用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2008年9月入學(旺角)家長請埋位
樓主: Alanhoky
go

2008年9月入學(旺角)家長請埋位 [複製鏈接]

原帖由 靚咪媽 於 08-9-11 18:19 發表
咦!咁Boris 咪可以同Skye一齊上才華班.

體育舞蹈係咪學社交舞?

阿女係體育舞蹈同 Desk Bell, 分別係第二同第一志願.

軍生:
阿仔都係DESK BELL, 不過我想問係咪20 PIECES + 8 PIECES 都要買, 即係合共 $1,090?  

原帖由 軍魁星 於 08-9-11 18:27 發表

阿女係體育舞蹈同 Desk Bell, 分別係第二同第一志願.

原帖由 靚咪媽 於 08-9-11 18:19 發表
咦!咁Boris 咪可以同Skye一齊上才華班.

體育舞蹈係咪學社交舞?

係呀..wed可以一齊上
阿仔好開心,因為佢成日見我用電腦畫圖,已經痕左好耐(當然佢唔知電腦畫圖又分好多門派哪::" />)

依通告所講體育舞蹈就係跳拉丁/社交舞之類
衫同鞋好貴
唔知會唔會女多男少
不如叫Skye揾軍女做partner

王國長老

原帖由 軍魁星 於 08-9-11 18:27 發表

小墨魚都係體育舞蹈, 仲有一樣係木偶, 即係會同軍女一齊學體育舞蹈囉!

edea
小墨魚G1有無玩體育舞蹈?

小朋友見大人用電腦就爭住要玩,今次終於俾佢地恨到  我反而擔心以後阿仔會和我爭住用,細女見哥哥有得玩,又點會執輪...

嘩~你咁快mark定partner,問過軍生未呀? 不過軍女咁靚女,係我的話我都想阿仔和佢part
原帖由 balltsang 於 08-9-11 22:39 發表
係呀..wed可以一齊上
阿仔好開心,因為佢成日見我用電腦畫圖,已經痕左好耐(當然佢唔知電腦畫圖又分好多門派哪::" />:" />)

依通告所講體育舞蹈就係跳拉丁/社交舞之類
衫同鞋好貴
唔知會唔會女多男少
不如 ...

王國長老

原帖由 balltsang 於 08-9-11 23:21 發表
edea
小墨魚G1有無玩體育舞蹈?

冇啊, 佢上年玩dancing is fun同跆拳.

talent show佢都有跳舞, 作為媽媽覺得好意外, 因為佢跳得好開心, 好投入, 好難忘呀....

上年學校星期六有得學皮影戲, 由馬騮哥哥教, 馬騮哥哥五月份起開左個工作坊, 今年教木偶既子洋哥哥係工作坊既伙伴, 希望木偶都好好玩就好啦.

原帖由 靚咪媽 於 08-9-11 23:24 發表

嘩~你咁快mark定partner,問過軍生未呀? 不過軍女咁靚女,係我的話我都想阿仔 ...

軍生好開通架......應該

係時候準備多部比boris同妹妹哪

原帖由 靚咪媽 於 08-9-11 23:24 發表
小朋友見大人用電腦就爭住要玩,今次終於俾佢地恨到  我反而擔心以後阿仔會和我爭住用,細女見哥哥有得玩,又點會執輪...

嘩~你咁快mark定partner,問過軍生未呀? 不過軍女咁靚女,係我的話我都想阿仔和佢part

軍女如果可以同令公子有進一步發展, 就係佢自已既福氣, 我呢個做爸爸既只會祝福佢地兩個.  

原帖由 edea 於 08-9-11 23:29 發表

冇啊, 佢上年玩dancing is fun同跆拳.

talent show佢都有跳舞, 作為媽媽覺得好意外, 因為佢跳得好開心, 好投入, 好難忘呀....

上年學校星期六有得學皮影戲, 由馬騮哥哥教, 馬騮哥哥五月份起開左個工作 ...

點解唔繼續跆拳?小墨魚唔鍾意?
皮影戲/木偶>>我都口水流,應該幾好玩

其實8月電腦展時已經準備了. 但無諗過咁快哥哥就可以名正言順地享用吧. 相信下年妹妹升小一,又要添置多部

原帖由 balltsang 於 08-9-11 23:38 發表

軍生好開通架......應該

係時候準備多部比boris同妹妹哪

三言兩語已看出軍生你是位好爸爸, 軍女真係人見人愛, 我朝早見她企定定等集合很文靜,有次忍不住和她打招呼... 她很害羞.
hehe~ 講到我好喉禽咁tim... (不過我阿仔應該仲未認識軍女)

原帖由 軍魁星 於 08-9-11 23:40 發表

軍女如果可以同令公子有進一步發展, 就係佢自已既福氣, 我呢個做爸爸既只會祝福佢地兩個.  

原帖由 靚咪媽 於 08-9-11 23:59 發表
三言兩語已看出軍生你是位好爸爸, 軍女真係人見人愛, 我朝早見她企定定等集合很文靜,有次忍不住和她打招呼... 她很害羞.
hehe~ 講到我好喉禽咁tim... (不過我阿仔應該仲未認識軍女)

...

佢係為怕羞而怕羞既, 其實佢一d都唔怕羞.   好開心佢話我知佢已經係學校有好多好朋友 (不過多數都未知人地個名), 每朝早起身都笑住食早餐話要趕返學, 睇得出佢已經非常融入同享受小學生活.

Trevor Wed 3rd choice Dance is fun ,Fri 1st choice 立體彩繪 哎吔入唔到i love English  or 圍棋 ah!!!圍棋要自己um荷包出去學lah!

軍女真係好可愛好純好乖巧!!!個個"喉" 住佢hahahhhaa

原帖由 Bluecat 於 08-9-12 00:32 發表
圍棋要自己um荷包出去學lah!

如果你唔心急,圍棋年年才華班都有,連中學部才華班年年都有得學。

原帖由 Bluecat 於 08-9-12 00:32 發表
.....

軍女真係好可愛好純好乖巧!!!個個"喉" 住佢hahahhhaa ...

搞到我都以為佢真係好可愛好純好乖巧添.

原帖由 NeoMom 於 08-9-11 11:02 發表
ok啦, 目的唔係去食野嘛

查實我都5多食得三文魚,所以三文魚同三文治都無所謂啦,有得食都好好,之前3年學校晚黑D家長聚會,我都係買個包包又一餐!

原帖由 balltsang 於 08-9-11 18:07 發表
我2樣都係1st choice

me 2 wor

ball,

大姆指樂園好玩嗎?點樣嫁?我原先都有諗過報"小小電腦畫家",事關學左第日做project可能5駛我出手。哈哈!

我都正有打算俾Boris去學圍棋, 但昨天收通奧數的資料又想俾佢學,要夾吓時間先.

你唔係想同我'爭'呀

Trevor Wed 3rd choice Dance is fun ,Fri 1st choice 立體彩繪 哎吔入唔到i love English  or 圍棋 ah!!!圍棋要自己um荷包出去學lah!

軍女真係好可愛好純好乖巧!!!個個"喉" 住佢hahahhhaa ...
‹ 上一主題|下一主題