用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九月入讀黃埔宣道小學家長聚會
樓主: Butterfly668
go

九月入讀黃埔宣道小學家長聚會 [複製鏈接]

Re: 九月入讀黃埔宣道小學家長聚會

請問有無人知道那裡有沙田到紅磡的保母車呀!

Thanks, Bryanmama.  

請問是否未派新手冊? 明天需否帶新書?

Hi, 各位媽咪:

阿仔話A及B班是精英班,佢話自已入咗精英班(B班),唔知係咪真呢?
放假前訂咗飯但未俾錢,星期一是否有飯提供?

[quote]
mk2000 寫道:
Hi, 各位媽咪:

阿仔話A及B班是精英班,佢話自已入

Hi 無明河馬 : 妳住沙田哪裡吖,我都係住沙田馬鞍山
                         妳呢,我每日都揸車送小朋友返學!!

Hi mk2000,

我個囡都係2B, 佢話英文科老師好嚴, 成日罸小朋友"奇", 佢都比佢罸過, 所以佢好唔開心, 重話好怕上英文. 不如你幫我問吓你囝囝, 如果真係我想同英文老師或校長反映吓.

mk2000 寫道:
Hi, 各位媽咪:

阿仔話A及B班是精英班,佢話自已入咗精英班(B班),唔知係咪真呢?
放假前訂咗飯但未俾錢,星期一是否有飯提供?

Hi, Joeymimi328,

阿仔話個英文老師好惡,第2組嘅女組長因唔留心,成日俾佢罰.不過佢自已就無俾佢罰過.我阿仔好識睇老師,如果老師惡,佢會乖D,'林'嘅老師,佢就會好曳,所以有時老師惡D,可能較適合我個仔.

Dear all,
知唔知中文科網上資源庫的網址是什麼呢?

Dear All Mum,

我都想知, Thanks!

Summa
Bryanmama 寫道:
Dear all,
知唔知中文科網上資源庫的網址是什麼呢?
summa

Dear all,

亞sir比左個網址, 但網頁反映沒有學校提供的用戶名稱登記, 你地試下得唔得.

http://prichin.moderneducation.com.hk/edu_platform/login/student/primary/chinese2/index.jsp

Hi, all

學校比

各位就讀黃埔宣道小學的媽媽,想問以下問題:
1.你們覺得此校校風如何?
2.小朋友讀得開吾開心呀?
3.學校是用什麼教學方法呢?
4.是否小班?
5.多吾多功課?
6.Test & Exam?
7.升中如何?

想知多d     
DouglasMaMa :lol

各位就讀黃埔宣道小學的媽媽:

除了DOUGLASMAMA 的問題外,可否告訴我這間小學
1. 是否重視 '靈育' 的培育和
2. 老師有沒有愛心。

謝謝!

Me too....
DOUGLASMAMA 寫道:
3.學校是用什麼教學方法呢?
4.是否小班?
5.多吾多功課?
6.Test & Exam?
7.升中如何?

想知多d      [/quote]

1、唔知。
2、讀到有人開心,有人愁,二年班分精英班。
3、小一o既小朋友一set一set 咁坐,好像三年班唔係。
4、一班33人。
5、我個囝係學校做得晒但有點小朋友做唔到。
6、開學到而家教幾多就默幾多。
7、今年皇仁、喇沙、伊利沙白入唔到,其他名校
有他份。
8、升中不要看得太重,讀書讀得到o既小朋友都唔
會派得太差,最終目標和所有傅統名校都一樣係香港
本地大學。
希望答到你     
viviysy 寫道:
Me too....
DOUGLASMAMA 寫道: