用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 比華利幼兒園or幼稚園 Chatroom
樓主: ruby
go

比華利幼兒園or幼稚園 Chatroom [複製鏈接]

Re: 比華利 PGA Chatroom

Hello dorame,

你的講法有你既道理,這幾天因為學生少,學校可以handle得到,但係試想想平時每班有十幾人,如果每個學生都由老師帶出大門口交給家長,學校未必有足夠人手,因為家長們未必同一時間在校門守候,佢地有d先到,有d會遲.

因為平時家長都係站在班房門前等小朋友出來,而不是直接進入班房的,所以應該不會造成混亂

我仔仔今天沒有返學.

saihobb,
你講得都好

Dorame,

主要原因係因為天氣太凍,仔仔剛剛病好,怕佢身子弱,所以比佢在家多點休息.

saihobb,
哦...原來係咁....

PGA Moms

請問你地的小朋友初初返學時有沒有陪伴他們一起上堂?  我沒有, 因為學校話不用陪, 你地覺唔覺得比華利比較其他學校封閉? 因很多學校初初返學時都可以陪子女的.  

smallbaby,

無陪上堂喎,不過,係開學無耐,我曾經入過去在課室外偷望我囝囝上堂,比我的感覺很好,我諗住囝囝會坐不定,但又不是,而且個個都好開心及留心上堂,出乎我以料之外,佢

dorame

我都覺得阿囡so far so good, 佢今個月開始乘校車, 都ok, 沒有喊.

smallbaby,
你個囡囡好叻喎。

先生話阿囡在學校都ok, 是有時坐不定, 但她返到屋企就比較玩皮, 你的小朋友是不是這樣子的?

係呀!係初初開學時何主任話初時上堂,如講故事時,有好多小朋友坐唔定,有時起身,有時坐

我囝囝o向屋企都好頑皮架, 無時停... 不過我諗o向學校都ok, 因為個個同學坐定定, 佢應該都會肯....

而家都唔知佢

我相信佢有訓的, 因為我阿囡未返學時, 一日訓2轉, 早上一轉約2個鍾, 下午一轉約2個多3個鍾, 晚上12時才訓覺, 未返學和返了學同樣是早上差不多時間起身, 但佢返學之後, 應該只有下午1時至3時這段時間訓覺, 但我又覺得佢放學之後沒有瘤眼訓, 但每晚10:30左右便訓覺到第二天7:20分左右叫佢起身.  佢返學之後我便有覺好訓了.  

我阿女未介片, 而她每天都會用2條學習褲, 因我每天放3條在她書包裏, 每天放學都還有一條剩.  我想應該都ok, 因阿囡以前地臭臭麻麻, 每3天才去一次, 但返學之後, 隔天一次且比以前好, 如果沒有足夠水份, 的臭臭應該唔會好.

咁亞囝

我之前問過 ms. lau, 小朋友通常 1:00-3:30 訓覺架, 我仔o向學校應該無著片, 因為佢間中有尿褲拎番黎架... 不過呢幾日天氣凍, 我有同囝囝著學習褲番學, 唔知老師幾時先幫佢除呢???

Hello Ruby,

首先要多謝ruby你仔仔張聖誕卡,我昨天才發現張卡係仔仔個袋到,我問佢知吾知張卡係誰人送的,佢話係miss lau,跟著話比佢知係你仔仔送的,還叫他今天要同你仔仔講聲多謝,吾知佢記吾記講得呢

自上次仔仔病了後,直到今個星期二,4號才上學,仔仔那天上學有d吾習慣,可能太耐冇返學,但放學佢就好開心,因為miss lau把x'mas 既禮物留了一份比佢,裏面有零食同玩具,不知幾開心 :

saihobb,

唔洗客氣.... 將咭其實12月中已經送左俾幾個小朋友喇! 可能你囝囝病左, 所以而家先收到啦.... 我果陣仲問我囝囝.. 送左俾小朋友未呀? 佢話 : 送左喇.. ms. lau 話..我要雙手送俾佢地架... 原來真係架.. 因為聖誕節佢自己識得雙手送禮物俾朋友呀   果然老師教, 係易上心d ...

saihobb,

昨晚我同囝囝玩玩下, 講起昨日學校情況.. 我問囝囝 : xx 今日有無同你講多謝呀?.. 我囝囝話 : 有呀.. xx 講左呀....

各位 beverly parent,

你地知唔知 beverly 幾時要交下學期雜費呀 ? 大約多少 $ 呢??? 咁幾時又要交 k1 留位費呀???

ruby

我也不知道, 我只交了$230 下學期書薄費.  今你知不知christmas party的相幾時有得羅, 我已交了錢.
‹ 上一主題|下一主題