用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

hi all,

報到報到, 我仔會係今年k1入讀下午班   

我其實都驚驚地佢去toilet問題,佢都而家都仲唔肯自己除褲去wewe,要我地幫佢除同著褲,仲有就係成日掛住玩,問親佢就話唔使wewe,結果就係濕褲仔先叫要去wewe law,到時返學係咁就真係冇眼睇   

仲有就係佢超坐唔定,成日唔係run就jump...唉~~

醒目開學勳章

Hi carolliu,

你囝囝講野叻唔叻?  我囝講野好差, 得我聽得明咋!  

Funny 寫道:
Hi carolliu,

你囝囝講野叻唔叻?  我囝講野好差, 得我聽得明咋!  

Funny,

我仔講野都算ok啦(有時仲好煩tim)....你個仔係咪好重"bb話" feel呀?   

all,
突然間, 好多新一年o既同學仔呀!!     

all,

好熱鬧呀    多左咁多新朋友   

醒目開學勳章

>all
今日收到通告, 由18/6~6/7(3星期), 學校為k3同學仔攪左個"模擬小一學校生活"呀! 協助佢地適應小一呀, 幾好喎!      

仲有, 29/6係家長日呀, 我係1:45pm呀! 另外, ms. pang同我講, 話今年學校唔會攪暑期活動呀, 因為學校有野整呀!  

醒目開學勳章

係呀, 全中!  

carolliu 寫道:
...你個仔係咪好重"bb話" feel呀?   

醒目開學勳章

Hi wing530,

學校暑假有咩野整呀?! (我真八卦!)  :

醒目開學勳章

各位媽咪:

我有時都會上St Andrew個website, 好似好少家長係討論區留言.  

wing530

我係29號10:00,但我想妀早dd,唔駛請假麻   

醒目開學勳章

>FUNNY
聽老師講, 好似今年要做個"櫃", 要度size呀, 有小朋友係度就唔係咁方便呀!     好似聽日會有通告派, 到時再話你知...係咩事啦!     

>kcmama
家長日, 我要改期呀, 我要改星期6, 等埋我老公先, 星期5唔想請假麻!      

係呀, 我無左你個email address呀, 你再pm我, 好唔好呀?    比bk delete左好多pm呀!    

wing530

我個私人 e-mail   係米.... pm 左啦

all,
家長日, 我o既時間係8:15am, 老師預左我返工前~

wing530,
唔該晒你報料呀~
學校有"模擬小一學校生活"呢個安排唔錯呀~   
其實, 我都好擔心佢適應小一架~

今年唔會有暑期活動呀? :-| 有小小失望wor... but唔緊要啦, 我自己安排law~

hinhinmom

你就好喇,我都想咁早呀    希望妀到啦

醒目開學勳章

>KCMAMA
你個e-mail address無左呀, 比bk delete左呀, 麻煩你pm多次比我啦!       睇卓卓張"紀念冊", 你又無寫比我喎, 所以, 咪問你囉~   

>hinhinmom
你咁早呀, 8:15am喎!       我有時都仲未起身呀!      

係呀, 今年無暑期活動呀, 我都有小小失望, 因為舊年真係攪得好好, 由其係...交通遊, 真係好有驚喜呀!     仲唸住今年會唔會有...另一個新驚喜tim呀~     

wing530

e-mail 俾左你

收到你 d 相喇 唔該哂 :wink:

你日日訓到咁晏咁歎小心..........肥呀

醒目開學勳章

kcmama

肥....都無辦法啦, 鬼叫我懶咩, 加上...人又到中年喇~        我晏起身姐, 但我又好晏先去訓麻!   

d相睇到卓卓好開心呀, 後尾同anson影果d相又好攪笑喎! 睇到我......個心都識笑呀!      

wing530

係呀 d 相好攪笑呀    佢地仲好開心 tim     玩遊戲玩到好肉緊

大家好呀:

你地小朋友係唔係響聖安德助讀緊架, 我想了解下呢間幼稚園呀?
~只要有夢想,凡事可成真~
‹ 上一主題|下一主題