用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Zoey,

妳真是聰明, 選擇

菲媽,

Please check pm.

abbybear,

今日第一次見妳          , 妳仔仔好乖!  Maggie 雖然似隻馬騮唔停口又周圍走, 但查實幾純幾乖嫁 --- 有時 (唔好意思, 自己讚自己 tim     :   ), 希望佢地都可以做好朋友!

28/12  去唔去呀?  妳同仔仔講去同 Maggie 同小朋友一齊彈琴玩遊戲, 咁會唔會佢會勤快 d 去練琴呢        .

OLIVIA1997,

今日帶女上課外活動既時候好似見到妳, 妳係未參加左旅行呀?

各位 MSC 媽咪,

很久沒有到學校既 website 瀏覽, 原來很多東西都變了, 大家有空也入去一看          !

MY SCHOOL

Zoey,

妳星期六見到我啊!我冇去旅行, 星期六要返加多元智能創意班.

剛剛收到Miss Law電話, 星期六遊戲日抽到Olivia,
妳們抽唔抽到啊!!!

抽唔到呀我, 冇電話呀!~

我都冇收到電話呀!~ 抽唔到我呀! :cry:  :cry:
菲媽 =^_^=

Olivia1997 & abbybear,

星期六去同妳地打氣            

多謝, 多謝!!!

Zoey,

好呀,星期六見。

[img align=right]C:\My Documents\My Pictures\新資料夾

各位媽咪

你地好, 我想請教幼稚園的聖誕節是如何慶祝, 家長需要預備什麼. 唔該唔該.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Venus,

妳係未講緊 '聖誕聯歡會', 小朋友在禮堂有表演那日?  其實事前要甚麼準備, 要視乎妳小朋友那班班主任既要求, 我囡囡試過一年要著白色衣服來扮演白兔, 有一年要著紅色扮 candle, 我仲整左一頂好高既紅 hat 比佢戴, 仲有 d 閃閃令裝飾在身上像發光!

比個提示, 學校每級都有好多學生妳都知, 由於坐位有限, 所以學校一般唔會公開邀請家長去睇佢地表演, 但係到當日, 若果妳真係想睇下小朋友既精彩演出, 可以自己帶小朋友番學, 然後留低, 到差不多時間就到 hall 那邊等候, 佢地會比妳地入場嫁 (妳會見到不少家長, 唔止妳一個, 但要邀請所有家長, 就做唔到, 明唔明         ).

ZOEY

唔該晒, 我會試下取假, 因年尾好忙, 希望可以放到假去睇個
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

[quote]
Venus 寫道:
ZOEY

唔該晒, 我會試下取假, 因年尾好忙, 希望可以放到假去睇個

本人想在下年讓小兒入讀民生小學,唔知程度深唔深?
小兒現在非民生學生.
請幫忙.

zoey

唔知學校會幾時通知呢? 你知啦, 做衫都要時間, 我工作仲好忙

致各位家長,

請問第二次測驗和考試是否包括第一次測驗和考試的範圍.

KL-Lum,

Hi, 你好, 第一次見面, 歡迎, 歡迎,

你的小朋友讀邊班呀!

我都唔知第二次測驗和考試是否包括第一次測驗和考試的範圍.
不過好似話第二個學期, 唔包括第一個學期的範圍.
菲媽 =^_^=

KwanPok 寫道:
本人想在下年讓小兒入讀民生小學,唔知程度深唔深?
小兒現在非民生學生.
請幫忙.

KwanPok,

作為小一家長, 我覺得唔深, 考試測驗前, 功課量還會減少, 所以應付得也很輕鬆!

Zeoy 多謝你的回應.

你好,

我是新丁, 我的兒子是考小一入的, 現就讀一年班.

‹ 上一主題|下一主題