用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4)
樓主: mmak
go

2007/08 - SC lower家長交流區(Part 4) [複製鏈接]

fyeung,

Sorry for late reply, 星期六下午 4:30pm
後就 anytime 都 ok, 妳會唔會覺得太晏?

原文章由 fyeung 於 08-8-11 13:23 發表
穎晴媽咪,

你FT,等唔等到我呀?
我可以星期六下午,你係咪同芷晴去完坑口就free架啦?
尋日睇到rochelle D相,好靓.
穎晴媽咪

原文章由 fyeung 於 08-8-13 18:34 發表
meowross,

傻啦,佢係話攞定copy先渣!

hannah616,

CKY - 保良局蔡繼有
好正,不過好貴,而且行IB.
Year 1-5: $50,600分11個月 = $4,600/month
website:
http://www.cky.edu.hk/
可以上去睇下!

...

原來是蔡繼有,我以前有位同事個仔都係度讀,
佢話d學生小息時在操場跑來跑去都得,
因為學校鼓勵學生多d跑!我心諗,撞到人點算?
不過好家長都話好,可否話我知有mug好呢?

IB即係mug?
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

fyeung,

yes, 做番沙田友, 搵到間有會所...

咪因為成日聽你講, 可以帶個囡去會所做功課, 搞到我心郁郁囉....
近排天氣差, 唔係落雨, 就曬到C, 有個會所阿囡有地方玩確係方便D...

meowross,
你呢個媽咪好大頭蝦, 囡囡的出世紙都唔見.

我仔出世時我申請o左兩張, 有一張我keep,
另一張由我老公自己收埋, 因為佢知我有痴呆症,
會唔記得將張出世紙放在邊.
好彩你而家補領補得切. 今次收好d張出世紙喇.

原文章由 pangpuiyee 於 08-8-12 23:19 發表
啟新書院, 好唔好? thx

下星期我仔會開學....... 到時先報告校內情況.

hee ,  我都有諗過攞兩張....但諗住若果到時搵番咪有多張spare lor

原文章由 birdbird 於 08-8-14 01:11 發表
meowross,
你呢個媽咪好大頭蝦, 囡囡的出世紙都唔見.

我仔出世時我申請o左兩張, 有一張我keep,
另一張由我老公自己收埋, 因為佢知我有痴呆症,
會唔記得將張出世紙放在邊.
好彩你而家補領補得切.  ...

hannaah616,

唔知妳有冇留意其實將軍澳區除左優才之外,
保良局馮晴及天主教聖安德肋小學都有發展資
優教育去發掘及培育資優生,但馮晴一向係趨
谷型學校,功課壓力會較大;而聖安德肋小學
會比較輕鬆,可能較適合 toto!

每年九月初西貢區都有小學博覽,通常會係區
內的商場舉行如:東港城、將中、南豐廣場等
,因場地所限多數係睇展板,而每間學校都會
派出教師、學生及邀請家長到場協助介紹自己
學校及解答各家長的問題,若妳有時間可以去
睇睇!今年暫時未知舉行日期及地點,有資料
再 update 妳!

原文章由 hannah616 於 08-8-6 19:14 發表

咁真係唔知喇!
但我們都是喜歡優才,
因個校長對於資優教育好有心得,
相信入讀後佢會比好多意見比我地!
穎晴媽咪

穎晴媽咪,

Please inform me when you know the date of the exhibition!

fyeung & 穎晴媽咪,

I can join you to go to GHS at 10/11am (Can't remember the exact time)? 穎晴媽咪, we can set off together too!

原文章由 穎晴媽咪 於 08-8-14 11:09 發表
hannaah616,

每年 ...

mermaidmom,

9月6日 10:00 am
彩虹MTR,街市出口?

mmak,

有個club house可以入去玩,好開心!

hannah616,

我去完簡介會最buy的是year 1 - 3全部功課學校內完成.而且提倡閱讀,小朋友係自願學習.

原文章由 mermaidmom 於 08-8-14 14:05 發表
穎晴媽咪,

Please inform me when you know the date of the exhibition!

fyeung & 穎晴媽咪,

I can join you to go to GHS at 10/11am (Can't remember the exact time)? 穎晴媽咪, we can set off together too ...

原文章由 fyeung 於 08-8-14 18:19 發表
mermaidmom,

9月6日 10:00 am
彩虹MTR,街市出口?

mmak,

有個club house可以入去玩,好開心!

hannah616,

我去完簡介會最buy的是year 1 - 3全部功課學校內完成.而且提倡閱讀,小朋友係自願學習.

...

fyeung,
我老公的意見都係同你一樣。
不要為失去的而埋怨!

原文章由 穎晴媽咪 於 08-8-14 11:09 發表
hannaah616,

每年 ...

多謝你的意見及報料!
不要為失去的而埋怨!

我有個同事個仔讀緊男拔,
佢話男拔專收naughty boy 好適合 ToTo,
唔知大家有mug 意見?
不要為失去的而埋怨!

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

I can't find the newly topic, "Part 5"???  Can anyone tell me?

lost it??????
原帖由 BBWarmm 於 08-8-23 08:50 發表
I can't find the newly topic, "Part 5"???  Can anyone tell me?

‹ 上一主題|下一主題