用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 又一村學校(更新:有無家長已收到offer喇?) ...
樓主: haydenden1023
go

又一村學校(更新:有無家長已收到offer喇?) [複製鏈接]

原帖由 夢B 於 10-11-5 16:49 發表

我都唔知呀,但2歲只講單字係健康院本書仔都話慢架喎......
我個時都係係健康院見完醫生再refer出去架,都唔知何年何日先見到醫生
不過都想講返到左2歲小朋友語言同認知都好似突然爆發咁,大家都唔好咁擔心! ...

系啦,希望我個B都快d 爆發!等緊距同我傾計,嘿嘿!

我地今日交左留位費啦!!! 你地呢!

爹地話去到有好多人喔!距有甘多位比人嗎,不過我想好多都等其他學校消息,之後又tun 翻個位出來,走左個d寶寶d留位費學校都可以賺好多啊

今日去交留位$, 睇左校務署外貼的表 ﹠ 操場BOARD 的通告 (學$, 校車$),只見有派何守仁,聖保羅,拔萃,英華,協恩...

其實我都唔知派得好唔好,但隔鄰的媽咪話好多都屬KLN TONG,算幾好
你地有無睇?

我忘記了那2間小學最多人派,有人知嗎??

原帖由 kerrielam 於 10-11-6 23:20 發表
今日去交留位$, 睇左校務署外貼的表 ﹠ 操場BOARD 的通告 (學$, 校車$),只見有派何守仁,聖保羅,拔萃,英華,協恩...

其實我都唔知派得好唔好,但隔鄰的媽咪話好多都屬KLN TONG,算幾好
你地有無睇?

我忘記了那2間小學最多人派,有人知嗎?? ...
我都有睇過, 印象中較多好似係何守仁, 英華, 協恩同大抽獎派位不記名的.

我今日成12點先去到都仲有好多人,本來諗住會冇咩人因為佢之前話收120人,但100%有OFFER嘅至少200人,我見佢有個櫃檯收表,今人有幾張LIST每張有30人,咁佢地實收勁多錢,我仲問佢地如果所有人都讀咁唔夠位點解,佢話唔怕,佢地擴建緊可以開多D班喎=.=
原帖由 lepetitrat 於 10-11-6 16:05 發表

系啦,希望我個B都快d 爆發!等緊距同我傾計,嘿嘿!

我地今日交左留位費啦!!! 你地呢!

爹地話去到有好多人喔!距有甘多位比人嗎,不過我想好多都等其他學校消息,之後又tun 翻個位出來,走左個d寶寶d留位費學校都可以賺好多啊 ...

原帖由 lazylake 於 10-11-7 00:57 發表
我今日成12點先去到都仲有好多人,本來諗住會冇咩人因為佢之前話收120人,但100%有OFFER嘅至少200人,我見佢有個櫃檯收表,今人有幾張LIST每張有30人,咁佢地實收勁多錢,我仲問佢地如果所有人都讀咁唔夠位點解,佢話唔怕, ...

我o個日in係聽到個主任講210人 (唔肯定)
但肯定係聽到2xx人

平讓又一村男生校服

物品名稱          尺碼        全新        二手
夏季男生校服        S        1        1
                           M          1          0
夏季運動服         S        1        1
                         M        1        0
                          L        0        1
冷氣線衫          S        1        0
                          M        0        1
冬季男生校服        S        0        1
                           L        0        1
冬季運動服         M        0        1
冬季運動褲        M                1
冬季運動褲         L        0        1
校褸                          M        0        2
書包                           /        1       
生日會袋          /        1        1
圍裙及手袖                        1
全套出讓價:                $500        
有興趣請PM我及留聯絡方法。
poison
poison

原帖由 haydenden1023 於 10-11-7 01:04 發表

但肯定係聽到2xx人

好犀利呢, 可以開到咁多班, 希望我囡都有機會入到, 0黎緊0既星期六先面試呢

原帖由 haydenden1023 於 10-11-7 01:04 發表

但肯定係聽到2xx人

but i think is for Am class ~4 X 30
                        Pm class~3X30
                         W.day Class~ 2X 30

is ok ga..boz outside other school is same class total.

原帖由 kerrielam 於 10-11-6 23:20 發表

你地有無睇?

我忘記了那2間小學最多人派,有人知嗎?? ...

琴日我看不到><3月要再去看看

但肯定係聽到2xx人

我好SURE MISS 話120人, 因同組有3位媽咪都反問‘120人??’

Any mami get other offer on hand

原帖由 katielee1123 於 10-11-10 02:36 發表
Any mami get other offer on hand

協和同全完都收我個仔am class..不過會give up

協和都收我囡am,心大心細呀!
原帖由 cyan_tang 於 10-11-10 10:47 發表

協和同全完都收我個仔am class..不過會give up

回覆 65# kakashi 的文章

agree! 我净系apply左1间
阿仔收左全日班, 開心!
‹ 上一主題|下一主題