用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

我上個月已經開始飲無糖豆漿,不過無試過加蜜糖,等我試下先!

原帖由 chy1015 於 09-9-25 14:15 發表

我陀阿女時睇過一本日本人ma ma懷孕時食d mud 嘅書,跟咗佢飲豆漿加蜜糖而覺得唔錯or有效 -- for bb & ma ma d皮膚& 頭髮靚d, 巧研d頭髮ok 架-- 係我鍾意果d柔軟頭髮lor, 事闋佢陳家d孫女個個都係遍向"鐵線"髮質.

...

恭喜,恭喜~
但大肚仲咁夜ge~ 早d瞓la~~
原帖由 muichujamie 於 09-9-26 00:34 發表

醒目開學勳章

原帖由 加而晴媽媽 於 09-9-24 09:43 發表
natalielin,

Thanks.

我見呀囡日日都有攞環保勞作返黎,但係呢次就攪到十分dirty,我驚洗唔甩d色...

係呢,你個囡第幾組 ?

我都好怕佢D作品呀,又要搵地方放,如果亞女真係整得靚D都話呀,佢就.........唉~
洛遙第一組架,不過佢話有D第4組既同學一齊玩!

醒目開學勳章

原帖由 子霖 於 09-9-24 16:59 發表
洛遙媽,
岍 個音係"軒" 呀.
係呀, 之前2次家長日, 都見到你ga la ^^

係呀, 我唔記得揾月餅圖比佢呀. 原來佢無大貼紙... 我都係尋日至幫佢揾. 今日岍岍至帶番學... 好遲tim~~

...

我個女成日都講盧卓TIM,攪到我以為係TIM,HAHA
原來係軒音,下次佢講時,我話佢知先得,叫錯左成年
係呀,因為張大貼紙,洛遙超緊張叫我一定要帶,不過張貼紙又真係好大,同我隻手掌差唔多大既多拉A夢黎架,卓岍有冇投訴你呀,冇貼片比佢帶?如果係洛遙,佢一定會話我唔幫佢,攪到佢冇左張大貼紙!

醒目開學勳章

原帖由 子霖 於 09-9-24 17:11 發表
呢個提意唔錯喎, 等我反應吓先

可以點反應呀?
不過有埋就真係方便好多,又方便收藏!

醒目開學勳章

原帖由 子霖 於 09-9-24 17:12 發表
係咪屯門呀?我幫你問吓丫

唔係呀,係天水圍呀,見D人講直資就李宗德,津校就天水圍天主教,仲有行過聽D C9話有間潮陽都OK(不過有2間有哩個名,唔知邊間好D),如果你希朋友係哩邊住,麻煩你幫我問問呀,THX!

醒目開學勳章

原帖由 muichujamie 於 09-9-26 00:34 發表

我馱2個囡都飲好多豆漿,因為我飲奶架!
我2個女都白架,不過而家曬黑左D~
不如買部豆漿機自己整呀,新鮮D,我成日都整,都好易整架~
不過如果叮熱左加蜜糖會唔會唔好,一來叮唔好,2來蜜糖加熱左會流失左營養架BOR,凍加就OK!

唔該晒.

原帖由 子霖 於 09-9-25 23:09 發表
CHECK PM LA~

溫馨提示 : 28日要帶水果,燈籠同圖片呀.

尋日收到通告, 水墨畫班B組 收咗我囡...有冇人都係呀?

聽講話 如成功被取錄,音樂劇, 巳收通告....是嗎?
有冇人被取錄咗呀?

我仔張通告係25日帶水果. 但係放學又係書包. 無食到.

28日再放多次落書包先

原帖由 加而晴媽媽 於 09-9-26 10:41 發表

岍岍又無同我投訴喎
問番佢. 佢都好似無野咁... 可能佢上堂係遊緊雲. 唔知老師講乜呢. ^^

原帖由 natalielin 於 09-9-26 02:46 發表

我個女成日都講盧卓TIM,攪到我以為係TIM,HAHA
原來係軒音,下次佢講時,我話佢知先得,叫錯左成年
係呀,因為張大貼紙,洛遙超緊張叫我一定要帶,不過張貼紙又真係好大,同我隻手掌差唔多大既多拉A夢黎架,卓岍有 ...

