用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
樓主: wingmommy
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [複製鏈接]

紓穎喺6月出世,攪party都好喎﹗

原帖由 AudreyMan 於 09-6-25 21:37 發表
喂! 你哋有冇6,7 月生日, 會唔會考慮攪party?

妹妹冇咩事了, 心都定d
有心

不如我地自己開返個6,7月生日party啦
可以租一個會所場地,每個家庭自備一種食物
同一份禮物

再叫埋miss wong同miss ng來

好提議呀﹗邊個場地適合呀﹖

原帖由 kittynleo 於 09-6-26 14:51 發表
妹妹冇咩事了, 心都定d
有心

不如我地自己開返個6,7月生日party啦
可以租一個會所場地,每個家庭自備一種食物
同一份禮物

再叫埋miss wong同miss ng來 ...

有冇人係沙田/九龍有會所??

我個邊好似太遠

我都有興趣,不過紓穎逢星期六都要學琴同畫畫,要睇吓可唔可以掉堂。遲o的再覆你。

原帖由 dvdrom 於 09-6-26 12:04 發表
大家有無興趣參加熒火蟲團?

如有20多人 (包括小童),就可自組行程。 
可建議 7月18日,行程約下午2時於 KV 門口乘旅遊巴出發,下午可去摘荔枝或粉嶺休閒農莊製作pizza 或其他,晚飯後看熒火蟲。

費用約$150 (大小同價) ,去 ...

Miss Wong, 校長,各位老師, 歡迎你哋嚟欣賞k1I 嘅音樂表演,多謝!

嘟..嘟..嘟..嘟..特別新問報告

我係小記者陳政旻  (小記者:陳政旻,巫柏延)
我係小記者巫柏延
柏延:政旻呀,最近世界好多國家有流感病毒,情況都好嚴重呀,你記住要小心啲呀!
政旻:吓!我準備去美國採訪,咁搭飛機有冇架!
柏延:咁我都唔知架噃,唔駛驚,最多隔離7日囉!

唱: 小飛機 飛呀飛 (小飛機:黃舒穎,陳梓淇,卓逸然)
飛得高 飛得低
請你帶我上天空
看看月亮和星星

究竟今次啲流感由边度嚟架,唔通係啲豬仔有病?

唱: 小豬小豬肥嘟嘟  (小豬 : 劉竣皓, Juno, 羅湛森)
吃飽就睡呼LULU
叫它起來就咪起眼
張咀就說不 不 不

流感病毒周圍走,人和動物都會有,吖哋!帶番個口罩先!

唱:小雞小雞在那裡  (小雞: 劉臻希, jack, 謝子筠)
喔喔喔喔 我在這裡
小雞小雞在那裡
喔喔喔喔 我在這裡

你哋唔好誤會呀! 今次唔關我哋事架!

小朋友,你哋有冇方法趕走啲流感呀?
(台下小朋友答:梗係有啦,我哋要注意衛生,常洗手)
除咗要常洗手,仲要做啲セ嘢呀?

唱:攞件衫來洗洗洗  (洗衫: ariel, Rachel, 梁子聰)
    攞件衫來洗洗洗
   攞件衫來洗洗洗

衣服乾淨又衛生, 穿在身上最放心!

Audrey(鮮橙)Eddie(香蕉)陳嘉琳(蘋果)
快快來 快快來 食鲜橙   
快快來 快快來 食香蕉
快快來 快快來 食蘋果

維他命C最重要,預防流感不可少!

時鍾: 婁心悅,曾子峻, 馬天胤
唱: 1,2,3,4,5,6,7,8, Hurry to bed is getting night!
      1,2,3,4,5,6,7,8, Hurry to bed is getting night!

早睡早起要定時, 多做運動不遲宜!

Hands up & down : 麥向然, 黃梓豪, Chung HoK Yiu
說:各位小朋友快D出來做運動啦
唱:伸伸手 彎彎腰 跑跑 跳跳跳
做運動 身體好
一起轉轉轉

Clap Together,Clap Together,
Clapping clapping show!
stamping ,stamping ,stamping ,
stamping as we go!

小朋友做完運動,快啲去洗手 la!

好可爱呀! Audrey好利害呀!可以记得晒出来. Jack净记得D歌仔咋.
會吾會有得演出呢?我好想睇D小朋友做出來呀.

