用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

同瑜瑜一樣, 之前有事麻煩周老師, 咪寫了張memo唔該老師幫忙放在通訊袋, 回到家又見係到, 咪問她仲咩事唔主動交出來比周老師, 她話唔記得左, 又要鼓勵她要自動自覺,老師好好人......., 昨晚分去查她書包, memo同蕃茄沒有了.

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-9 02:54 硐表
彤彤今日帶番隻茄子返黎, 我問佢有冇拎出黎比老師, 佢竟然答我冇   咁我問佢陳老師有冇叫你聽日帶茄子返學, 佢答我有   所以唯有聽日比佢帶多次返學啦 ...

嘜用道具唔係真的食物咩, 定係兩樣都得.  

原文章由 kylam100 於 07-11-9 10:07 硐表
紀妤帶左好多食物道具番學 + 面包 , 但miss chan 無攞起,
第2日又帶番去不過無帶面包 ~ 但我打電話比學校講左比書記姐姐知通知miss chan 仲係書包叫佢攞起!! 我有寫紙比miss chan.. ...

morning. 唔太凍有太陽, 最岩小朋友.

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-9 09:50 硐表
All,

morning
今日陽光普照,好好太陽呀))))

一陣無上巳經十幾頁
我忍不住都係打電話比周老師問清楚
原來是每天介紹食物種類。老師會叫同學帶回學校。
Zoe都無講要帶セ嘢:tongue:
但周老師說Zoe一天欺負歐老師2次,zoe見歐老師善良
激到歐老師發火。

激c人

原文章由 瑜媽 於 07-11-9 10:55 硐表
同瑜瑜一樣, 之前有事麻煩周老師, 咪寫了張memo唔該老師幫忙放在通訊袋, 回到家又見係到, 咪問她仲咩事唔主動交出來比周老師, 她話唔記得左, 又要鼓勵她要自動自覺,老師好好人......., 昨晚分去查她書包, memo同蕃 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

hi,

若果我有放紙係袋, 信班陳老師每次都會拎起, 若我問得多/詳細, 佢會致電回覆.

另....乜memo紙有叫我們幫手找食物道具咩 , 我依稀記得好似只係叫我帶食物(一次).

咁即係日日介紹完食物種類, 每日都有東西要帶番幼園.
Zeo激區老師,   不過區老師個樣又真係好純好善良.

原文章由 taifiona 於 07-11-9 11:20 硐表
一陣無上巳經十幾頁
我忍不住都係打電話比周老師問清楚
原來是每天介紹食物種類。老師會叫同學帶回學校。
Zoe都無講要帶セ嘢:tongue:
但周老師說Zoe一天欺負歐老師2次,zoe見歐老師善良
激到歐老師發火。 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都係收左一次便條寫帶米咋喎
原文章由 kylie_mom 於 07-11-9 11:27 硐表
我依稀記得好似只係叫我帶食物(一次). ...
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Wing Wing都係帶過一次

原文章由 monkey妹 於 07-11-9 12:16 硐表
我都係收左一次便條寫帶米咋喎

我諗係呱
佢話今天是奶類食品,便會叫某組d同學帶

連周老師都話區老師真係好純好善良. 所以Zoe真係好曳
佢係屋企都好曳 ,所以我實行獎勵制度

原文章由 瑜媽 於 07-11-9 11:40 硐表
咁即係日日介紹完食物種類, 每日都有東西要帶番幼園.
Zeo激區老師,   不過區老師個樣又真係好純好善良.

醒目開學勳章 貢獻勳章

而家d細路好叻, 知道邊個蝦得就蝦邊個, 我個晴晴都蝦婆婆(即我呀媽)啦, 明知唔會點罰佢, 成日作反   
原文章由 taifiona 於 07-11-9 14:46 硐表
連周老師都話區老師真係好純好善良. 所以Zoe真係好曳
佢係屋企都好曳 ,所以我實行獎勵制度

梓晴媽,

幼誠班有新相(食物) 睇呀)))))

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-9 17:50 編輯 ]

All,

你哋有無睇到dadadede呀)))
雖然囡囡驚dada,但比想像中好,close up都算多

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-11 00:02 編輯 ]

睇左了, 個個小朋友都影到, 都好平均下.

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-10 20:49 硐表
All,

雖然無囡囡份,但比想像中算多大頭鏡頭喎

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 irisleung7 於 07-11-10 20:56 硐表
睇左了, 個個小朋友都影到, 都好平均下.

係呀...影得kylie最多就係背脊

原文章由 kylie_mom 於 07-11-10 22:00 硐表

係呀...影得kylie最多就係背脊

琳琳都係傻吓傻吓咁, 成日個背脊對住個鏡頭. 佢自己睇到自己都騎騎笑重姐住自己隻眼

原文章由 monkey妹 於 07-11-9 15:28 硐表
而家d細路好叻, 知道邊個蝦得就蝦邊個, 我個晴晴都蝦婆婆(即我呀媽)啦, 明知唔會點罰佢, 成日作反   

琳琳都係識得蝦公公婆婆, 知佢地唔會鬧佢嘛! 係學校反而唔會喎, 老師話佢都算乖個批,所以婆婆成日話佢蝦佢囉

原文章由 ChioMaMa 於 07-11-9 13:00 硐表
Wing Wing都係帶過一次

我都係收到一次咋, 重要係下星期ニ先帶香蕉, 點解佢咁遲嘅, 你地都帶完啦, 佢先帶

原文章由 pandacat_bb 於 07-11-7 16:00 硐表
細佬參加咗強生個攝影比賽, 大家唔介意既請click入去投佢一票啦, 多謝晒

http://www.baby-kingdom.com/customer/johnsonsbaby/contest_nov07/enlarge.php?id=11&cat=bt&from=vote ...

雖然遲咗啲. 已投啦, Good Luck!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我出左街無睇到呀:(
原文章由 FlorenceChan 於 07-11-10 20:49 硐表
All,

原文章由 瑜媽 於 07-11-9 10:57 硐表
嘜用道具唔係真的食物咩, 定係兩樣都得.  

瑜媽

兩樣都得~ 我帶左好多.. 餅包裝/華田包裝紙/粟米片個盒.. 幾粒糖....飲料盒都ok..

kylam100
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽
‹ 上一主題|下一主題