用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

Re: 宣道幼稚園2007 K1

快d睇下啦!               

[size=medium]宣幼網頁

ymcheung,
你問樂樂媽可?  佢仔好似讀黃埔, 等佢返黎答先,有兩日冇見過.

FatherJ,
thks!頭先入emb 到見到, 即刻add to my favorite 先.

我是藍的
錯錯錯
我是男的

Hi OOO記,

Ok, no problem...

等我整理一下個list先,如有錯漏請更正:

ABCDFamily .......Ava .....女......AM......馬鞍山
ABCDFamily .......Bryce .....仔......AM......馬鞍山
VincentKenneth....Kenneth...仔......Am....馬鞍山
OO記 ..................Yuki .....女........AM......荔枝角
faylam2003........Ling Yan..女.........AM.....葵涌
aquarius828........樂樂.......仔.........AM.....何文田
JessieMa............Jessie.....女.........AM.....沙田
skliyckmc...........????.......女..........AM.....????

梁師傅 .................Muimui .....女.....PM......馬鞍山
yomi ...................???? ......女.......PM.......藍田
happybaby&mom..???? ......仔.......PM.......????
Duggie'sMom...DougDoug.????....PM.......????
PimPimBo............????.......女........PM.......????
gary媽.................Gary......仔.........PM........????
Elaine619......Tse Hang......仔......PM......Shatin
PVC...................????.........女......PM...........????
我是藍的
錯錯錯
我是男的

下午班資料...........都唔詳盡!!!唔通上午班真係"即"極D?

hi梁師傅,

想問你有幾多個細路讀緊書?

這份list以統計學上睇黎,下晝或會有大部份正取生唔讀.
(幾學者口吻)
我是藍的
錯錯錯
我是男的

有野問師兄師姐(Joseph 或 Vincent媽),

d校服書包係咪咁貴:
夏季校服要二百幾一set? 冬季校服連校褸要四百幾一set? 書包$75?  學習材料一年要二千?

如果真的話,有d肉赤!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記 寫道:
有野問師兄師姐(Joseph 或 Vincent媽),

d校服書包係咪咁貴:
夏季校服要二百幾一set? 冬季校服連校褸要四百幾一set? 書包$75?  學習材料一年要二千?

如果真的話,有d肉赤!

差不多. 以KT 的學校來說, 算相宜..

我也交了留位費,而且也出信給校長可以轉bb讀上午。希望可以能夠轉到上午班。 :

請問有無人知宣小有幾多間

ymcheung 寫道:
你仔仔讀邊間迦南, 我個女都係,九龍塘總校,其實我都十五十六幫個女入宣幼,唔知你有冇同感,我去到宣小,覺得地方好細,俾佢地玩的地方又小,對於咁細小朋友, 個轉變好似好大,況且迦南我真係覺得好好,D老師又nice,又多活動,又可以聯校辦活動,真係好好。但係在於入宣小機會大D,冇辦法,所以入宣幼機會都會好大。宣幼取錄我個女下午班。

Hi   OO記

我兩個細路讀緊書,K3(宣幼)及N1(馬鞍山合一堂)
該用戶已被刪除

NO Problem, 我又緊張過  

有無後備mami收到通知報料  

OO記 寫道:
[quote]
qqmeme 寫道:
四月二日希望收到後備生的電話通知入正選啦 !
我都希望加入你地大家庭     

咁到時我地真係要講歡迎歡迎!
開PARTY慶祝慶祝! 你請客    [/quote]  

梁師傅,
唔怪得你話有興趣做宣幼畢業紀念冊啦,原來你都係前輩黎,有最少四個有經驗宣幼父母在此,今年K1班小朋友有福喇.

qqmeme,
咁我暫代大家多謝你先啦!

我是藍的
錯錯錯
我是男的

qqmeme

希望我o地會收到後備生的電話通知入正選!

我心情都好緊張呀...

Luzern長老,

係條IQ題?

[quote]
Luzern 寫道:
請問有無人知宣小有幾多間

我是藍的
錯錯錯
我是男的

早晨mya!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記

早晨呀! 今日心情好緊張,唉!又無心工作.  

mya,

Take it easy.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

我仔仔都是on waiting 的, 亦是在等call... 其實我地都想仔仔入讀宣幼, 因為佢校舍新, 而且記得在交表時, 老師們態度友善.. in當日流程暢順, 所以印象都幾好....

但今日我打電話去問有關waiting 的事宜時(因為我另一間kg已經要交學費, 所以諗住問下佢地咁)..我已經好有禮貌咁問同好精簡咁問... 但佢地d對答真係好差... 佢話你地唔好成日打嚟問..(其實我係第一次)...我都有好多野做... 張memo咪寫咗通知期...你地等下啦...如果個個咁打嚟....(下刪)

其實我好明白, 佢地可能接咗好多查詢的電話, 可能覺得煩... 但我覺得根本每間kg到呢d時候, 都會有人問好多野, 但我覺得每一個人工作都係咁, 無論個客幾煩都好, 我地都會有禮地回覆, 呢d係基本的customer service及尊重, 最多你收線時咪大聲鬧我煩.....但我覺得佢地應該都會知年年呢d時間, 一定會有查詢, 但都咁無耐性, 咁你知啦, 小朋友返學後, 一定會有更多野可能要 '煩' 老師er....所以今次我對佢地印象真係扣晒分... 所以我決定唔等佢的waiting call lu~ anyway, 這只是純粹我個人分享, 仍希望其它媽咪們努力, on waiting的媽咪快d收到call, 總之大家都快d入到想讀的學校.. good luck!
‹ 上一主題|下一主題