用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區媽咪會報07年k1入嚟傾下
樓主: monkey妹
go

將軍澳區媽咪會報07年k1入嚟傾下 [複製鏈接]

Re: 將軍澳區媽咪會報07年k1入

紅孩兒,

係咩! 我地一齊in 架.  我個日都唔得閒望d小朋友.  你會選方王嗎?  我地可以做同學仔lu?  
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

我都想a.m.
對將軍澳宣道有好感, 但校舍細, 冇聯系小學,
方王有聯系小學, 校舍大
真係15/16

龍婆 寫道:
如果係我一定會揀(a.m)-----邊間都好, 因為時間好用d

醒目開學勳章

紅孩兒 寫道:
好似將軍澳宣道冇聯系小學,
宣道茵怡先有.
[quote]
龍婆 寫道:
其實將軍澳宣道都好好丫, 佢同宣基小學有聯系, 而宣基小學同宣基中學又有聯系, 宣基小學既口碑好好, 宣基中學又屬Band 1, 所以我又唔明點解大家唔選呢  
[/quote]其實又唔可以話係聯系, 只不過將軍澳宣道多數派去宣基小學 ---- 將軍澳街坊話我知
而宣道茵怡就多數派順德聯誼總會梁潔華小學 ---- 係我打電話問宣道茵怡, 個小姐話既

我認得你囡囡
而家仲諗緊  
mokchingyin0910 寫道:
紅孩兒,

係咩! 我地一齊in 架.  我個日都唔得閒望d小朋友.  你會選方王嗎?  我地可以做同學仔lu?  

醒目開學勳章

紅孩兒 寫道:
我都想a.m.
真係15/16

[quote]
龍婆 寫道:
如果都我一定會揀(a.m)-----邊間都好, 因為時間好用d
[/quote]
其實兩間我都好鍾意, 因為我都鍾意馮晴
我都係15/16   兩間我都會留位, 因為我會等埋區外果d先至決定

醒目開學勳章

紅孩兒
原來你同我一樣, 煩惱緊同一個問題,
我囡將軍澳宣道(am), 方王都係(am)
煩惱中.......

馮晴- 我兒甥讀緊 :wink:
我冇報區外, 太遠la!

[quote]
龍婆 寫道:
我都係15/16   兩間我都會留位, 因為我會等埋區外果d先至決定

醒目開學勳章

其實將軍澳宣道沒有著明聯繫小學

係呀!
好煩惱唔知點決定    

pycy 寫道:
紅孩兒
原來你同我一樣, 煩惱緊同一個問題,
我囡將軍澳宣道(am), 方王都係(am)
煩惱中.......

醒目開學勳章

龍婆, 你諗住留晒兩間呀?

龍婆 寫道:
[quote]
紅孩兒 寫道:
我都想a.m.
真係15/16

[quote]
龍婆 寫道:
如果都我一定會揀(a.m)-----邊間都好, 因為時間好用d
[/quote]
我都係15/16   兩間我都會留位, 因為我會等埋區外果d先至決定 [/quote]

方王係咪都係2文3語?
有冇外籍教師呢?

醒目開學勳章

方王好似k2先有外籍老師, 不過我唔肯定

醒目開學勳章

以課程而論, 邊間深d呢
>>>方王/將軍澳宣道

醒目開學勳章

pycy 寫道:
龍婆, 你諗住留晒兩間呀?

[quote]
龍婆 寫道:
[quote]
紅孩兒 寫道:
我都想a.m.
真係15/16

[quote]
龍婆 寫道:
[/quote]
我都係15/16   兩間我都會留位, 因為我會等埋區外果d先至決定 [/quote][/quote]係呀, 留完先至慢慢決定

醒目開學勳章

龍婆
你知唔知呢兩間, 邊間課程較深

醒目開學勳章

pycy 寫道:
以課程而論, 邊間深d呢
>>>方王/將軍澳宣道

係啦, 我都想知, 總之唔係純活動教學就得喇

醒目開學勳章

pycy 寫道:
龍婆
你知唔知呢兩間, 邊間課程較深

我都no idea, 只知宣道係K1已有外籍老師上堂

多謝你o既分享我會再同我老公傾吓,其實我都有o的驚保良局太多學生老師照顧o吾到咁多。

[quote]
祖明 寫道:
suensuen2004,
我大仔上年o係翠茵畢業,細仔讀K2(新都城)。大仔派o左去陳瑞祺(喇沙)小學。我覺得雖然學費貴,但亞囝除o左讀得開心外,中、英、數底子打得好好,英文有教拼音、串字,中文K3就教重組句子、作句

我都有同一煩惱, 但你地覺唔覺得宣道校舍好細?

紅孩兒 寫道:
我都係煩惱緊...
唔知將軍澳宣道(a.m.) 定係方王 (p.m.) 好.
點揀呀?
[quote]
pycy 寫道:
我而家煩惱緊...
將軍澳宣道or方王,下星期要交留位費
你地會點揀呀
[/quote]

me too     
suensuen2004 寫道:
我都有同一煩惱, 但你地覺唔覺得宣道校舍好細?

[quote]
紅孩兒 寫道:
我都係煩惱緊...
唔知將軍澳宣道(a.m.) 定係方王 (p.m.) 好.
點揀呀?
[quote]
pycy 寫道:
我而家煩惱緊...
將軍澳宣道or方王,下星期要交留位費
你地會點揀呀
[/quote][/quote]
‹ 上一主題|下一主題