用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK PN Offer
樓主: 小豬mama
go

YORK PN Offer [複製鏈接]

回覆 199# MattiesMom 的文章

在"Acceptance Slip"上有寫K1是am/pm

話時話, 其實有無人收到信係失敗考唔入york pn 架?

Oh yes, is on the acceptance slip.  Tks.  

原帖由 jcckeung 於 11-10-15 22:52 發表
在"Acceptance Slip"上有寫K1是am/pm

hi, 我9.24 in, 收到2012-13的am offer + 2013-14 international k1 am offer.  

我想問係唔係10.19要寄accept offer的回條, 而11.5就要寄支票?  分開兩次寄?? 您地會點做呢?

咁我唔in迦南啦, 我11.4 in又要請假!  即使迦南收我, 我都會讀york.  但我只擔心洗費同校車問題, 夠竟學費多少錢一個月?  雜費呢?  下午上的興趣班是否k2先開始?  學網球, 小提琴是強迫性的嗎?  

唔知佢pg有咩野玩?  我又有其他pg想報, 所以應該唔上住, 大家點諗呢?

回復 202# leungcnine 的帖子

我估計如果24/9 interview的至今仍未有信通知取錄即是已經落選了!york未必會另外寄信通知

回復 204# yslgirl 的帖子

我會一次過寄。我同你一樣唔去in迦南,理由同你一樣。
york的pg, 諗住唔報先, 因為星期日囡囡已經返緊一個pg, 星期六的時間通常带囡囡outing。
york的媽媽話所有興趣班都係optional.

回復 206# 大白豬 的帖子

我都係一齊寄~~

我會去in迦南同朗思,反正請左假嘛

我都係一次過寄, PG唔考慮住

回復 207# kartimmi 的帖子

我想留番d假下年,因為想放長d產假。
你上左york的pg可否上黎分享下。如果好,睇下下期仲有無位。thanks.

回復 209# 大白豬 的帖子

好呀, 你要休息多d呀!

我都諗住一次過寄, 反正時間唔差太遠.

原帖由 kartimmi 於 11-10-16 19:38 發表
好呀, 你要休息多d呀!

yes, i will. Thank you.

我囝囝係8/10/2011 in的,想問下如果今個星期六打去問吓會唔會可以問到result呢?如

回復 213# namkaman 的帖子

我囡囡都係10月8日interview,嗰日老師話要2-3星期先會通知,但等咗好耐都只係過咗一個星期,我都好想知呀。

回覆 214# Doris_Ray 的文章

HAHA, 其實見到咁多parent都話收到offer, 攪到我都有少少其望, 不過都係預左唔收先啦!

題外話:另外, 你地有無聽過boxhill 呀?我諗住york唔收就報呢間.

回復 215# 陳雙兒 的帖子

陳雙兒, 都係因為好多家長報喜,所以有所期待,但c6叫我預咗唔得先。

我都同囡囡報咗好多間九龍、紅磡 PN,大部份都話12月or 明年1、2月先interview。

回復 216# Doris_Ray 的帖子

係呀, 越等越急......
但因為我唔係住九龍, 所以又不太奇望, 怕呀女第時返學要坐校車好辛苦!

我囡囡係8/10 in,4月bb,不過佢當日表現只係一般般,唔係dvd幫唔幫到手,haha~
雖然期望不大,但都好想有offer,話曬我而家跎住細b都就來36week,仲要週圍去interview真累
來緊in 方方
迦南

回復 218# mobimobi 的帖子

唔使咁擔心啦,我諗佢地會prefer收大b呀,你囡囡有優勢呀 !

回復 219# Doris_Ray 的帖子

Thx ar~望就甘望la~~^^
‹ 上一主題|下一主題