用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗啟思幼稚園
樓主: COCO0624
go

元朗啟思幼稚園 [複製鏈接]

hi cathy

烜烜好番就好,係呢今個sat好似係openday,你會唔會去呀?

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-8 22:00 發表

hi meeki,
烜烜今日有番學呀,佢好番好多啦,佢因為喉嚨發炎所以發燒呀,不過食0左藥就成日訓覺,仲聲沙tim.....呢排天氣真係"ma ma"地呀,真係要小心D唔好比佢再病先得啦... ...

原文章由 meeki 於 08-4-9 12:35 發表
hi cathy

烜烜好番就好,係呢今個sat好似係openday,你會唔會去呀?

hi meeki,
今個星期六我唔去啦,因為要番工呀,但係我上學期既open day都有去呀,係呢,咁你去唔去呀?係喎,你去唔唔0個個新生農場呀?

hi cathy

個openday好似係下午開始,所以我會放左工後去.你唔去呀,咁我咪見唔到你law

新生農場咩嚟架 ,我可能無join.唔記得左lu

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-9 20:30 發表

hi meeki,
今個星期六我唔去啦,因為要番工呀,但係我上學期既open day都有去呀,係呢,咁你去唔去呀?係喎,你去唔唔0個個新生農場呀?

原文章由 meeki 於 08-4-10 09:25 發表
hi cathy

個openday好似係下午開始,所以我會放左工後去.你唔去呀,咁我咪見唔到你law

新生農場咩嚟架 ,我可能無join.唔記得左lu

hi meeki,
其實我都想去架,因為烜烜想去玩呀,但係我要番工,冇時間呀 0個個新生農場要自費呀,好似係$110呀,因為我又係要番工呀,所以冇得去呀....係呢,今日我收到上次聖誕節表演0個d相啦,你收到未呀?不過隻dvd就未有喎....

hi cathy

我都收到相有3張,影得都唔錯,但dvd 我好似無買,唔記得tim ,你有買呀?如果你收到dvd後,可唔可以copy隻比我呀.:

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-10 22:07 發表

hi meeki,
其實我都想去架,因為烜烜想去玩呀,但係我要番工,冇時間呀 0個個新生農場要自費呀,好似係$110呀,因為我又係要番工呀,所以冇得去呀....係呢,今日我收到上次聖誕節表演0個d相啦,你收到未呀?不過隻dvd ...

原文章由 meeki 於 08-4-12 10:36 發表
hi cathy

我都收到相有3張,影得都唔錯,但dvd 我好似無買,唔記得tim ,你有買呀?如果你收到dvd後,可唔可以copy隻比我呀.:

hi meeki,
好呀好呀,如果收到我copy比你呀,係喎,今日去open day好唔好玩呀...

hi cathy

個openday都唔錯呀,皓皓都玩得好開心,仲上台表演tim
我噚日係第一次去天水圍公園,一入到去我已經心諗唔知會唔會撞到你,點知皓皓突然同我講見到個同學,我心諗會唔會係烜烜呢,我咪問皓皓個同學叫咩名,點知真係烜烜,估唔到我地終於見到面啦:

天水圍個公園都幾好喎又大,不過好多蚊,唔知係咪落完雨,所以好多蚊,咬到我手腳都係,起碼廿粒

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-12 23:04 發表

hi meeki,
好呀好呀,如果收到我copy比你呀,係喎,今日去open day好唔好玩呀...

原文章由 meeki 於 08-4-14 10:08 發表
hi cathy

個openday都唔錯呀,皓皓都玩得好開心,仲上台表演tim
我噚日係第一次去天水圍公園,一入到去我已經心諗唔知會唔會撞到你,點知皓皓突然同我講見到個同學,我心諗會唔會係烜烜呢,我咪問皓皓個同學叫咩名,點 ...

hi meeki,
哈哈,我地真係好0岩呀,咁都會見到呀.. 你知唔知呀,我星期一同烜烜番學呀,見到皓皓,佢即刻同楊老師講話噚日0係元朗公園見到烜烜呀,仲話即刻同媽咪行過去打招呼tim...真係好叻仔呀,反而烜烜就太怕羞啦,0係人面前唔係好敢講野架,你0個日都見到啦..都唔知點攪,不過佢已經好0左架啦,番n1之前呀,仲怕羞呀,而家算係好0左啦..不過佢都好攪笑呀,皓皓走0左之後,就不停問你地去0左邊度呀,仲逐個數曬同學仔d名呀..話同邊個最friend咁呀..天水圍公園係好多蚊架,所以我次次都會帶埋個驅蚊器架..因為我地好野蚊架..

