用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 4)
樓主: HALAHA
go

TKO Deborah (Part 4) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: TKO Deborah (Part 4)

hinhinmom 寫道:
仲乜你又出現?    

你咪又係???      

我今年好開心, 生日o個日我地兩公婆做左良好市民, 真係"黑玫瑰"呀~~      最緊要hinhin都o係度, 佢睇住我地, 順便身教呀~     

醒目開學勳章

E~ 兩個差唔多錢喎! 其實, 知唔知邊個好D架!      

我都差唔多訓, 等多陣, 因為遲多小小叫ANSON起身.....痾夜尿呀~       

醒目開學勳章

係喎, 今日係咪你生日呀?         又好似唔係喎 係咪星期6呀!     唔係玩野, 真係唔記得左呀!      

"黑玫瑰", 你又做左D咩呀?    

其實珠心算同公文數係兩樣野黎架, 係唔係大家都係"數", 所以搞亂左呢?

23/9先係我生日呀, 我地兩公婆做左d乜? 我遲d打電話同你講啦, 宜家唔方便住, 總之就良好市民啦, 走時d police仲要同我地一家三口講多謝同唔該~ 唔知幫唔幫到人, 但係我又唔抵得呀!  

訓勒, 聽日又要返工勒~!  

goodnight~        

醒目開學勳章

嘩~ 要驚動"差人"TIM呀!       有無好市民獎呀!      

我都知係2樣野黎啦, 不過, 唔知邊個好之麻!    

我睇左你條LINK, D甲整得幾靚喎, 我鐘意畫花, 乾花果D, 整得特別靚呀!      

醒目開學勳章

fifi & halaha

你set果2條link, 好有用呀! 咁耐

HALAHA,
唔該你幫我買湯包.

wing530,
DIY KITTY MOON CAKE 係邊度買?   

WING530,ANSON 表妹
DIY 係7 - 11 有得買, 我都食左不過當地唔係正宗冰皮啦, 但都算OK, 可以比佢地一齊整下咁.

VANNA 去完PARTY 都愛上左KERORO, 尋晚去左買Keroro 燈籠tim.

pinkpink

多謝你邀請
你d 回禮包好有心思
分左年齡禮包
妹妹玩得最happy
有奶樽同口水肩
兩樣野佢一上車就比左佢個BB公仔用

jaisy,

表妹未開PARTY 已經愛上KERORO, 所以表妹一見派KERORO眼罩, 都走去排隊

wing530,
我諗你誤解左公文勒, 因為佢都係文字題理解+logic思考架, 一d都唔死板, 我同老公開頭都同你一樣係o甘睇kumon, 但原來唔係架~

可能呢個bk媽都對kumon有誤解, 有d人仲話kumon"dum波鐘"tim, 但係, 呢個都係kumon o既教學方法, 唔係好似一般課程o甘, 比你太快睇到成績, 因為出面有d教學方法可以比家長短時間內見到成績而再比$去continue個course. 而且, 學kumon你長遠o既, 所以佢好多地方都有kumon, 比d小朋友可以o係就近o既地方繼續學kumon.  而且世界各地都有好多人學緊tim呀. 如果可以o既話, 我想比hinhin學到中學畢業.

因為o甘, 好多人對kumon有誤解, 因為一般家長都要短期內睇到成績, 但kumon就剛好相反, 宜家所有人報kumon前都要聽左個seminar 先.

我老公做左好耐research先比hinhin讀kumon架~

PINKPINK
你真係好細心, 記得VANNA 鍾意玉桂狗, 佢一見到條毛巾仔幾開心   
唔記得問你係咪放緊假?

jaisy,
我琴晚補返隻手指時, 順便整埋gel腳呀~    我老公話"o華, 你都好勤力wor~"      

你隻閃粉o係邊度買?

fifi, pinkpink, halaha,
上個星期六in完聖母, 覺得如何? 多唔多人in?

jaisy & 好姨:

唔使客氣,我d禮物包預備了很久(一個月前),由播緊keroro時買定,諗住d小朋友實鐘意,點知未開生日會已播完,好彩都重未out 我本來重買了很多好鬼"青見"的貼紙,點知買完先知漏了在間鋪到,你話我d記性係咪    
d奶樽唔知啱唔啱使,你可以自已轉咗個奶咀用,唔好嘥     

我今個禮拜會放假,但我等陣都會返學look look,順便交低d嘢。

pinkpink
尋日eunice 開唔開心呀? 我好似唔係好見到佢出現咁.

hinhinmom
閃粉新個隻係卓越買, 幼細d, 你做腳有無整長?

jaisy:

eunice不知幾開心,不過最開心是返到屋企拆禮物嘅時候   
佢份人都幾怪,平時喺屋企就嘈嘈閉,一出街就怕怕醜醜咁,完全係兩個人   

pinkpink888

蔡繼有你有乜評價
講黎聽下

幾時預產期

昨日eunice 都見佢擺左幾多嬌俏post影相

你真唔out
bee 個班主任上星期先去褔榮街入個隻 keroro送比佢地
果樹d野真係超抵

個奶樽阿妹當toys黎玩緊啦
‹ 上一主題|下一主題