用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經<<Part 33>> 之.........戰戰兢兢步入新高中 ...
樓主: sorlo
go

仔女經<<Part 33>> 之.........戰戰兢兢步入新高中 [複製鏈接]

食飽飽

原帖由 alicetong 於 09-6-17 14:07 發表
千其唔好停課呀

格格,

關您咩事.....唔係可以清閒點

太后,長老
格格每年一度 呢個禮拜五 ,六 ,日
永安盤點大清貨點算呀
所有動物仔都係格格得力助手0黎架
老虎又點會理綿羊仔喎
有得佢自生自滅架.. 佢又要向獅子王交差

有動物仔幫手都要玩2個星期啦 ...真係越諗越...
   如果真係停課的話
   真係比豬流感玩c啦...

原帖由 2bzmummy 於 09-6-17 14:10 發表

格格

您點都要返動物園架啦,有什麼關係 ?

annie
格格年尾係最忙碌 殺完一樣..到一樣
殺... 殺.. 殺...........
其實有動物仔時間仲易過呀 格格最鍾意佢地...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-17 14:48 發表

格格,

關您咩事.....唔係可以清閒點

原帖由 alicetong 於 09-6-17 15:11 發表
太后,長老
格格每年一度 呢個禮拜五 ,六 ,日
永安盤點大清貨點算呀
所有動物仔都係格格得力助手0黎架
老虎又點會理綿羊仔喎
有得佢自生自滅架.. 佢又要向獅子王 ...

格格

永安 5,6,日 ?有平野執囉

咁都無辦法架,您當係都得喇

原帖由 2bzmummy 於 09-6-17 15:21 發表

格格

永安 5,6,日 ?有平野執囉

咁都無辦法架,您當係都得喇

格格

刀來將擋, 水來土淹......無動物仔幫手咪做多兩星期囉....優惠期延長

今日順利過渡,中學暫時毋須停課

早晨!

算把啦, 早D承認H1N1殺傷力低, 降低驚戒級別咪一天光晒0羅, 全個世界都無人驚, 唯獨是香港人咁驚,
莫非香港人0既身體特別差, 條命值錢D....
還是係香港政府無能, 應變能力低呀!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

格格最關心的事.........

【本報訊】豬流感疫情可能令小學提早放暑假,最受影響的應是應屆小六畢業生, 03年沙士疫潮令這批莘莘學子的幼稚園畢業禮被迫取消,如今小學畢業禮也可能受影響。代表本港多間小學的資助小學校長會及各區校長代表,決定今日向教育局常任秘書長黃鴻超「上書」,要求讓全港小學如常舉行畢業禮,各校指將做足防疫措施。
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 正46 於 09-6-18 08:27 發表
早晨!

算把啦, 早D承認H1N1殺傷力低, 降低驚戒級別咪一天光晒0羅, 全個世界都無人驚, 唯獨是香港人咁驚,
莫非香港人0既身體特別差, 條命值錢D....
還是係香港 ...

46 早晨

香港人好奇怪既,好多時都有雙重標準,呢頭話咁樣對自己小朋友有危險,小小野就話政府呢樣唔岩,果樣唔岩,俾得佢地停課,又會話係屋企好悶,又俾佢地周街去,總之點做都有人有意見架啦

原帖由 正46 於 09-6-18 08:40 發表
格格最關心的事.........

【本報訊】豬流感疫情可能令小學提早放暑假,最受影響的應是應屆小六畢業生, 03年沙士疫潮令這批莘莘學子的幼稚園畢業禮被迫取消,如今小學畢業禮也可能受影響。代表本港多間小學的資助小學校 ...

大家早晨好

今日神仔不用考試放假一天 (中四就last day), 加上神爸放假湊晨仔, 我呢個阿媽照舊平時時間出門口, 不過就轉搭村巴, 八時已到公司附近, 一於一邊閱報, 一邊歎番個light bf 今晚仲約佐一班姊妹ladies' night 吹水食飯

good morning

呢排同靚女特別有緣

太后,

你唔覺得香港人太自我為中心咩,
每事都以自己身邊利益為大前題,
再咁落去, 唔使人都自己玩殘自己.

原帖由 2bzmummy 於 09-6-18 08:45 發表

46 早晨

香港人好奇怪既,好多時都有雙重標準,呢頭話咁樣對自己小朋友有危險,小小野就話政府呢樣唔岩,果樣唔岩,俾得佢地停課,又會話係屋企好悶,又俾佢地周街去,總之點做都有人有意見架啦 : ...

原帖由 正46 於 09-6-18 09:27 發表
太后,

你唔覺得香港人太自我為中心咩,
每事都以自己身邊利益為大前題,
再咁落去, 唔使人都自己玩殘自己.

...

我一早已經講左,咁樣對我地唔係好大影響,不過禍延下一代囉

長老,

我下星期都放假, 同老婆+兩個女去"大玩"玩番幾日...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-18 09:04 發表
大家早晨好

今日神仔不用考試放假一天 (中四就last day), 加上神爸放假湊晨仔, 我呢個阿媽照舊平時時間出門口, 不過就轉搭村巴, 八時已到公司附近, 一於一邊閱報, 一邊歎番個light bf ...

原帖由 布甸仔媽媽 於 09-6-18 09:04 發表
大家早晨好

今日神仔不用考試放假一天 (中四就last day), 加上神爸放假湊晨仔, 我呢個阿媽照舊平時時間出門口, 不過就轉搭村巴, 八時已到公司附近, 一於一邊閱報, 一邊歎番個light bf ...

長老

正到痺 !

太后,

好似中國人先興玩依味0野....

原帖由 2bzmummy 於 09-6-18 09:29 發表

我一早已經講左,咁樣對我地唔係好大影響,不過禍延下一代囉

原帖由 正46 於 09-6-18 09:29 發表
長老,

我下星期都放假, 同老婆+兩個女去"大玩"玩番幾日...

開心啦您 。。。。 玩得開心 D ,不過去大玩 。。。。老闆會唔會有意見架 返黎要政治隔離

原帖由 正46 於 09-6-18 09:30 發表
太后,

好似中國人先興玩依味0野....

無言 惟有自己做好自己本份,教好小朋友,人地點,我地管不到
‹ 上一主題|下一主題