用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 高小集中地 (2007)
樓主: Zoey
go

高小集中地 (2007) [複製鏈接]

今天開始測驗了, 大家加油呀

原文章由 桃子 於 07-10-23 10:35 硐表
今天開始測驗了, 大家加油呀

你們測驗啦.我幫你們力油...  我女剛數學評估, 下星期中文評估.
我都要加油....
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

我經常提醒菲菲<不在乎成績高低,只在乎問心無愧>

其實都要提醒自己:loveliness:, 叫佢盡力而為啦 :
菲媽 =^_^=

Yes, 盡力而為吧 :loveliness: !

Miffy2,

真係好耐都冇同你傾計了. 大家加油

原文章由 Miffy2 於 07-10-23 16:34 硐表

你們測驗啦.我幫你們力油...  我女剛數學評估, 下星期中文評估.
我都要加油....

菲媽,

我都係成日o禁同阿囡講, 不過有時真係事與願違. 有時真係頂唔順都要鬧佢幾句
睇左你個blog 喇! 你真係好叻呀 我有時間一定會去visit 下的:)  

原文章由 菲媽 於 07-10-23 17:18 硐表

我經常提醒菲菲其實都要提醒自己:loveliness:, 叫佢盡力而為啦 :

桃子,

咁都比你地發現   

請大家多多指教!
菲媽 =^_^=

菲媽,

溫習順利嗎 ?

剛 send 了 pm 比妳, 有事請教 !

Zoey,

溫習當然唔順利啦!  昨天溫數學時做7條錯4, 學桃子話頂唔順都鬧左佢一大餐, 英文SE又錯哂, 下星期測驗3科都未開始溫習, 真係no eye see. 都係個句, [盡力而為]啦!
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-10-25 15:26 硐表
Zoey,

溫習當然唔順利啦!  昨天溫數學時做7條錯4條, 學桃子話頂唔順都鬧左佢一大餐, 英文SE又錯哂, 下星期測驗3科都未開始溫習, 真係no eye see. 都係個句, [盡力而為]啦! ...

菲媽,

已經溫 SE?  比個 Good 妳先 !  有進步 !

我地差 d, 英文原全未 cover 過, 昨晚諗住都可以打開本書睇下, 但點知阿女唔爭氣, 打住呵欠做數, 所以最後都係冇溫, 唯有希望今日順利 d 啦 :loveliness: .

測埋明天, 抖抖大氣再努力 .

Zoey,

邊有時間溫SE wor , 係要做功課咋, 全部錯哂, 都冇時間要佢改tim!

原文章由 Zoey 於 07-10-25 15:49 硐表

菲媽,

已經溫 SE?  比個 Good 妳先 !  有進步 !

我地差 d, 英文原全未 cover 過, 昨晚諗住都可以打開本書睇下, 但點知阿女唔爭氣, 打住呵欠做數, 所以最後都係冇溫, 唯有希望今日順利 d 啦 :love ...
菲媽 =^_^=

尋晚真係好忙亂, 都唔知塞左 d 乜野入腦 :loveliness: , 每次英文科都係溫得最缺乏既一科 :time: , 冇辦法啦 :) !

今晚一定要訓番夠本 .

昨天溫到投哂降, 十點半已經
今日英文係考天才!
菲媽 =^_^=

菲媽,

我同Zoey 一樣, 英文科可以用一個"亂" 字去形容. 都唔知同阿囡溫左d mug 野 今早上校車時, 我剩係同阿囡講一切唯有交託給天父吧! 係咪好"行" 的一句呢

下星期仲有3科, 希望快d 完成佢喇!:loveliness:

原文章由 菲媽 於 07-10-26 14:22 硐表
昨天溫到投哂降, 十點半已經
今日英文係考天才!

見你們都很緊張, 唯有交托. 幸好我們有神!!.

桃子, 考完試,預D時間出來和我吃午飯啊!!!
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

我昨日溫常識的時候,真是非常激氣。
EQ很差,繼續落去的話,真不知點算好。

好在可以在這裡傾訴吓! 真是一萬個[唉]!:cry:

大家努力吧!

唉! 唉! 唉! 唉! 唉!  唉! ...........
(比我唉下啦!)

昨日派左卷, 唉! 次次都創新紀錄 ,今次又創極新低點, 一次比一次低, 我真係受唔住打擊 , 但我同自己講忍住唔好鬧佢, 因為昨晚仍然要繼續溫書, 唔想太影響佢, 雖然已經好差, 但都冇得補救, 叫佢盡力而為啦! :(

大家繼續努力!
菲媽 =^_^=

菲媽,

點解你地班可以o禁快派卷架 阿囡個班仲未派中文和英文, 不過中文都知道佢錯左詞練o個兩條喇! 我都要同你一齊... 唉....唉....
我都冇話可說的了.

今早天氣明顯涼左好多, 大家都要好好保重身體.

anguswongkid,

常識真係幾難溫嫁 , 同埋我都覺得佢地唔係好識溫習既方法!  好似我女, 每次話溫完, 之後出 d 問題問下佢, 發覺佢都係是但作 d 答案出黎, 唔係根據課文黎答, 真係激到你 c !

菲媽,

唔好咁激氣啦 , 係咪英文科呀?  我女個班考試時有人請左假, 所以只派左 2 科, 但聽老師講英文科今次 overall 成績都唔係咁理想    , 所以我都心急如焚, 真係唔知結果係點 !

7 日測考, 我同阿女真係覺得好疲憊, 其實一路都覺得 有 d 科係咪須要考 , 好似 GR    . . .

桃子,

唔知今日仲有冇得派卷呢?!  真係好心急 :loveliness: .
‹ 上一主題|下一主題