[ 本文章最後由 cathyyyyy 於 08-4-15 22:46 編輯 ]

hi cathy

皓皓都有同我講有同老師講,我問皓皓平時烜烜有無同佢講野,佢話有架,所以你放心,烜烜係學校都好多野講架,果日佢第一次見我所以怕羞啫.我今個星期五會送皓皓返學,唔知會唔會見到你呢?

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-15 22:36 發表

hi meeki,
哈哈,我地真係好0岩呀,咁都會見到呀.. 你知唔知呀,我星期一同烜烜番學呀,見到皓皓,佢即刻同楊老師講話噚日0係元朗公園見到烜烜呀,仲話即刻同媽咪行過去打招呼tim...真係好叻仔呀,反而烜烜就太怕羞 ...

原文章由 meeki 於 08-4-16 09:56 發表
hi cathy

皓皓都有同我講有同老師講,我問皓皓平時烜烜有無同佢講野,佢話有架,所以你放心,烜烜係學校都好多野講架,果日佢第一次見我所以怕羞啫.我今個星期五會送皓皓返學,唔知會唔會見到你呢?

...

hi meeki,
原來烜烜都會同同學仔傾計,咁我都放心d呀,星期五我要番工呀,會係我媽咪同佢番學呀,因為我係放星期日同星期一既...不過下個月開始我應該會日日都同佢番學呀,因為我辭0左職啦,做埋今個月..係喎,你星期五放假呀,咁好可以同皓皓番學既?

hi cathy

你辭左職係咪諗住做全職媽咪呢?我就無諗過lu,因為揍仔仲辛苦過返工 .

星期五因為有d事請假,所以咪有時間送皓皓返學,但我就無時間接佢放學,但我會下午等佢訓飽晏覺再接佢出街.

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-16 20:45 發表

hi meeki,
原來烜烜都會同同學仔傾計,咁我都放心d呀,星期五我要番工呀,會係我媽咪同佢番學呀,因為我係放星期日同星期一既...不過下個月開始我應該會日日都同佢番學呀,因為我辭0左職啦,做埋今個月..係喎,你星期五放 ...

原文章由 meeki 於 08-4-17 09:36 發表
hi cathy

你辭左職係咪諗住做全職媽咪呢?我就無諗過lu,因為揍仔仲辛苦過返工 .

星期五因為有d事請假,所以咪有時間送皓皓返學,但我就無時間接佢放學,但我會下午等佢訓飽晏覺再接佢出街.

...

hi meeki,
我唔係做全職媽咪呀,不過係因為我生0個時整傷0左條尾龍骨呀,而家起身坐低都會好痛呀,仲唔係好彎到腰tim..而我份工又係好勞動性質呀,所以冇辦法呀,做唔到呀,而家都仲搵緊工呀,都唔知幾時先搵到架..係喎,聽日要帶水果番學喎,你會帶咩水果呢??烜烜會帶楊桃呀..

hi cathy

你係做咩工架?難唔難揾工?希望你條尾龍骨快D好番同埋好快揾到份好工.

我yesterday無拎生果返學校呀,我唔完全唔記得係生果日,如果係爺爺送皓皓返學的話,就唔會唔記得lu 我呢個媽咪真係無心肝

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-17 20:52 發表

hi meeki,
我唔係做全職媽咪呀,不過係因為我生0個時整傷0左條尾龍骨呀,而家起身坐低都會好痛呀,仲唔係好彎到腰tim..而我份工又係好勞動性質呀,所以冇辦法呀,做唔到呀,而家都仲搵緊工呀,都唔知幾時先搵到架..係喎,聽 ...

原文章由 meeki 於 08-4-19 14:52 發表
hi cathy

你係做咩工架?難唔難揾工?希望你條尾龍骨快D好番同埋好快揾到份好工.

