章由 save 於 08-7-25 16:13 發表
早年某家長跟一位咩都講得的老師講開tt, 果位老師話幾年後佢唔知仲係咪tt, 因校長想將幼稚園焗部轉為國際班.....

咁主流班咪變左小數民族囉

咁咪tt 係咪開始換血.....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 save 於 08-7-25 16:13 發表
早年某家長跟一位咩都講得的老師講開tt, 果位老師話幾年後佢唔知仲係咪tt, 因校長想將幼稚園焗部轉為國際班.....

聽到這消息, 感到很不是味兒 ...... 原來不止我們畢業班的同學仔們要各散東西 ......

乜唔見晒d 人.......
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

silvia_ng ~ 300位佳麗其中得獎者講番校長問的問題大至同ball ma 講的相同...問父母對教小朋友的睇法, 小朋友的特性, 父母的工作同對學校的理念...仲有聽佢話好似8月開始申請小一喎

祝你哋班k2 考小學順順利利, 想入邊間得邊間

諗起去年7/8月......上網搵料.....問人....聽簡介會.....first in.....second in.....仲有等信,真係諗番都覺煩同慘。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

你都ok la...算叫從一而終...又唔似我三心倆意, 心大心細, 諗多錯多...同得罪你多 ..........最尾幾句講吓笑咋...因覺幾順口

不過...講真...畢業唔係唔捨得學校和老師等...而係一班家長, 除了bk 外, 我都有同另一班家長好friendly, 大家常常食吓早餐講吓電話....而和bk 的家長雖然就在空氣中交談, 但感覺好親切...希望大家的將來有空常在留言 keep in touch
原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-29 10:02 發表
諗起去年7/8月......上網搵料.....問人....聽簡介會.....first in.....second in.....仲有等信,真係諗番都覺煩同慘。

原文章由 save 於 08-7-29 09:32 發表
silvia_ng ~ 300位佳麗其中得獎者講番校長問的問題大至同ball ma 講的相同...問父母對教小朋友的睇法, 小朋友的特性, 父母的工作同對學校的理念...仲有聽佢話好似8月開始申請小一喎

祝你哋班k2 考小學順順 ...

我準備好portfolio啦....等8月中交表,,,同埋未入錢

希望家齊到時醒醒定定啦....呀媽可以做既都做左啦...

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-29 10:02 發表

今年到我...時間過得真係好快....

不過有你地報下料比我知, 已經好好多啦! 你地上年考yw都未有過直資interview既料收....

今年9月中開始interview啦.....

Save,

我都覺得大家在見面同空中對話, 都覺得咁親切!  所以呢幾排見少了貓頭鷹3號,mamamui, Adrian 媽媽. Connie, Jade, May May, himbb …等媽咪發言, 真係好唔慣!

呀? 請問各位有無看過 “ 超人阿四 “ 呢套話劇 (詹瑞文監制), 我朋友大力推薦, 因為囡囡的自信心好低, K1 – K3 班主任都話佢太無自信, 不肯放擔試新事物, 上了小一, 也許會好難適應, 所以真係好想請教大家有無好的自信心課程或活動可以推介?

Cheerful,
我都諗緊帶阿囡去睇超人阿四呀! 佢最近做左詹瑞文 fans, 好中意睇佢拍的港鐵廣告.

我都中意睇詹瑞文:D
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

想睇超人阿四要快啦 ! 上兩星期只有$1xx及$2xx, $350已售罄, 我們買了817, 記着用visa白金咭有75折..

都嚟浦下頭....

日頭上嚟有小小難度, 因為而家有quota....

我都有去書展, 買咗的習作, 文具, 幾本十蚊雞, 都係諗住執平嘢咋. kiss my kids 買咗的半價英文書.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

上星期六去咗 book fair, 由 4:30 pm 至 11:30 pm 七個鐘都係 hall 5, 去唔到其他 hall, d 細路掛住係每個 booth 玩遊戲..... 我就買咗好多習作, 文具, 顏色筆套裝 (仲有畫家幫佢地畫 Q 板人像漫畫), 我一個帶兩個, 再兩大袋嘢, 累到想死...........後來 daddy 嚟做司機.
星期日去咗 Ocean Park, 可能係暑假, 好多人, 排好耐隊. 真係好累.....

原文章由 Cheerful12 於 08-7-30 00:53 發表
Save,

我都覺得大家在見面同空中對話, 都覺得咁親切!  所以呢幾排見少了貓頭鷹3號,mamamui, Adrian 媽媽. Connie, Jade, May May, himbb …等媽咪發言, 真係好唔慣!

呀? 請問各位有無看過 “ 超人阿四 “ 呢套話劇 ...

各位用緊(姐姐)的靚媽,你地會點嘛?會唔會提早解約呀!好煩惱呀!

醒目開學勳章

hi,

我都覺得好煩惱,我仲要6月尾先續左約!
原文章由 phebechong 於 08-7-31 16:14 發表
各位用緊(姐姐)的靚媽,你地會點嘛?會唔會提早解約呀!好煩惱呀!

Cheerful,

講開自信..亞囡近日好似自信心強咗...成日話自己數學叻, 游水叻和普通話叻...當然我都用咗好多口水, 因我成日掩住心口對佢講 '你好叻呀!'
原文章由 Cheerful12 於 08-7-30 00:53 發表
Save,

呀? 請問各位有無看過 “ 超人阿四 “ 呢套話劇 ...

我都唔好得你幾多,我5月先剛剛續咗,又俾佢第一期錢,依家都唔知可以點?
原文章由 叮叮噹噹 於 08-7-31 16:23 發表
hi,

我都覺得好煩惱,我仲要6月尾先續左約!  

原文章由 phebechong 於 08-7-31 16:29 發表
我都唔好得你幾多,我5月先剛剛續咗,又俾佢第一期錢,依家都唔知可以點?  

我最唔抵....我7月11號新工人姐姐先黎...死人特首就7月16號公佈
‹ 上一主題|下一主題