用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

原文章由 silvia_ng 於 08-7-23 17:33 發表

我而家先返到屋企咋!

我買左27本書, 29本練習簿, 同埋一些dvd&cd....手都痺哂....最後打的返屋企....

當然仲有你地介紹既正棋啦

connie,
數獨一至六....你出開黎打比我啦! ...

silvia_ng >> 同妳差唔多, 用左4小時行書展.
其實係一家四口子

原文章由 一家三口 於 08-7-23 17:55 發表

silvia_ng >> 同妳差唔多, 用左4小時行書展.

哈哈....我見到d野都覺得好壯觀!!!

原文章由 一家三口 於 08-7-23 17:30 發表

ConnieBaby219 >> 有冇點算戰利品呀???

今晚Hailey 5 係屋企, 除了點算戰利品還要清理舊書本

原文章由 silvia_ng 於 08-7-23 17:33 發表

我而家先返到屋企咋!

我買左27本書, 29本練習簿, 同埋一些dvd&cd....手都痺哂....最後打的返屋企....

當然仲有你地介紹既正棋啦

connie,
數獨一至六....你出開黎打比我啦! ...

silvia

Pls check email , 通告稍候寄出, 希望趕得切

你都好大收獲
出開黎一定 call 你 Many Thanks

好多謝各位媽咪報料, 您地各人真係好叻, 個個都係萬事通同精明靚太, 真佩服!

Thank you 各位報導 book fair 有乜正嘢.  唔知 Saturday night 仲有冇 .............果晚 book fair 12:00 am 關.

嘻,我同亞仔都係尋日去左書展.....剛趕到1點10蚊雞入場,只在兒童天地,都行到6點過D先走。睇左兩場表演,飲下野,食下小食,四圍8下,玩人地D玩具同電腦遊戲,同豆豆、同事三分親個明珠影相。只拎左一本免費百家文同一本兒童雜誌,同好多書籤,膠file, 手巾仔同catalog 等等。買左幾盒模型,紋身筆同brother 名字印嘜帶。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-24 10:09 發表
嘻,我同亞仔都係尋日去左書展.....剛趕到1點10蚊雞入場,只在兒童天地,都行到6點過D先走。睇左兩場表演,飲下野,食下小食,四圍8下,玩人地D玩具同電腦遊戲,同豆豆、同事三分親個明珠影相。只拎左一本免費百家文同一本兒童雜誌,同好多 ...

黃太,
[1點10蚊雞入場]....
唔該話我知d時段收費丫, thx.

時段收費:

http://hkbookfair.hktdc.com/fair_dtl/detail.htm

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-24 10:58 發表
時段收費:

http://hkbookfair.hktdc.com/fair_dtl/detail.htm

唔該晒, 黃太.

Yellow,

How much for "brother 名字印嘜帶" in book fair ?

Owl 3

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-24 10:09 發表
嘻,我同亞仔都係尋日去左書展.....剛趕到1點10蚊雞入場,只在兒童天地,都行到6點過D先走。睇左兩場表演,飲下野,食下小食,四圍8下,玩人地D玩具同電腦遊戲,同豆豆、同事三分親個明珠影相。只拎左一本免費百家文同一本兒童雜誌,同好多 ...

大家見唔到大家的原因係....大家眼中只有習作

昨日趕住返工, 所以行得一d 都唔暢快
原文章由 ConnieBaby219 於 08-7-23 15:50 發表

點解碰5 到你
9:00am 第 1 站 classroom $5Comprehension
$10 Grammer , 中文閱讀理解 $20 TSA 好平

有 $10 本圖書, 買10 送 1

兒童科學優惠價訂閱

手提式中英日文標籤機

Snoopy / Hello Kitty $298

http://www.brother.com.hk/tc/product/product_detail.html?product=40&parent_id=13

無公仔 S198

http://www.brother.com.hk/tc/product/product_detail.html?product=48&parent_id=13

Book Fair 買送多盒帶同disney文具或倉X輸入法書。

再買多盒白色熨嘜帶特價$50。其他色
熨嘜帶/膠帶$95。sales 話省帶模式可打到200個label.