醒目開學勳章

原帖由 AnitaHo 於 09-9-26 11:13 發表

有冇人被取錄咗呀?

我都係b組呀!
我都想知音樂劇點呀,如果得,可以2樣一齊就好,因為我好遠出黎,2樣好d,可以放低佢3hrs,咁妹妹可以附近搵野比佢返,如果得水墨畫,咁妹妹就冇野學,同埋咁短時間,都唔知去邊好~

醒目開學勳章

原帖由 子霖 於 09-9-26 19:21 發表
我仔張通告係25日帶水果. 但係放學又係書包. 無食到.

28日再放多次落書包先

洛遙都話未食月餅,因為我地係帶月餅,可能mon食啦!
妹妹24號帶,佢話冇食到,25號佢就話今日食左水果呀!

醒目開學勳章

原帖由 子霖 於 09-9-26 19:23 發表
岍岍又無同我投訴喎
問番佢. 佢都好似無野咁... 可能佢上堂係遊緊雲. 唔知老師講乜呢. ^^

咁乖呀,如果係洛遙就一定鬼殺咁嘈呀!

原帖由 AnitaHo 於 09-9-26 11:13 發表

有冇人被取錄咗呀?

我囝囝很幸運地被取錄了,是星期五派左音樂劇取錄信的,有無其他人被取錄呀?

原帖由 natalielin 於 09-9-26 03:07 發表

我馱2個囡都飲好多豆漿,因為我飲奶架!
我2個女都白架,不過而家曬黑左D~
不如買部豆漿機自己整呀,新鮮D,我成日都整,都好易整架~
不過如果叮熱左加蜜糖會唔會唔好,一來叮唔好,2來蜜糖加熱左會流失左營養架BOR,凍加就 ...

我又唔係太曉熱蜜糖會流失營養? actually 都唔係叮到100度,只係暖暖地唔想飲生冷野.

醫生話奶都要飲架,我自己都鍾意飲奶,但飲親都肚痾,但醫生話飲慣咗就唔痾,大肚時飲下飲下又ok wor.
但bb 白唔白呢, 我sure 唔闋ma ma 飲唔飲奶事,因為我飲好多奶,自己都唔箅黑,但巧研係黑妹 -- 係咗daddy 咁黑 ~~

原帖由 加而晴媽媽 於 09-9-26 10:41 發表

我係下午班第三組媽咪,應該係28日食了月餅&水果, 燈籠就仍然在學校(唔知大家係咪無燈籠return 呀?)

好開心 巧研終於肯講下學校d 野lu, 話有個新同學蔡澤茹,同佢好friend,仲講咗好幾個同學名tim 架, 但我唔記得了.

前晚仲唱中秋節歌 :
月光光,月光光,東方出來,
月光光,月光光,十分明亮,
小朋友,小朋友,快出來玩,
看花燈,吃月餅,真是快樂.

(係郵差叔叔,郵差叔叔,工作艱辛....melody,有d春田花花幼稚園歌d feel --因為勁唔啱音,但係好好笑!)

原帖由 chy1015 於 09-9-30 13:48 發表

我係下午班第三組媽咪,應該係28日食了月餅&水果, 燈籠就仍然在學校(唔知大家係咪無燈籠return 呀?)

好開心 巧研終於肯講下學校d 野lu, 話有個新同學蔡澤茹,同佢好friend,仲講咗好幾個同學名tim 架, 但我 ...

今日派左燈籠返黎啦,穎穎尋晚重唱左首普通話歌,佢話要拎住燈籠黎唱,又轉埋圈比我睇,我估係會錄影放上網。

泳喬又係同蔡澤茹好friend架!一齊坐校車架!佢日日都提住蔡澤茹....

原帖由 chy1015 於 09-9-30 13:48 發表

好開心 巧研終於肯講下學校d 野lu, 話有個新同學蔡澤茹,同佢好friend,仲講咗好幾個同學名tim 架, 但我 ...
‹ 上一主題|下一主題