用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: walker
go

KIM [複製鏈接]

hi, hkgigi,

Welcome !歡迎妳加入!
我哋又多一個同學仔 ..

Walker

煒榮病了嗎? 仔仔話昨日三個同學無返。
,大家保重身體!

昨日看書包,驚嚇看見多了一本功課簿 .. "A",
有點感慨,仔仔真係大個仔了,開始要做功課了 ..!

二月一日 PARTY, 大家準備好禮物未?

另 : 想問"柏斯"學琴費用是多少? 小朋友能適應嗎?

hi walker,
係呀,煒榮又病了呀,他繼之前斷斷續續的發燒和屙嘔後,呢幾日個口生左2粒大菲滋,搞到佢成日扭計喊好痛,又食唔到野,我見佢咁辛苦尋日咪帶佢去睇醫生囉,呢個禮拜天氣都幾凍,真係要小心d身體...

原文章由 walker 於 08-1-17 13:45 發表
,大家保重身體!

另 :  ...

欣穎,

煒榮有沒有取回功課簿? 開始學寫 "A" 字。功課不是日日都有,前日有,昨日無。我見表哥 (k2) 日日都有三樣功課,d 功課仲唔簡單..。唉!我成日唸,到仔仔下年讀k2時都唔知點算 。不過話時話我知道好多小學都喜歡收根德園的小朋友,因為小朋友學習的根基比較好,到升小一時,小朋友容易跟上。

明日帶仔仔去摘士多啤梨,希望好玩!!

唔知點解最近本書好似教咗好耐都未教完

Walker

沒有呀,可能1星期做1次啦!

摘士多啤梨好好玩架,我個仔都好鍾意摘士多啤梨,因為舊年我帶過佢去摘,佢覺得好好玩,而家我地買左1盤士多啤梨返屋企種,已經有幾粒士多啤梨長出來啦,不過仲係青青地!

原文章由 walker 於 08-1-18 13:52 發表
欣穎,

煒榮有沒有取回功課簿? 開始學寫 "A" 字。功課不是日日都有,前日有,昨日無。我見表哥 (k2) 日日都有三樣功課,d 功課仲唔簡單..。唉!我成日唸,到仔仔下年讀k2時都唔知點算 。不過話時話我知道好多小學都喜歡收根 ...

仔仔學琴學費一個月大約$500-$6004堂、請問二月一日開乜PARTY、

原文章由 walker 於 08-1-17 13:45 發表
,大家保重身體!

另 :  ...

new year party...i think

乜2月1開PARTY咩??我唔知呀!

各位K1M的家長好,

我係BK的新國民.我大仔都是讀K1M的,他是最前左2(鍾浩軒, Bryan),我細仔下年都會讀Kenville.很開心有這樣難得机會同各位家長有這樣的交流.從 Bryan口中都知其他同學仔的名字如下.  希望大家保持聯絡

班相大合併 .. (更新2版)

後左開始
.. 1 Osman, 2?, 3 Quentan, 4 Andy, 5 Daniel, 6?, 7?, 8 Vincent ..

中左開始
.. 1陳曉晴, 2珮如, 3子俊, 4Focus Yen, 5蔡子軒, 6 Nicole, 7. Sarah..

中左開始
..1Joann, 2 馮熹兒, 3.Angela, 4 頌昕,  5 嘉嘉, 6?, 7.Tina..

前左開始
..1 煒榮, 2Bryan 鍾浩軒, 3Kinson, 4 范逸熹, 5 Cyrus, 6 Johnny, 7 Samuel..
Sharon

Hello,

真開心,又多一位新同學加入 !
多謝哂你提供大合照的資料 ..,已完整很多了。
希望大家再努力 !

2月1日是k1最後一個party (通告是在開學時派的)!
到時仔仔會穿新年服飾..,應該是新年派對 !

等我返去睇返之前d通告先,係咪一定要穿新年衫呀?? 我每年都會買新年衫比阿仔,今年都唔例外 , 應該會比佢穿新年衫返去開PARTY!!!

上學期話咁快就完結了,過完年又新既開始啦...YEAH!!!

原文章由 walker 於 08-1-24 09:03 發表
Hello,

真開心,又多一位新同學加入 !
多謝哂你提供大合照的資料 ..,已完整很多了。
希望大家再努力 !

2月1日是k1最後一個party (通告是在開學時派的)!
到時仔仔會穿新年服飾..,應該是新年派對 ! ...

[ 本文章最後由 waiwing 於 08-1-24 16:19 編輯 ]

我記得上個星期有功課簿, 我想問今個星期係咪無呀? 我唔見有既...

暫唔覺得用,看今晚放學後有冇!

呢個星期無功課做呀 ...

原文章由 walker 於 08-1-25 15:53 發表
暫唔覺得用,看今晚放學後有冇!

係呀!無功課,連油顏色都無,可能接近放假!
星期五party記得放學是4:00pm。

收到

原文章由 walker 於 08-1-28 13:50 發表
係呀!無功課,連油顏色都無,可能接近放假!
星期五party記得放學是4:00pm。

昨日有中文簿, 學寫中國"一"字。
我問仔仔,係學校有冇寫"B"字,他說有。
我跟他說,可能放假時會有很多功課要做,叫他俾心機。

仔仔話佢已經轉咗組,最新是 "KITTY" 組,
我問煒榮是什麼組,仔仔說是白兔組 ..,不知是真的假!

原文章由 walker 於 08-1-29 08:24 發表
昨日有中文簿, 學寫中國"一"字。
我問仔仔,係學校有冇寫"B"字,他說有。
我跟他說,可能放假時會有很多功課要做,叫他俾心機。

仔仔話佢已經轉咗組,最新是 "KITTY" 組,
我問煒榮是什麼組,仔仔說是白兔組 ..,不知是真的假! ...

係呀, 轉左組啦

昨日又有功課簿,我估開始每日都有功課。
仔仔凍親喉嚨,已經睇咗醫生,希望佢快d好返。
新年大家有什麼節目?我們會去長隆動物園三日!
但其他日子,大家有冇好提意??

我地都planning緊去長隆玩呀,呢個星期幫阿仔做回鄉証...
原來轉左組呀,我呢排無問阿仔係咩組添!
尋日功課寫英文B字呀!

原文章由 walker 於 08-1-30 08:38 發表
昨日又有功課簿,我估開始每日都有功課。
仔仔凍親喉嚨,已經睇咗醫生,希望佢快d好返。
新年大家有什麼節目?我們會去長隆動物園三日!
但其他日子,大家有冇好提意?? ...
‹ 上一主題|下一主題