我借到機所以最低消費可以
$95,sales 話出面買要$10X wor!?

特價$50要買開野才有優惠。

尋日5點幾見
disney文具(幾大盒),送到最後一盒,今日5知仲有無,個 booth仔細細勁多人

[ 本文章最後由 Mrs.Yellow 於 08-7-24 13:37 編輯 ]

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-24 13:15 發表
手提式中英日文標籤機

Snoopy / Hello Kitty $298

http://www.brother.com.hk/tc/product/product_detail.html?product=40&parent_id=13

無公仔 S198

http://www.brother.com.hk/tc/product/product_detail.html? ...

仲想問吓你地意見,
最後一日有平貨冇 ? 亦或比人掃清唔去都冇損失呢 ?
我想買大陸書.

good morning all,

尋日我都同阿仔去左書展
我地由差唔多2點hea 到差唔多關門
我見d 人好瘋狂咁買
好似唔駛$$ 咁
其實買咁多睇唔睇得切/做唔做得切

我同阿仔收穫如下 :

hall 5
classroom
- grammar focus 1a $10@本
- class new comp & language use $5@本
- 數學訓練營 $5@本
- 長河中英數補充合訂本 $10@本
- 課室小學全方位訓練套裝 (有齊中英數) $332.5@套

青田
- 我自己會讀 (紫) $230@套 (8折)
- oxford reading tree $281@套 (9折)

active minds ltd
- my thomas story library book @42 /2本

施得樓
- 3角鉛筆 $6@支
- 筆刨 $17@個

茂琪文具
- thomas 筆盒 $30@個

小樹苗
- 亮亮系列 原價$30@本 (1-4本=8折, 5本或以上7折)

hall 2
壹出版
- 食譜 原價$55 特價$44/本
(即場登記做會員再送家樂牌濃縮雞汁1支)

和平圖書
- 認識中國系列 $38@本 (7折)
- 三國演義圖書連vcd $66@套 (7折)

grand hall
誠業文具
- pilot 擦擦筆 $20@支 (買4送1)
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

路邊社小道消息....

許來鳳老師今年唔再係TT教啦...我仲唸住呀仔有機比佢教添

小兒果班好大機會係新老師.....

許老師教左好多年喎
又1個唔教
係咪因為無左2班主流班o既全日班
同埋遲d 係傾向國際班
所以d 主流班老師走下又1個走下又1個

原文章由 silvia_ng 於 08-7-25 12:32 發表
路邊社小道消息....

許來鳳老師今年唔再係TT教啦...我仲唸住呀仔有機比佢教添

小兒果班好大機會係新老師.....
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

原文章由 yy13 於 08-7-25 13:00 發表
許老師教左好多年喎
又1個唔教
係咪因為無左2班主流班o既全日班
同埋遲d 係傾向國際班
所以d 主流班老師走下又1個走下又1個

我反而覺得係個人前途問題...

BTW, 畢業典禮有相睇啦!

各位靚太 :

大家收獲唔錯wor
許老師真係好好, 連唔係 tt 讀的家長都讚,
所以佢唔教, 真係好可惜 !

原文章由 yy13 於 08-7-25 10:53 發表
good morning all,

尋日我都同阿仔去左書展
我地由差唔多2點hea 到差唔多關門
我見d 人好瘋狂咁買
好似唔駛$$ 咁
其實買咁多睇唔睇得切/做唔做得切

我同阿仔收穫如下 :

hall 5
classroom
- grammar focu ...

早年某家長跟一位咩都講得的老師講開tt, 果位老師話幾年後佢唔知仲係咪tt, 因校長想將幼稚園焗部轉為國際班.....
原文章由 silvia_ng 於 08-7-25 13:47 發表

我反而覺得係個人前途問題...

BTW, 畢業典禮有相睇啦!
‹ 上一主題|下一主題