用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Zenith英藝點解唔受歡迎?
樓主: minirat
go

Zenith英藝點解唔受歡迎?   [複製鏈接]

elytis 發表於 13-5-9 11:35
退學米好囉!!
係, 佢肯退學對學校對大部分同學係件好事, 起碼受傷害架小朋友唔洗再見到佢!

可能我講得唔清楚, 另一邊睇, 個男童唔係退左學就叫咩事都冇, 佢做過架壞事可以粉筆字抹左佢, 退學應該係佢父母安排架啦, 即佢地知道左呢件事, 想就咁帶個囝一走了之? 佢地會唔會諗要教個男仔咁做唔岩, 家長會唔會同受害人家長道歉? 呢D要做吧?! 如果係我囡唔小心整親人, 我都一定一定要佢知自己唔岩+道歉。

回覆:Zenith英藝點解唔受歡迎?

有d家長永遠覺得自己小朋友無問題(因為佢地自己都係咁), 。有d家長亦好可能好'種' 個仔,尤其係多數內地人較重男輕女,我大把親戚都係咁! 家長唔改,小朋友無得改!

其實講出嚟都煩,都失眠,都喊過。

學校今天仍向其他家長講大話,其內容跟之前講俾另一受害人家長一模一樣,那家長當初都信,但其後見其女兒下體一樣傷法,就知真相,佢地講大話,真連個三歲小孩都不如,在其他人的不幸上灑鹽又是何其醜陋的事!

學校曾向我講係訓醒覺,姐姐去執床,無係廁所,所以先發生,問題係次次講都唔同,發現D,又認D,唔發現既,就話無發生過,到俾人知道,又試下大下你,睇你怕唔怕,到原來你唔俾佢大到,就即刻又再變成好関切你,睇下可否解決左你!

佢地既做法,好有國內既官僚特色。

從來無真正承擔面對,到今日都想可以欺騙到人無乜事發生過就算,佢地要人地家長信任佢,俾機會佢,連承認錯失,真心道歉都欠,說三道四,盡量避免

即使對學校裡曾努力工作既老師及員工都唔公平,有好的老師也有好的姐姐,亦因學校領導既做法,令到佢地都會受到不必要既影響!

只係叫佢地好好處理,但學校領導就好好避避

個人意見: 既然係咁唔駛佢再講, 告佢negligence~ 成唔成等官判或者等佢到時同你傾settlement~ they are vicariously liable for the negligence of their staff~

引用:各位父母,我想向大家致歉,講D咁唔開心既

原帖由 simb 於 13-05-09 發表
各位父母,我想向大家致歉,講D咁唔開心既野俾大家分擔,我實在太自私。

大家素未謀面,竟然往往在訊息中 ...

對於這類事情,家長唔幫子女,誰來保護他呢?你可以告訴你女兒,面對被傷害的事情,唔係忍,而係要面對,因錯不在受害者。這事於我看,比體訓還嚴重。
繼續努力!

引用:其實講出嚟都煩,都失眠,都喊過。學校今天

原帖由 simb 於 13-05-09 發表
其實講出嚟都煩,都失眠,都喊過。

學校今天仍向其他家長講大話,其內容跟之前講俾另一受害人家長一模一 ...
唔好唔開心,亦多謝妳講出黎比家長知道

回復 simb 的帖子

你又無錯, 吾好吾開心, 支持你

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

九龍塘campus有全日班?

引用:Quote:原帖由+simb+於+13-05-09+發表其實講

原帖由 BethMum 於 13-05-09 發表
唔好唔開心,亦多謝妳講出黎比家長知道
那你會繼續讀英藝嗎?還是有別的選擇呢?

引用:Quote:原帖由+BethMum+於+13-05-09+發表唔

原帖由 kumiso 於 13-05-09 發表
那你會繼續讀英藝嗎?還是有別的選擇呢?
我同老公仲考慮近,始終已經放左好多offers。轉其他幼稚園,又唔保證果間幼稚園校長, 所有老師,嬸嬸,學生都一樣咁有質素,玫記都出名la, 竟然發生咁離譜既事!

始終間間謀利幼稚園發生呢d事都係大事化少,怕影響收生, 唉! 搵間有理想愛學生既幼稚園,同請個好工人一樣困難。

taktakchichi  請咗工人都可以自己睇住佢有冇問題, 學校有時真係唔易  發表於 13-5-9 14:17

回覆:simb 的帖子

Kat_Fong 發表於 13-5-9 13:30
九龍塘campus有全日班?
你都好好觀察力 (其實呢個問題我昨日都好想問(但未得閒問))
九龍塘PN無全日班.
估計事主女兒應該是K1...

存感恩的心

引用:Quote:Kat_Fong+發表於+13-5-9+13:30+九龍

原帖由 晞晞爸b 於 13-05-09 發表
你都好好觀察力  (其實呢個問題我昨日都好想問(但未得閒問))
九龍塘PN無全日班.
估計事主女兒應該是K ...
Simb個pm裡都有寫明係K1

sig28 發表於 13-5-9 14:31
Simb個pm裡都有寫明係K1

thanks.  your are correct, i just checked with the pm from Simb and she did say her daughter is 3 years old.  i believe her daughter is attending K1.
存感恩的心

Y not report to police if the evidence is so obvious? And not only 1 victim.

minirat  Already made police report.  發表於 13-5-9 14:52

引用:Y+not+report+to+police+if+the+evidence+i

‹ 上一主題|下一主題