用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 1B 嘅...過嚟呢邊排隊
樓主: melmo
go

1B 嘅...過嚟呢邊排隊 [複製鏈接]

原文章由 twu_hk 於 08-1-17 23:45 發表

唔係喎, 係本手冊話比我聽語氣評估做mud, 係一張細通告貼係手冊其中一日, 唔記得mon 定tue, 你check下, 冇就fax 或mail 比你. 多謝成為一份happy meal

好呀, 到時開party一定預埋你..............份大禮物 ...

真係冇 wor! 都話呢兩日都冇收到通告咯!

禮物, no problem la, 屋企有好多存貨 , invitation card 就交比亞囡 la, 不過, 唔知佢又記唔記得揀拎番嚟 ....

PS Pls check pm!

[ 本文章最後由 bbqueen 於 08-1-18 00:27 編輯 ]

我女咪又係咁, 中文有得照抄都抄錯, Lit 吾識串嘅字就作,  真係服咗佢d '創意'

twu_hk, 生日會請check pm 我女都係2月(初)生日, 我哋約咗家人去揾mickey, 所以今次join 吾到你哋呀.

原文章由 <i>bbqueen</i> 於 08-1-17 21:41 發表 i我亞囡都係好大意, 有得抄都抄錯, 真係激死人.另外, 如有其他同學仔有興趣去揾 Mickey, 就上嚟報名la!...

原文章由 melmo 於 08-1-18 09:05 發表
我女咪又係咁, 中文有得照抄都抄錯, Lit 吾識串嘅字就作,  真係服咗佢d '創意'

twu_hk, 生日會請check pm 我女都係2月(初)生日, 我哋約咗家人去揾mickey, 所以今次join 吾到你哋呀.

...

我個女係2月中生日, 我種 pass 係新年唔入得, 所以咪諗住早d同佢入去玩.

生日會我都未確實, 你地 sat 定 sun 好d? 2月尾啦, 你地伸長條頸等下啦 

Hi all

下次 Dictation ODT worksheet (6), 你哋囡囡有冇帶返嚟?
好似未見過 wor?

我女話是昨天才派, 佢有帶返嚟, 29號先默.

原文章由 <i>bbqueen</i> 於 08-1-19 00:32
下次 Dictation ODT worksheet (6), 你哋囡囡有冇帶返嚟?好似未見過  

原文章由 melmo 於 08-1-19 17:32 發表
我女話是昨天才派, 佢有帶返嚟, 29號先默.

吓! 我個囡又唔記得帶返嚟 la

下星期好忙, MON - 普通話筆試同中默. TUE - MATHS 測驗同語言評估, WED-ENG TEST, 努力加油。

不過阿女話第十三課都未教,照溫先啦。

原文章由 twu_hk 於 08-1-20 00:17 發表
下星期好忙, MON - 普通話筆試同中默. TUE - MATHS 測驗同語言評估, WED-ENG TEST, 努力加油。

不過阿女話第十三課都未教,照溫先啦。 ...

第十三課係指邊科 ar? Mon 中默咩? 唔係 Thur 咩? 第幾課?

Dear twu_hk,

下次中默應是2月21日。

原文章由 YinYinmom 於 08-1-20 10:13 發表
Dear twu_hk,

下次中默應是2月21日。

好彩, 多謝提醒, 我其實都上網check 過肯定係寫21號, 咁又我論盡到死冇為意2月. 嚇死我.

yinyinmon, 你好似超人咁係有需要時就出現請救地球 .

Hi all

想問吓你哋 total 有幾多張 maths worksheet ar?

我女有12張, 第12張是'revision'

原文章由 <i>bbqueen</i> 於 08-1-20 18:24
想問吓你哋 total 有幾多張 maths worksheet ar?

Hi all

有冇人 join PTA 果個 Green Tour? 好似幾好玩 wor! 有冇 mami 去過 ar?

我囡有件新的長校褸,L size, 未著過,呢幾日想著發覺唔啱著。咁我又去買左XL俾佢。有冇媽咪有興趣件L碼,平讓。請PM我。

:恭: :喜: :發: :財:

Hi all,

鼠年如意, 身體健康, 生活愉快!

原文章由 melmo 於 08-2-7 14:56 發表
Hi all,

鼠年如意, 身體健康, 生活愉快!

一鼠萬利!  鼠鼠平安! 萬鼠如意!

回覆 #201 TwinSister 的文章

could you help me out regarding the message for primary one english homework etc. of marymount primary school?

Hi all 1B mami

呢個星期四係未有中默 ar? 放完長假番嚟 mud 都唔記得......
有冇人知第幾課課文 + (??) 生字?

:恭: :喜: :發: :財:

並 祝 身 體 健 康!!

大家下星期一會去Sports Day嗎?
All You Need is Love!!
‹ 上一主題|下一主題