用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荊冕堂面試
樓主: venuskong1029
go

荊冕堂面試 [複製鏈接]

原帖由 akbb2007 於 09-11-16 12:38 發表
大家今日收到信未呀?

我今晚返去先知, 應該不取錄
你呢?

原帖由 akbb2007 於 09-11-16 12:57 發表
係啦, 寫住備取生, 即係後備. 唔知仲有無機...

備取生~而家好多學校都咁寫
睇怕今晚都係一樣

係lu~~~有冇媽咪收到既信唔係寫"備取生"而係寫其他野呢?
原帖由 akbb2007 於 09-11-16 12:57 發表
係啦, 寫住備取生, 即係後備. 唔知仲有無機...

我BB都收到信寫"備取生" ah .... , 係米非正選都係咁寫 ....

原帖由 seven仔 於 09-11-16 13:28 發表
係lu~~~有冇媽咪收到既信唔係寫"備取生"而係寫其他野呢?

又係"備取生"

仲有個假希望 ~ 如果有機會的話, 27/11會有電話通知,
到時30/11可以交留位費.
咁多備取生, 都輪唔到我喇

士德都係後備生, 有如晴天霹靂! 我都係咁話, 點輪到我地呀? 又係要找那些牧師寫信呀? 牧師真可憐...還要替家長們寫信...時代轉變, 幼稚園也變了商業化...

宏福都有考, 不過, 呀仔發脾氣, 唔仲意同小朋友一齊玩, 所以, 都係無緣, 你試下計一計, 其實佢收K1 "街客" 都唔多.

啱啱收到信,收囝囝讀下午班。

原帖由 嘟媽 於 09-11-16 17:28 發表
啱啱收到信,收囝囝讀下午班。

會唔會考慮?

同爹地商量後,決定留著留位費先。
本來係預不收囝囝的,因為in嗰時囝囝玩的太癲,輪到我們見老師時,囝囝不想進去,一見到老師,即刻口裡說"打打打",作勢想打人,還好老師即刻同佢講握握手先讓囝囝冷靜下來,接下來的就只有貓狗照片嘸肯講,其他都做到,當時in完走出教室時我就心想一定嘸望。

原帖由 kpchg4 於 09-11-16 17:36 發表

會唔會考慮?

我今日都收到信~收咗囝囝讀下午班~我好suprise...因為我囝囝面試時一d表現都無...無打招呼...問佢咩名又唔答...剩喺考咗入圖案...我同佢一齊入咗兩個(佢之前無玩過..唔識玩)...跟住佢扭計...MISS問我佢平時係咪唔出聲..我話唔係..佢扭眼訓..THEN面試完...我諗住連後備都無呢....

醒目開學勳章 貢獻勳章

都係備取生....
點解有D唔點出聲都收, 我仔仔乜都做齊就備取嫁...?!
需然唔係第一心水, 不過都唔開心

原帖由 rubyplk 於 09-11-16 22:22 發表
都係備取生....

第一心水係?

me too waiting list ar!!!全部答齊做齊都係waiting!!我想問問有冇荊冕堂家長知上,下午各收幾多人一班架,我想計計個收嘅機率有幾多??? thx!!!

我個仔士德又係備取生,又係青衣收咗上午班,重有兩間末知,浸會同學之園,咁多間最多野考係學之園.....如果間間都收咁你哋覺得邊間好D

都好丫,我個仔好冷靜,但就唔係好so o個兩位老師囉!o個兩位老師都好cool下!俾我感覺問野好hea…
葵涌校7號面試,我地11號收到信通知收囝囝讀上午班,但得三日時間去交留位費,而我地13號又要去澳門,所以12號一定要去交,呢個時間又未收到士德o既信,我打去問佢地就叫我等信,我老公再打去直接問,佢地答覆"不被取錄",咁我就一條心去葵涌校交留位費。
士德好好笑,o係13號打俾我問我地址,我話"我先生打左黎問,你地話唔收喎!"  士德:"係呀!都出番信通知你地囉!"  我話"唔洗喇!環保d啦!"  哈哈…
原帖由 嘟媽 於 09-11-16 17:56 發表
同爹地商量後,決定留著留位費先。
本來係預不收囝囝的,因為in嗰時囝囝玩的太癲,輪到我們見老師時,囝囝不想進去,一見到老師,即刻口裡說"打打打",作勢想打人,還好老師即刻同佢講握握手先讓囝囝冷靜下來,接下來的就只有貓狗照片 ...

其實我諗幼稚園收生係冇乜準則,又要個睇個小朋友合唔合作,更重要係睇o個位老師o既要求,甚至合唔合眼緣…
講真,得o個五分鐘左右時間,佢可以了解小朋友幾多?問到幾多呢?真係唔知!個人覺得好睇個老師鐘意邊類小朋友。
我囝囝都未至於去到好差,都有做o岩要求,又冇扭計又冇嘈,都唔收喎!佢地問過我地如果下午班會唔會考慮,我地堅決話唔考慮,所以唔收都未定,連備取生都冇份。
原帖由 rubyplk 於 09-11-16 22:22 發表
都係備取生....

好難比較喎!學之園好貴呢!
原帖由 chanseven 於 09-11-17 00:35 發表
我個仔士德又係備取生,又係青衣收咗上午班,重有兩間末知,浸會同學之園,咁多間最多野考係學之園.....如果間間都收咁你哋覺得邊間好D
‹ 上一主題|下一主題