用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 07 Munsang k1 一齊來傾吓
樓主: ms0665
go

07 Munsang k1 一齊來傾吓 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 07 Munsang k1 一齊來傾

有關學生相片事宜,以個人理解是不是不可用家庭用的打印機印出來的相片,因會退色。現有市面的商店都係用數碼相機影啦!真係要用菲林拍攝的相?請舊生家長教路。

有無人知校服及運動服要買幾多套, 及每星期如何替換呢?

我個朋友個仔岩岩讀完k1,佢叫我唔使買咁多wor
基本上每樣一套就得,多數都會隔日咁著,而且d料都易乾
我自己就會每樣買一套,再接朋友仔仔各一套=2套
而冬天就淨買衫(褲朋友比)同校褸
fenniemyt 寫道:
有無人知校服及運動服要買幾多套, 及每星期如何替換呢?

今日打過電話去問褓姆車比唔比開學日跟車
原來連搭都無得搭呀

我冇帶學卷去註冊,要後補...學校張備忘錄都冇話要帶。

原文章由 ritaor66 於 07-7-3 14:26 發表
今日打過電話去問褓姆車比唔比開學日跟車
原來連搭都無得搭呀

我架褓姆車話第一天可以同小朋友一起坐車上學. 照o黎可能架架褓姆車都唔同.

你之前有無收到佢call你臨時改註冊日期
順便收埋學卷,上次交留位費個張當然無講
原文章由 hin_ma 於 07-7-4 19:47 發表
我冇帶學卷去註冊,要後補...學校張備忘錄都冇話要帶。

Deleted !!

[ 本文章最後由 queen180307 於 07-7-5 13:53 編輯 ]

Sorry呀, 其實我想加囡囡個名上去, 不過新版面出唔哂
d字, 有無媽咪可以幫手. Thanks!

AM Class
queen180307------女--青衣

[ 本文章最後由 queen180307 於 07-7-5 13:52 編輯 ]

Hello! Ritaor66,

註冊那天, 我買咗校服, 冇見到有運動服買, 是不是要自已去太子金綸店購買
謝謝

Tammy

原文章由 ritaor66 於 07-7-1 21:55 發表
我個朋友個仔岩岩讀完k1,佢叫我唔使買咁多wor
基本上每樣一套就得,多數都會隔日咁著,而且d料都易乾
我自己就會每樣買一套,再接朋友仔仔各一套=2套
而冬天就淨買衫(褲朋友比)同校褸   

AM Class
ritaor66----------仔--上水
HoiHangBB-------女--青衣
Howard_Ho------仔--黄大仙
linusivan----------仔--粉嶺
tammyswl------- 仔(Markus Lee)--美孚
queen180307----女--青衣

PM Class

Kityeehim--------仔
mazielai----------女
little_hiway-------女 (官塘)
hin_ma-----------仔
A&S ------------ 女
lovebbmom-----仔 (tai wo hau)
MetoCity--------女 (TKO)
fenniemyt-------女 (Diamond Hill)

歡迎自己update...   

原文章由 queen180307 於 07-7-5 13:44 發表
Sorry呀, 其實我想加囡囡個名上去, 不過新版面出唔哂
d字, 有無媽咪可以幫手. Thanks!

AM Class
queen180307------女--青衣

連動服好似係話開學後另有安排wor
原文章由 Tammyswl 於 07-7-5 15:18 發表
Hello! Ritaor66,

註冊那天, 我買咗校服, 冇見到有運動服買, 是不是要自已去太子金綸店購買
謝謝

Tammy

ritaor,
Thanks for updated.
運動服係話開學後另有安排呀, 有無人知校服裙在金錀
買幾多錢呀?

呢樣我都問咗學校la...佢最緊要係唔好用數碼相紙,所以係可以影數碼相,但一定要用光面相紙沖印
原文章由 MetroCity 於 07-6-29 10:38 發表
有關學生相片事宜,以個人理解是不是不可用家庭用的打印機印出來的相片,因會退色。現有市面的商店都係用數碼相機影啦!真係要用菲林拍攝的相?請舊生家長教路。

AM Class
ritaor66----------仔--上水
HoiHangBB-------女--青衣
Howard_Ho------仔--黄大仙
linusivan----------仔--粉嶺
tammyswl------- 仔(Markus Lee)--美孚
queen180307----女--青衣

PM Class

Kityeehim--------仔
mazielai----------女
little_hiway-------女 (官塘)
hin_ma-----------仔
A&S ------------ 女
lovebbmom-----仔 (tai wo hau)
MetoCity--------女 (TKO)
fenniemyt-------女 (Diamond Hill)

歡迎自己update...   

原文章由 queen180307 於 07-7-5 19:04 發表
運動服係話開學後另有安排呀, 有無人知校服裙在金錀
買幾多錢呀?

今天買左兩套校服裙, 校服裙在金錀賣每條$110. 金錀無運動服賣, 因為唔係佢地做, 話開學後另有安排 .

Thank you! Ritaor66
Just read the newspaper few days ago, it showed that many Kindergarters increase their tuition fees, hope Munsang just increase $100-$300...

原文章由 ritaor66 於 07-7-5 18:50 發表
連動服好似係話開學後另有安排wor   

原來校服裙同男仔成套校服都係一樣價錢 不過男仔可以淨買多件衫替換方便d...因為多數係衫領有漬要勤d換:-x
咁男仔好似抵d
原文章由 fenniemyt 於 07-7-7 18:56 發表

今天買左兩套校服裙, 校服裙在金錀賣每條$110. 金錀無運動服賣, 因為唔係佢地做, 話開學後另有安排 .

我今日都也打番學校問學費價錢,但係無人聽,我諗星期一再打去試

我個女讀07' K1 am class, 已註冊及買校服了!
‹ 上一主題|下一主題