我yesterday無拎生果返學校呀,我唔完全唔記得係生果日,如果係爺爺送皓皓返學的話,就唔會唔記得lu 我呢個媽咪真係無心肝

...

hi meeki,
我係做酒店既,因為太辛苦啦,都做0左差唔多9年啦,都夠啦,係時候搵過第二份工啦,不過我而家最緊要都係養好條腰骨先..星期五0個日同皓皓去0左邊度玩呢? 0個日我媽咪帶烜烜番學都見到你呀,但係可能你冇留意呀,哈哈...睇下下次你幾時帶皓皓番學啦,咁我地又可以見面啦,哈哈...

hi cathy

你真係要養番好條腰骨,慢慢先再揾工都唔遲.
果日其實係我哥結婚,因為時間許可我咪比皓皓返完學,訓埋晏覺先去酒樓law.
果日你媽咪係度咩,我見唔到呀,咁你媽咪見唔見我同烜烜講野呀,不過烜烜唔睬我呀

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-19 18:33 發表

hi meeki,
我係做酒店既,因為太辛苦啦,都做0左差唔多9年啦,都夠啦,係時候搵過第二份工啦,不過我而家最緊要都係養好條腰骨先..星期五0個日同皓皓去0左邊度玩呢? 0個日我媽咪帶烜烜番學都見到你呀,但係可能你 ...

原文章由 meeki 於 08-4-21 10:12 發表
hi cathy

你真係要養番好條腰骨,慢慢先再揾工都唔遲.
果日其實係我哥結婚,因為時間許可我咪比皓皓返完學,訓埋晏覺先去酒樓law.
果日你媽咪係度咩,我見唔到呀,咁你媽咪見唔見我同烜烜講野呀,不過烜烜唔睬我呀

...

hi meeki,
恭喜你阿哥呀 ...
係呀,0個日我媽咪話見到你呀,不過你見唔到佢呀,佢都冇見到你同烜烜傾計呀,可能我媽咪已經走0左啦,因為我媽咪推住架bb車同烜烜番學,所以唔會留咁耐呀,佢驚我細囡喊呀..乜佢咁曳曳唔睬你呀,佢係好慢熱呀,所以你要同佢傾多d計先得啦,哈哈...

皓皓噚晚半夜發燒呀,我比左退燒葯佢食,今朝起身都仲有少少燒,所以佢今日唔返學lu,都唔知點解無端諯發燒,佢又無唔舒服,可能d病徵未出嚟啦.

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-21 18:46 發表

hi meeki,
恭喜你阿哥呀 ...
係呀,0個日我媽咪話見到你呀,不過你見唔到佢呀,佢都冇見到你同烜烜傾計呀,可能我媽咪已經走0左啦,因為我媽咪推住架bb車同烜烜番學,所以唔會留咁耐呀,佢驚我細囡喊呀..乜佢咁曳 ...

原文章由 meeki 於 08-4-22 09:51 發表
皓皓噚晚半夜發燒呀,我比左退燒葯佢食,今朝起身都仲有少少燒,所以佢今日唔返學lu,都唔知點解無端諯發燒,佢又無唔舒服,可能d病徵未出嚟啦.

hi meeki,
發燒可大可少架,記得睇醫生呀,咁皓皓而家好番d未呀??而家番學一定要帶外套呀,因為課室0岩0岩洗完冷氣,好凍呀,仲吹正烜烜同皓皓個位呀,今日放學發現烜烜好似生濕疹呀,唔知係敏感定係食錯野呢?

皓皓噚日睇左醫生,醫生開左d抗生素比皓皓,今朝都退左燒,但我都唔想皓皓返學,等佢抖下先,如果今日都全日都無再燒,佢應該會聽日返學.

原文章由 cathyyyyy 於 08-4-22 18:50 發表

hi meeki,
發燒可大可少架,記得睇醫生呀,咁皓皓而家好番d未呀??而家番學一定要帶外套呀,因為課室0岩0岩洗完冷氣,好凍呀,仲吹正烜烜同皓皓個位呀,今日放學發現烜烜好似生濕疹呀,唔知係敏感定係食錯野呢? ...

原文章由 meeki 於 08-4-23 10:06 發表
皓皓噚日睇左醫生,醫生開左d抗生素比皓皓,今朝都退左燒,但我都唔想皓皓返學,等佢抖下先,如果今日都全日都無再燒,佢應該會聽日返學.

hi meeki,
今日我見唔到皓皓番學呀,要小心身體呀,快d好番,係喎,你係睇開邊個兒科醫生架?烜烜成日睇醫生都好耐先番,一係就食藥係到成個人落曬形,連飯都唔食呀.....諗起都頭痛呀..
‹ 上一主題|下一主題