用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 1B 嘅...過嚟呢邊排隊
樓主: melmo
go

1B 嘅...過嚟呢邊排隊 [複製鏈接]

中默 :
十二 (課文), 一下一冊第一課 (生字)

呢個星期四係未有中默 ar? 放完長假番嚟 mud 都唔記得.....
有冇人知第幾課課文 + (??) 生字?

原文章由 bbqueen 於 08-2-19 21:54 發表
Hi all 1B mami

呢個星期四係未有中默 ar? 放完長假番嚟 mud 都唔記得......
有冇人知第幾課課文 + (??) 生字?

請問係未第 12 課小星星, 生字係: 東、南、西北...

有冇人知 ar?

原文章由 melmo 於 08-2-20 15:58 發表
中默 :
十二 (課文), 一下一冊第一課 (生字)

係未 "下雨了", 咁邊 D 生字 ar? 亞囡講唔出

第十二課是一上二冊'小星星', 生字是一下一冊'下雨了'

係未 "下雨了", 咁邊 D 生字 ar? 亞囡講唔出

原文章由 melmo 於 08-2-20 16:36 發表
第十二課是一上二冊'小星星', 生字是一下一冊'下雨了'

唔該哂! sports day, 你会去嗎?

吾知會有幾多張ticket, 應該囡囡會同daddy去.

唔該哂! sports day, 你会去嗎?

有冇人去左SPORTS DAY, 1B 全班都有獎, 可惜有個同學唔舒服走左, 希快D好番.

嗰日好開心又搞笑, D小朋友好似閞大食會咁.

原文章由 twu_hk 於 08-2-27 22:01 發表
有冇人去左SPORTS DAY, 1B 全班都有獎, 可惜有個同學唔舒服走左, 希快D好番.

嗰日好開心又搞笑, D小朋友好似閞大食會咁.

你係未坐頭果幾行呢? 囡囡攞住個金牌, 開心咗成日 ar!
估唔到 1B 咁犀利

North South East West ~
1B is the BEST!!

Ya!

我都戥佢地開心!
All You Need is Love!!

SPORTS DAY 我做2B HELPER, 所以可以陪埋1B 囉.  

今日派左SCH REPORT 啦, 點呀, 我個女有小小進步啦, 跟住即刻叫我買NDS, 我話儲緊錢, 佢叫我攞佢D利是錢買, 激死, 一定唔買.

原文章由 twu_hk 於 08-2-28 22:36 發表
SPORTS DAY 我做2B HELPER, 所以可以陪埋1B 囉.  

今日派左SCH REPORT 啦, 點呀, 我個女有小小進步啦, 跟住即刻叫我買NDS, 我話儲緊錢, 佢叫我攞佢D利是錢買, 激死, 一定唔買. ...

好在我個囡暫時仲未知 mud 叫做 NDS.....整体上, 佢比上次有進步 la! 下個 test 又嚟 la! 大家繼續努力...

你係未著米白色 jacket  個位 mami ar!

買Wii都千其唔好買NDS. 我個女實成日玩唔停.

原文章由 twu_hk 於 08-2-28 22:36 發表

今日派左SCH REPORT 啦, 點呀, 我個女有小小進步啦, 跟住即刻叫我買NDS, 我話儲緊錢, 佢叫我攞佢D利是錢買, 激死, 一定唔買. ...

[ 本文章最後由 LazyPapa 於 08-2-29 14:10 編輯 ]
All You Need is Love!!

[quote]原文章由 LazyPapa 於 08-2-29 11:43 發表

事原三叔成日借PSP, NDS, Wii 比佢地玩,總之玩得嘅都有, 今年生日我巳經勸大家唔好買玩具改買書(rainbow magic), 佢竟然話書留番父母買, 佢地照買玩具.

話時話,知唔知那裡買一套rainbow magic 平D?我個女超級鍾意。

bbqueen,
白色衫係另一個媽媽,你嗰日麵有去?,總之相應啦。

原文章由 twu_hk 於 08-2-29 22:37 發表
[quote]原文章由 LazyPapa 於 08-2-29 11:43 發表

事原三叔成日借PSP, NDS, Wii 比佢地玩,總之玩得嘅都有, 今年 ...

twu_hk

咁你緊係坐低咗 la.....係咪偷賴呢! 我同 Daddy 都有去, 仲幫囡囡影咗好多相 tim!

rainbow magic

I went to Dymock in Shatin 2 weeks ago. many books are buy 2 get 1 free, i bought some rainbow magic and "stilton" books. but this offer is only available in shatin since i went to the one in wan chai, the sales replied to me that discount offer is different in differnt shop.

原文章由 twu_hk 於 08-2-29 22:37 發表

事原三叔成日借PSP, NDS, Wii 比佢地玩,總之玩得嘅都有, 今年 ...

係呢, 點解佢哋會鐘意睇rainbow magic? 早排我女話想睇, 我買咗一本比佢, 心諗: 你睇得明咩? 不過佢話買書, 我就一定買嘅! 我係商務買, 都好齊全.

原文章由 <i>twu_hk</i> 於 08-2-29 22:37

原文章由 melmo 於 08-3-1 10:49 發表
係呢, 點解佢哋會鐘意睇rainbow magic? 早排我女話想睇, 我買咗一本比佢, 心諗: 你睇得明咩? 不過佢話買書, 我就一定買嘅! 我係商務買, 都好齊全.

學校推介給佢地睇的, 有唔同主題及程度, 我個女成日係學校圖書館借返來, 加埋好似有60幾本, 我巳叫我老公睇下搵唔搵到人係英國買, 若不就係EBAY都見要到有一狩套賣, 不過就麻煩D.

bbqueen,

我緊係冇偷懶, 全程同佢地一齊打氣, 好似係1b 的 helper, 坐頭兩行小朋友一定識我.

原文章由 twu_hk 於 08-3-1 23:39 發表

學校推介給佢地睇的, 有唔同主題及程度, 我個女成日係學校圖書館借返來, 加埋好似有60幾本, 我巳叫我老公睇下搵唔搵到人係英國買, 若不就係EBAY都見要到有一狩套賣, 不過就麻煩D.

bbqueen,

我緊係冇偷懶, 全程 ...

我都見到好多 p2 ge 同學仔好多都睇呢本書, 我個囡都借咗本番嚟, 我都唔多覺佢有睇, 可能冇 mud 圖畫 如果係英國買, 大約平幾多 ar?

咁我 check 下D 相, 睇吓你有冇上咗鏡先

有冇 mami 知今個星期四中默生字, 係未呢 D ar?

戲法, 一座,.....個版

原文章由 bbqueen 於 08-3-2 21:51 發表
有冇 mami 知今個星期四中默生字, 係未呢 D ar?

戲法, 一座,.....個版

係呀, 一上第十三全課同一下第三課生字.
‹ 上一主題|下一主題