用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 07嘉諾撒聖家(九龍城)小一, 入黎分享下
樓主: daichoigo
go

07嘉諾撒聖家(九龍城)小一, 入黎分享下 [複製鏈接]

LamLam 很高分阿    還告訴我老師冇叫她寫分數, 她也寫好了。 中閱她說自己是全班最高分, 最底分是英默 但也7字頭。

第一次考試是否給大家一些甜頭開心下
LamLam mama

zoe,

Thanks for your pm. 我會在星期一打電話俾Miss Wong,了解下芊芊究竟錯D乜。最慘係响屋企溫時好地地,返到學校默書時唔記得晒 好似下星期係spell P.35-36,今日同佢練習串熟晒的,唔知到時又記得幾多

Vivian

找老師很是一個積極的方法喎 加油阿媽媽 !

原文章由 1314 於 07-12-9 23:20 發表
zoe,

Thanks for your pm. 我會在星期一打電話俾Miss Wong,了解下芊芊究竟錯D乜。最慘係响屋企溫時好地地,返到學校默書時唔記得晒 好似下星期係spell P.35-36,今日同佢練習串熟晒的,唔知到時又記得幾多 ...
LamLam mama

今天阿女沒有上學,請問有冇人知今星期是否要默英文.

原文章由 bearbearyob 於 07-12-10 20:41 發表
今天阿女沒有上學,請問有冇人知今星期是否要默英文.

你是1C班嗎?唔知是否班班一樣,1B就spell P.34-35。

今日問過Miss Wong芊芊既英文科考試成績,話佢dictation同GE較弱,listening同oral就OK,但原來呢兩項成績只會show在成績表上,上星期老師沒有公布listening同oral既分數。Miss Wong安慰我駛担心,我諗係阿囡未習慣要記英文既串字,因為dictation都係升左小學先有,佢幼稚園時是沒有默書的。惟有安慰個囡叫佢下次努力D,俾D自信一定得。

咁就好了

原文章由 1314 於 07-12-10 23:19 發表
今日問過Miss Wong芊芊既英文科考試成績,話佢dictation同GE較弱,listening同oral就OK,但原來呢兩項成績只會show在成績表上,上星期老師沒有公布listening同oral既分數。Miss Wong安慰我駛担心,我諗係阿囡未習慣要記英文既 ...
LamLam mama

明天背默中文

我都唔知Natalie 考成點

Ipg:

芊芊話星期五先背默喎。Natalie無寫分數在手冊最尾頁咩?或者你可打電話問黃老師。

但囡囡話得英交科老師叫佢0地寫分數在手冊最尾頁, 其他老師"吾俾寫”wow!

原文章由 1314 於 07-12-12 21:55 發表
Ipg:

芊芊話星期五先背默喎。Natalie無寫分數在手冊最尾頁咩?或者你可打電話問黃老師。
[img align=left]c:\桌面\032.JPG[/img]

Natalie 無寫,Miss Wong本星期去上堂

所以 LamLam 米告訴我老師冇叫她寫分數, 她也寫好分數了。

原文章由 erica_chn 於 07-12-13 13:25 發表
但囡囡話得英交科老師叫佢0地寫分數在手冊最尾頁, 其他老師"吾俾寫”wow!
LamLam mama

我個女成日以為老師無叫做就吾可以做, 睇來我要打俾黃老師了解一下她的情形. 

原文章由 zoeskf312 於 07-12-13 22:57 發表
所以 LamLam 米告訴我老師冇叫她寫分數, 她也寫好分數了。
[img align=left]c:\桌面\032.JPG[/img]

芊芊星期四返學後發燒,好在當日婆婆做義工家長看他們午飯,發覺她唔舒服探熱才發覺發燒,即刻帶她回家,今日都無返學了。我託左個同學家長帶功課俾佢,想問下1B同學仔,中文是否跳了13-14課無教?我見佢地功課寫住課本P.76-77,79同作業P.15-17,咁奇怪?

erica:
芊芊都係咩都話老師叫架,或者老師話唔得架,好似我見佢個書包咁重,叫佢換番個拉桿式啦,佢次次都話老師話唔俾拉架,但我見好多人都用個款書包喎,無計。

芊芊發燒好反米阿?

我見 LamLam 中作改 P8-9, 做了 P14-17 書就問吾到, 因為 LamLam訓了。

原文章由 1314 於 07-12-14 21:23 發表
芊芊星期四返學後發燒,好在當日婆婆做義工家長看他們午飯,發覺她唔舒服探熱才發覺發燒,即刻帶她回家,今日都無返學了。我託左個同學家長帶功課俾佢,想問下1B同學仔,中文是否跳了13-14課無教?我見佢地功課寫住課本P.76-77,79 ...
LamLam mama

芊芊無事了,星期一可返學,佢地班d同學仔好似輪住黎病。下星期是否無dictation?

Dear 芊芊媽咪, 

佢0地依家既年紀成日都會把老師"吾叫到做既O野"當成"老師吾俾"... ... 竹我黃老師呢星期返到學校, 我都要打俾佢同老師傾一傾. 

希望芊芊快些好番過聖誕la!

原文章由 1314 於 07-12-14 21:23 發表
芊芊星期四返學後發燒,好在當日婆婆做義工家長看他們午飯,發覺她唔舒服探熱才發覺發燒,即刻帶她回家,今日都無返學了。我託左個同學家長帶功課俾佢,想問下1B同學仔,中文是否跳了13-14課無教?我見佢地功課寫住課本P.76-77,79 ...

中文有dictation"青菜是個寶"亞女話係讀默,
英文dictation "Penny has a strange dream....." 果頁.

中文是跳了教 chapter 15.

原文章由 1314 於 07-12-16 13:30 發表
芊芊無事了,星期一可返學,佢地班d同學仔好似輪住黎病。下星期是否無dictation?

原文章由 erica_chn 於 07-12-17 13:46 發表
英文dictation "enny has a strange dream....." 果頁.

這頁不是上次已spell了嗎?
‹ 上一主題|下一主題