用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: carolc
go

KTS 2nd in   [複製鏈接]

回覆 穎子 的帖子

好登你開心,番屋企途中,拆信應該會手震

引用:回覆+穎子+的帖子 When+I+read+your+writi

原帖由 survivor 於 14-01-15 發表
回覆 穎子 的帖子

When I read your writing "我要話比佢知要好好珍惜呢個機會, 要比心機讀書, 珍惜有機 ...
好坦白,我真係好珍惜呢個機會, 可能因為佢真係得來不易, 我地唔係一個100分父母,但都想為個女盡我地努力令她有機會打好基礎,根基穩紮, 學會做人, 這是我們最想要的。超名校不是我們之選,亦不是給我們讀的

冇信即係唔得?

回覆 boyboy_mama 的帖子

應該係郵局未派啫, 我地都係, 郵局例遅人一天.

應該無關,有個朋友話考得好好,佢今日都無信。

回覆:穎子 的帖子

我們都好真惜,得來不易·,小女係细女,真的很感激有呢个offer

回覆:koalayan1129 的帖子

想問有冇人係收到waitlist㗎?定係得有offer同六月再報後補學位兩種結果?

回覆:miaochu 的帖子

http://www.ktsps.edu.hk/9/01_3.html

回覆:koalayan1129 的帖子

主頁 - 聯絡我們查詢小一學位申請(2014年9月入學) 本校已完成2014年度小一學位甄選程序,並於1月15日寄出面試結果通知書。家長如於1月21日仍未收到有關信函,請致電本校查詢,電話2336 3802。 

請參考以下安排:一.候補生 1.若正取生放棄本校學位時,本校會按照候補生名單遞補。 2.候補生現時毋須辦理任何手續。如家長有意安排 貴子弟入讀本校小學  一年級,請參閱由本校寄發之「小一候補學位通知」書。 

二.不獲取錄者或欲申請者 請於2014年6月13日起瀏覽本校網頁或致電2336 3802查詢學位申請。              © Kowloon Tong School (Primary Section)

Accepted

我收到的候補信是要簽回條親自交回學校的,不過不會交了!己有更心儀的offer了!

回覆:KTS 2nd in

是否六月之前不會call waiting 既小朋友?這是我心儀的學校,希望吾駛等到六月!

今朝訓醒仍然好唔開心....有點失望...waiting..可以點做..

想問:
二.不獲取錄者或欲申請者 請於2014年6月13日起瀏覽本校網頁或致電2336 3802查詢學位申請。              © Kowloon Tong School (Primary Section)
以上是給2nd interview 完的,還是1st interview  , 現在才 給信?

回覆 yeunglam 的帖子

你好像有宣小,兩間學校好接近,吾使失望吖。

yeunglam  多謝安慰..  發表於 14-1-16 14:15

引用:今朝訓醒仍然好唔開心....有點失望...waiti

原帖由 yeunglam 於 14-01-16 發表
今朝訓醒仍然好唔開心....有點失望...waiting..可以點做..
有時太多和太接近的選擇仲難揀,放開D!

waiting

咁即係今天收信就係waiting la.so sad!

回覆:KTS 2nd in

我2in都入吾到,加上全軍覆沒,我比你更sad

‹ 上一主題|下一主題