用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 何明華會督銀禧中學 - 交流區
樓主: Junior-Mom
go

何明華會督銀禧中學 - 交流區   [複製鏈接]

想問問1A家長Simon, 英文newspaper cutting做在那本簿? 阿仔未問同學仔取電話, 個eclass未熟點用, many thanks!

引用:想問問1A家長Simon,+英文newspaper+cutting

原帖由 Cecily 於 14-09-06 發表
想問問1A家長Simon, 英文newspaper cutting做在那本簿? 阿仔未問同學仔取電話, 個eclass未熟點用, many tha ...
亞囡話未洗做住wor,由女英文老師負責的。我而家担心亞女吾識聽tim.
不過亞囡話星期一short quiz就真.

回覆 simonkawah 的帖子

Thanks for reply. 阿仔話寧願做左先,佢怕會欠交. 阿Sir除了英文講得快,d字都好草下, 細路又唔敢向阿Sir反影, 您囡囡又覺咁覺係咁呢?

引用:回覆+simonkawah+的帖子 Thanks+for+reply

原帖由 Cecily 於 14-09-07 發表

Thanks for reply. 阿仔話寧願做左先,佢怕會欠交. 阿Sir除了英文講得快,d字都好草 ...
無咩特別回應,亞囡話亞sir講係由女Miss教點做先,so far好似day 8先有堂。她企硬吾做,看看洗吾洗記名啦。

Iris:1B有冇呢樣野?

升上中學我想他主動學習和多些與同學和老師溝通, 我都唔會插手太多, 由他決定.  但我相信是不用做住.  明天中秋是否有體適能會遲放學?

引用:升上中學我想他主動學習和多些與同學和老師

原帖由 Cecily 於 14-09-07 發表
升上中學我想他主動學習和多些與同學和老師溝通, 我都唔會插手太多, 由他決定.  但我相信是不用做住.  明天 ...
係呀,週三仲有團契迎新活動。令公子玩咩課外活動呀?

佢話報英文話劇,但未報,可能佢唔知去邊度報.

simonkawah 發表於 14-9-7 07:27
無咩特別回應,亞囡話亞sir講係由女Miss教點做先,so far好似day 8先有堂。她企硬吾做,看看洗吾洗記名啦。 ...
1D班未宣佈幾時quiz,這星期冇newspaper cutting.

Cecily 發表於 14-9-7 15:26
佢話報英文話劇,但未報,可能佢唔知去邊度報.
根據<開課須知>p.15,提到英文話劇的自行報名,應該<星期三放學去找梁靜文老師>。

FLORA021011 發表於 14-9-3 16:28

我囡入左1C班
hi Flora妳囡係邊個社?
我囝1D班,綠社。

回覆 IrisCheng 的帖子

同你一樣都係綠社

FLORA021011 發表於 14-9-8 08:25
回覆 IrisCheng 的帖子

同你一樣都係綠社

引用:Quote:FLORA021011+發表於+14-9-8+08:25+回

原帖由 IrisCheng 於 14-09-08 發表
我都拍。

上星期五回校途中,經過啓思小學未到賽馬會官中,我囝突然被一手大力拍膊頭,出言挑釁(not粗口),他沒有回應而繼續前行,另一人取笑「原來係個啞巴」。這時3人已經行到了賽馬會及銀禧的交界位,我囝正準備拔足回校,剛巧訓導主任Miss ? 站在閘口視察學生,見狀,呼喝那2名穿官中校服的男生「咩事」,我囝飛快的跑回學校!
今早原打算陪阿囝返學,但被他堅決拒絕…… 直至接到他在學校“更亭”打電話給我,才稍稍安心!
放學,又要擔心
雖然我明白這是成長的必經階段,但總是<長憂九十九>!

敬告各位,要提醒大家的仔仔女女,經常要多留意身邊的人和事!!!

Flora您好,阿仔都是綠社。
Iris: 唔該晒。有關xxx官立中學的問題,其實都有聽聞,但估不到返學咁多人時段會咁,已經叫了阿仔小心留意,但這幾天見他書包重都有送他返學,今日都會去接放學(好似放5點) 而且上星期五學琴時又遇到xxx官立的學生,仲大聲談話夾粗口,所以阿仔都有點驚。如果可以放學時約同學一齊行會好些。

祝大家中秋節快樂

引用:Flora您好,阿仔都是綠社。Iris:+唔該晒。

原帖由 Cecily 於 14-09-08 發表
Flora您好,阿仔都是綠社。
Iris: 唔該晒。有關xxx官立中學的問題,其實都有聽聞,但估不到返學咁多人時段 ...
哈哈,我都會去湊亞女。

放幾點呀?

引用:放幾點呀?

原帖由 Cecily 於 14-09-08 發表
放幾點呀?
好似1715.

‹ 上一主題|下一主題