用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有感而發,現在讀英藝的家長入来傾下
樓主: floralee212
go

有感而發,現在讀英藝的家長入来傾下   [複製鏈接]

真得希望係依個平台到各人都會專重其他人,無論係支持定提相反意見,各人言論自由。

其實講不停講呢D 說話嘅人兄,我睇返佢D profile, 有不少「違規文章」, 有不少不堪入目的說話,好似 「做架倆」,「老西豬」等。

總知要幾粗有幾粗,見大家想和氣及理智分析,都被辱罵瘋刺,感到心痛!

回覆:Ononma 的帖子

咪係,本來入黎係分享正面的言論,都會遇上有人生事挑撥。

我們作為家長,誰想發生那種事,我們真心同情明白她的感受。只不過同情卻不令我們失去思考,學校已得到一定教訓,不只英藝一間。

我只是分享自己小朋友讀書的情況,唔係麻目撐學校,我們作為家長的又唔係股東,所以冇必要唱好。只是白就是白,黑就是黑,我們分享好事,別人唔同意,請她去隔離個post. 讓我們一班中庸之人有個小空間分享。

回覆:有感而發,現在讀英藝的家長入来傾下

說服你班家長,我就無能為力喇! 鍾意送羊入虎口,鍾意讀冇人可以阻止你,但係事情吾係發生係你小朋友身上,你又知道有幾痛苦? 同埋俾錢交費算吾算係用家? 我冇係其他區發表,你就認定我吾係用家,你d乜野定論?

引用:說服你班家長,我就無能為力喇!+鍾意送羊入

原帖由 ccw0732 於 13-06-05 發表
說服你班家長,我就無能為力喇! 鍾意送羊入虎口,鍾意讀冇人可以阻止你,但係事情吾係發生係你小朋友身上, ...
呢位靚女靚仔!我開呢個post 既原因,就係想俾準英藝或巳是英藝家長,一齊“開心地“分享學校事宜,我明白你實話你有你的言論自由。但也要懇請保持和諧。如果想影響大家叫人不報或轉校,請過另一個post 發表你“獨特“的意見,謝謝幫忙合作!

一所學校如果辦得好,又洗乜驚人講,同埋有d家長鍾意小班教學,原你哋所願啦,但係讀小班教學係要付出代價o架。

引用:一所學校如果辦得好,又洗乜驚人講,同埋有

原帖由 ccw0732 於 13-06-05 發表
一所學校如果辦得好,又洗乜驚人講,同埋有d家長鍾意小班教學,原你哋所願啦,但係讀小班教學係要付出代 ...
呢個post 唔係驚俾人講!講到咁你仲唔明!禮貌d對你都係浪費我手力!

你點講我都會係到出post,吾係話你講一句"想影響其他用家一句",我就吾會響到出post囉

Editorial coverage in The Standard:Hyper parenting in cyberspace
http://www.thestandard.com.hk/news_detail.asp?we_cat=17&art_id=133721&sid=39663018&con_type=1&d_str=20130515&fc=4

家長們, 大家都係為左小朋友好, 和諧和諧, 不要鬥氣~~

回復 BethMum 的帖子

一班用家係度分享小朋友在學校的生活,另外有人不停"唱反調",不停"撩交嗌",又真係幾煩!

worm_store  但佢初頭講既野雖然唔係讚學校,但我又覺得冇講錯喎  發表於 13-8-20 00:52

受到警告

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

最怕d烏蠅!
上多d黎拍下先!

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請會員能冷靜及理性討論, 言出挑釁者, 版主會發警告牌, 如漠視警告, 管理員會將會員禁言/封戶.  敬請注意!

在這個公開既平台, 請各位會員能互相尊重, 樹立一個好既榜樣給我們的下一代.

candylove111    發表於 13-6-6 10:31
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

引用:版主按:+請會員能冷靜及理性討論,+言出挑釁

原帖由 JoJo 於 13-06-05 發表
版主按: 請會員能冷靜及理性討論, 言出挑釁者, 版主會發警告牌, 如漠視警告, 管理員會將會員禁言/封戶.  敬 ...
版主禁某人做得很公平公正!

floralee212 發表於 13-6-5 15:01
版主禁某人做得很公平公正!

Most effective way is to ignore

引用:版主按:+請會員能冷靜及理性討論,+言出挑釁

原帖由 JoJo 於 13-06-05 發表
版主按: 請會員能冷靜及理性討論, 言出挑釁者, 版主會發警告牌, 如漠視警告, 管理員會將會員禁言/封戶.  敬 ...
版主英明

終於回復和平!

版主:

我好 like 你呢句 「請各位會員能互相尊重, 樹立一個好既榜樣給我們的下一代.」
‹ 上一主題|下一主題