原帖由 AudreyMan 於 09-6-27 16:44 發表
Miss Wong, 校長,各位老師, 歡迎你哋嚟欣賞k1I 嘅音樂表演,多謝!

我係小記者巫柏延
柏延:政旻呀,最近世界好多國家有流感病毒,情況都好嚴 ...

Audrey真係叻女 但好可惜miss wong &miss ng 咁用心機教識班小朋友記得台詞及歌仔而冇得表演!!!十分可惜
原帖由 AudreyMan 於 09-6-27 16:44 發表

我係小記者巫柏延
柏延:政旻呀,最近世界好多國家有流感病毒,情況都好嚴 ...

唉! 其實我都係好唔捨得, 先至係度舒發吓!
當幻想吓佢哋表演!

啲台詞又唔知啱唔啱, 有 miss wong 同 miss ng 改就好 la!

嘩﹗audrey真係好叻女,好有記性 !我唸miss wong佢地見倒一定好開心﹗

原帖由 AudreyMan 於 09-6-28 16:11 發表
唉! 其實我都係好唔捨得, 先至係度舒發嚇!
當幻想嚇佢哋表演!

啲台詞又唔知啱唔啱, 有 miss wong 同 miss ng 改就好 la!

你今日見成点呀?
幾時去日本, 你估旅行之有冇機會見!

原帖由 dvdrom 於 09-6-25 00:01 發表
我係 Eddie Mami, 大家好。
我係 29/6 返 KV,見唔倒 Audry Mami, 好想親自多謝佢同小朋友影咁多相。
Eddie 仔七月頭會離開香港,十號先返,如果你地既聚會在十號之後的星期六,記得預埋我啦! ...

Jack & 舒穎 mami:

明天須要上班嗎? 是否你們自己帶?
可看看有否機 lunch or tea ?

竣皓ma: 你幾点呀?

原帖由 wingmommy 於 09-6-25 14:00 發表
我o係30/6約咗1:30pm, 唔知可以見倒邊位媽咪呢﹖

sorry,明天要上班。

原帖由 AudreyMan 於 09-6-29 17:38 發表

竣皓ma: 你幾點呀?

竣皓爸爸答:星期一巳取功課及成績表,miss說到k2先可能見倒小朋友 仲叫竣皓記得要探佢地:到時可能要遂个課室找,因為佢地都唔知會教边斑。末必會教番k1I。
原帖由 AudreyMan 於 09-6-29 17:38 發表

竣皓ma: 你幾点呀?

你嘅成功感有回報啦明天你見家長就會知
原帖由 AudreyMan 於 09-6-3 23:12 發表
終於完成'環保小手工',好有成功感!

http://www.facebook.com/photo.php?pid=356635&l=d9fe2f0ddd&id=1456988647

你咁講,真係攪到我.... !

竣皓係咪有' Adward of attentance" !
Miss Wong 話呢個Award 好難攞!

仲諗住有機見竣皓,!

原帖由 Cally33 於 09-6-30 00:33 發表
你嘅成功感有回報啦明天你見家長就會知  

竣皓有Adward of attentance。時間夾到大家出來玩,食飯、飲茶、郊遊都可以 k2時小朋友會分開晒 最多得三個可一齊同班,好難見面了!!我地要多D在綱上傾啦
原帖由 AudreyMan 於 09-6-30 08:18 發表
你咁講,真係攪到我.... !

竣皓係咪有' Adward of attentance" !
Miss Wong 話呢個Award 好難攞!

仲諗住有機見竣皓,!

我2號去日本,9號返。
噚日見完Miss Wong 同 Miss Ng, 有D唔捨得,但囝囝好似未知發生乜事,無反應。
我噚日見倒竣皓同埋Rachel,兩個都係爸爸帶返學。
有機會約埋一齊出見。

原帖由 AudreyMan 於 09-6-29 17:31 發表
你今日見成点呀?
幾時去日本, 你估旅行之有冇機會見!

Audrey媽咪:

我係子峻媽咪, 子峻話你應承帶Audrey嚟佢屋企玩. 佢不停叫我打電話俾你,

子峻媽咪,

I already PM my phone no. to U!
U can ask 子峻 call Audrey!

原帖由 icesby 於 09-7-1 14:15 發表
Audrey媽咪:

我係子峻媽咪, 子峻話你應承帶Audrey嚟佢屋企玩. 佢不停叫我打電話俾你,
‹ 上一主題|下一主題