用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: waihinma
go

2008-09 培正 K2 [複製鏈接]

鈞禧媽咪:

我剛剛看到你12月5日發給我的信息﹐但看不見你的回覆。

俊煒媽咪

樂鋋媽,

唔好意思啊我依家登錄入來先見到你ge message, 之前miss咗.:cry:

可能淨係懷牽係度扮超人, 樂鋋係度睇, 之前通常佢老豆送落去佢老豆講ge, 如果係我送返學通常唔俾佢周圍走.

老實講我好唔享受做全職媽媽, 真係活生生激死好多細胞.   不過對小朋友來講點都好d, 起居飲食點都照顧得週到d.

今日你走咗之後樂鋋一路行一路喊, 話要媽媽, 眼淚一路滴都無抹, 好悽涼, 工人姐姐mei住個細ge都無辦法.

或者你都應轉為全職媽媽, 你老公肯定養得起你啦!

幼兒園方面, 果時懷牽係喺屋企樓下果間幼兒園分校, 其實幼兒園無mug所謂, 間間差唔多幾多, 最緊要方便.

原帖由 vian2004 於 08-12-3 00:14 發表
懷牽媽,
我個仔較善忘, 他沒有印象扮超人喎!  另外, 你享受做全職媽媽嗎? 這問題也正困擾著我, 因現在這個工人姐姐做得很差常用言語挑釁樂鋋, 令他很易發脾氣及喊, 很討厭 就快炒她, 相信有時你也看到姐姐 ...

wig,

你棵三色堇種成點啊?

果日懷牽玩屋企隻龜, 搞到隻龜連缸跌落地下, 仲撞埋棵三色堇落地, 好彩隻龜同棵三色堇都無c到, 但我就激到ccccc吓!!

跟住轉個身佢自己玩到癲晒, 塊面撞到道牆, 瘀咗一大達.  

原帖由 wig 於 08-11-14 12:17 發表
我地舊年個一串紅(之前味開個花)無端端在3/4 個月前開花 .....等我lum住如果今年又係一串紅袖very good.....

x'mas gift

謙謙媽咪 :

鈞禧十分喜歡你送來的聖誕禮物包, 又多一張咭和禮物包放在聖誕樹下, 多謝謙媽的悉心安排, thank you....

鈞禧媽

各位低正班既同學仔:

好多謝你地既聖誕禮物同聖誕卡呀!卓穎今日好開心,一返到屋企就倒晒書包d野出黎,話收到好多禮物同卡,連埋之前收個d,佢真係好開心呀!!多謝晒各位同學仔媽咪呀!  

祝大家聖誕快樂,新年開心!!

Lulu

lulu,
     我好耐無上黎,就黎放假,所以先至可以上黎八吓!你哋有無咩特別嘢,三色菫幾時交?都無花開!k2有咩要注意架?我都無咩時間理佢哋!日日都好忙!

祝你哋聖誕快樂!
開開心心!

原帖由 Lulu0820 於 08-12-18 13:40 發表
各位低正班既同學仔:

好多謝你地既聖誕禮物同聖誕卡呀!卓穎今日好開心,一返到屋企就倒晒書包d野出黎,話收到好多禮物同卡,連埋之前收個d,佢真係好開心呀!!多謝晒各位同學仔媽咪呀!  

祝大家聖誕快樂,新年 ...

Sorry for the delay in my reply - we have been away for the last few weeks!

棵三色堇一d起色都無....真令人擔心.....

Hope you had a great Christmas holiday!

原帖由 waihinma 於 08-12-14 20:05 發表
wig,

你棵三色堇種成點啊?

果日懷牽玩屋企隻龜, 搞到隻龜連缸跌落地下, 仲撞埋棵三色堇落地, 好彩隻龜同棵三色堇都無c到, 但我就激到ccccc吓!!

跟住轉個身佢自己玩到癲晒, 塊面撞到道牆, 瘀咗一大達.   ...

我地棵三色堇仲未C, 好彩 (touch wood), 希望可以捱到下星期帶返學校. 我沒有換盤啊, 亦沒有施肥, 驚會越搞越衰, 所以唔敢掂佢, 哈, 都幾大壓力!! 仲未開花, 多咗幾塊葉, 但我已經好滿足了, 起碼仲可以捱到今時今日.

原帖由 wig 於 08-12-30 10:23 發表
Sorry for the delay in my reply - we have been away for the last few weeks!

棵三色堇一d起色都無....真令人擔心.....

Hope you had a great Christmas holiday!

Oh, mud 下星期要帶返學校?  係唔係星期一要帶?Thanks for the reminder!

原帖由 waihinma 於 08-12-30 11:07 發表
我地棵三色堇仲未C, 好彩 (touch wood), 希望可以挨到下星期帶返學校. 我沒有換盤啊, 亦沒有施肥, 驚會越搞越衰, 所以唔敢掂佢, 哈, 都幾大壓力!! 仲未開花, 多咗幾塊葉, 但我已經好滿足了, 起碼仲可以挨到今時今日. ...

係吖, 手冊寫05/01 - 06/01要帶返學校啊!

原帖由 wig 於 08-12-30 16:24 發表
Oh, mud 下星期要帶返學校?  係唔係星期一要帶?Thanks for the reminder!

Oh, thanks.  We have taken 2 weeks leave, so have not seen the update in the  手冊

原帖由 waihinma 於 08-12-30 21:25 發表
係吖, 手冊寫05/01 - 06/01要帶返學校啊!

Up............  How are you, all moms?

星期二係放11:30?

zoechan2005,

係呀,放早呀!

Lulu

原帖由 zoechan2005 於 09-4-4 07:03 發表
星期二係放11:30?

LULU,
係咪大家都適應咗,家長少咗上嚟,不過我自己都忙咗,但呢星期開始好轉,因為我請多咗一個工人!
你好嗎?你大女讀成點?

原帖由 Lulu0820 於 09-4-6 10:27 發表

係呀,放早呀!

Lulu

多謝關心!前個輪大囡測驗,就真係唔得閒,而家好好多!

我大囡好唔小心,而培小d小朋友個個程度差唔多,所以讀極都係中游份子,不過見佢盡左力,係學校又讀得開心,咁我都無點谷佢,係BK又識左d媽咪好好人,一到測考就會互通消息同題目,一齊溫習,都幫唔少!所以你會係小學個邊多d見到我囉!

你d小朋友又點呀?中間個個係咪九月K1?

Lulu

原帖由 zoechan2005 於 09-4-7 01:04 發表
LULU,
係咪大家都適應咗,家長少咗上嚟,不過我自己都忙咗,但呢星期開始好轉,因為我請多咗一個工人!
你好嗎?你大女讀成點?

LULU,
係呀!今日先至同佢第二輪註冊!
佢無返n1,宜家响屋企,等九月返學!

原帖由 Lulu0820 於 09-4-7 09:26 發表

多謝關心!前個輪大囡測驗,就真係唔得閒,而家好好多!

我大囡好唔小心,而培小d小朋友個個程度差唔多,所以讀極都係中游份子,不過見佢盡左力,係學校又讀得開心,咁我都無點谷佢,係BK又識左d媽咪好好人,一 ...
‹ 上一主題|下一主題