用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集 ...
樓主: Marcus媽
go

2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集 [複製鏈接]

Re: 2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集

hellofanny,
thanks you. 等我聽日打去問吓先.

okmammy,
你囡囡同我囝囝剛好雙反,我囝外表似足3歲幾,但一開口就滿口bb話   

TongC9,
BB扭你唔想你走,都證明你這個mama做得好成功 ,證明你係bb心目中係重要,因為bb成日想同你一齐亞嗎,我有個朋友,bb由早到晚主力都係由姐姐睇,放工返到屋企佢都唔理,依家bb唔跟自己媽咪,只係跟姐姐你話幾sad呢!

你唔洗客氣啦,我每朝見到毅毅都覺得佢笑容滿面,係大人見到都鐘意啦 ,十份可愛,其實你毅毅都真係好叻,我每次見到姐姐帶佢返學, 到姐姐就走了,佢都好叻又唔會扭唔俾姐姐走,仲拖拖小朋入禮堂tim,我依家仲係等緊唔知marcus幾時原意拖拖小朋友手仔  

Dear friends,
Rec'd phone call from Ms. Leung, Ching Ching can start 12pm lesson tomorrow la!      

Congratulations!    晴晴好番哂未呀? :wink:

gkmyeung 寫道:
Dear friends,
Rec'd phone call from Ms. Leung, Ching Ching can start 12pm lesson tomorrow la!      

Marcus媽,
全屋BB只係唔肯同我say goodbye o乍  佢黏我,我當然開心,但有時我夜晚出街見到佢喊得好淒涼就好無奈law (搞到佢臨訓前都唔開心) :cry: 到而家佢仲係講極唔明

我BB拖手都係有樣學樣,再見多D小朋友拖拖手, Marcus好快都會願意拖拖小朋友手仔

唔知係咪面向門口呢? 如果係alvina應該坐BB隔離,而我地開學個日都應該有過一面之緣

okmammy 寫道:
My daughter sits in the middle, her face looks very baby, everybody said she looks like one and a half years old.  Today she also cried, my helper told me she cried for 1 hour or more than that because teacher asked her to leave so she left around 10:00a.m.  When she's leaving, Alvina kept on saying no no no no and cried!!! My helper said she looked very poor.

Hello TongSzeLai,
你bb都話有樣學樣,我個b係有樣都唔原學。啊, 我想問你有冇諗過買海洋公園年票啊,我上年買左,因為翹翹唔洗錢,一有時間我就會帶翹翹去,當去公園咁,又有動物睇,又有嘢玩,都係$495一年,不過上年我都係去左5次,好彩都叫回到本。

TongSzeLai 寫道:
Marcus媽,
全屋BB只係唔肯同我say goodbye o乍  佢黏我,我當然開心,但有時我夜晚出街見到佢喊得好淒涼就好無奈law (搞到佢臨訓前都唔開心) :cry: 到而家佢仲係講極唔明

我BB拖手都係有樣學樣,再見多D小朋友拖拖手, Marcus好快都會願意拖拖小朋友手仔

Thanks for your concern.  Ching Ching recover a lot!  She can walk well but still can't run & jump well.  I guess she need to take 1 more week to recover.  

Ching Ching don't like 拖手 too.  By the way, my maid said that the boys next to her always want to kiss her face or touch her arm.  That why she hate to walk together with him side by side........
I guess it's hard to teach her to do 拖手  

About Ocean Park, I have the year pass too and valid to Jun 2007.  Do you interest to have a trip together when the weather turn cool?

超想去;但要就唐老鴨時間;搞到我同唐小鴨頸都長埋;你知啦!我無你o甘方便呢 年票係咪年頭買先抵!遲D等BB唔成日扭抱,我就可以自己帶佢出街玩,唔使等唐老鴨啦!

Marcus媽 寫道:
你bb都話有樣學樣,我個b係有樣都唔原學。啊, 我想問你有冇諗過買海洋公園年票啊,我上年買左,因為翹翹唔洗錢,一有時間我就會帶翹翹去,當去公園咁,又有動物睇,又有嘢玩,都係$495一年,不過上年我都係去左5次,好彩都叫回到本。

TongC9 & Ching Ching Ma,

如果你地唔介意,我可以車你地一齐去,我個架車細細地不過可以坐到ka,我個老公十年都唔會join 我同我個仔,如果你個唐老鴨冇時間,搵日我地mama兵團去loh. 3個mami同3個小朋友應該都ok,不過就冇得帶bb車loh.  這個星期日我daddy返左印尼後我會比較有時間,睇下你地mama們幾時有興趣。

有!超想去;但要就唐老鴨時間;搞到我同唐小鴨頸都長埋;你知啦!我無你o甘方便呢 年票係咪年頭買先抵!遲D等BB唔成日扭抱,我就可以自己帶佢出街玩,唔使等唐老鴨啦!

[quote]
Marcus媽 寫道:
   [/quote]

okmammy,
今日係唔係你同工人姐姐帶Alvian返學ka,今朝Alvian係唔係同工人姐姐坐係玩具角個邊o個個,Marcus係提子組,今朝成日玩住個吸塵機個個小朋友呢!

Hi 各位媽媽你們好,

我想幫小朋友報藍田啟思幼兒園n1, 但我想問下係咪讀完n1就會升上啓思幼稚園的k1?? 定係兩間係分開的呢??
另外想問n1除左學費之外, 還有沒有其係費用呢??   

好提議,小朋友可以有伴玩!   不過會唔會好麻煩你呢?
[/quote]
Marcus媽 寫道:

如果你地唔介意,我可以車你地一齐去,我個架車細細地不過可以坐到ka,我個老公十年都唔會join 我同我個仔,如果你個唐老鴨冇時間,搵日我地mama兵團去loh. 3個mami同3個小朋友應該都ok,不過就冇得帶bb車loh.  這個星期日我daddy返左印尼後我會比較有時間,睇下你地mama們幾時有興趣。[/quote]

唔好咁講啦! 小朋友可以一斉玩係件開心事。這星期我比較忙,因marcus星期六要入院做個小手術(有好多男仔都有ge問題呢),所以要同學校請3,4日病假了。等到佢好返d我地再約去海馬公園。ok!

好提議,小朋友可以有伴玩!   不過會唔會好麻煩你呢?

Marcus媽 寫道:

如果你地唔介意,我可以車你地一齐去,我個架車細細地不過可以坐到ka,我個老公十年都唔會join 我同我個仔,如果你個唐老鴨冇時間,搵日我地mama兵團去loh. 3個mami同3個小朋友應該都ok,不過就冇得帶bb車loh.  這個星期日我daddy返左印尼後我會比較有時間,睇下你地mama們幾時有興趣。[/quote] [/quote]

Hope Marcus can recover soon and can have lesson later.  Heard from friends that the operation is simple and the wound is small.  But BB may cry for few days as it have a bit pain.

My husband can drive his small car to Ocean Park too.  Let gather the no. of families join and see whether we can drive together.....
May be we can have trip after Marcus recover  :wink:

之前有個親戚個仔都做過,不過大d,佢做完第日已經好似無野o甘。上次返學之前做檢查,醫生都話BB可能需要做,但就話可以大D睇定D先
o甘等Marcus搞掂我地就一齊去啦!     Anyway,唔該哂先!!

[/quote]
Marcus媽 寫道:
唔好咁講啦! 小朋友可以一斉玩係件開心事。這星期我比較忙,因marcus星期六要入院做個小手術(有好多男仔都有ge問題呢),所以要同學校請3,4日病假了。等到佢好返d我地再約去海馬公園。ok! [/quote]  
‹ 上一主題|下一主題