用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: walker
go

KIM [複製鏈接]

Hi Tenno,
你仔仔係咪企最高個行既中間呀?(我個仔講比我知)

原文章由 Tenno 於 07-12-22 16:10 發表

我仔仔都係讀K1M,仔仔叫Andy (黃煜誠).
聖誕快樂.

好嘢!
又多一個同學仔黃煜誠, Andy 媽媽, 歡迎妳加入我們 !

班相大合併 ..

後左開始
.. 1 Osman, 2?, 3?, 4 Andy, 5 Daniel, 6?, 7?, 8 Vincent ..

中左開始
.. 1?, 2?, 3?, 4?, 5?, 6 Nicole, 7?..

中左開始
..1?, 2 馮熹兒, 3?, 4 頌昕,  5 嘉嘉, 6?, 7?..

前左開始
..1 煒榮, 2?, 3?, 4 范逸熹, 5 鄧謙楠(Cycus), 6J ohnny, 7 Samuel..

大家合作吓

[ 本文章最後由 walker 於 07-12-28 12:43 編輯 ]

後左3, Quentan, i am his father.

[ 本文章最後由 mat28 於 07-12-30 02:41 編輯 ]

回覆 #203 walker 的文章

更正
5 鄧謙楠(Cycus)>>5 鄧証謙(Cyrus),

Daddy of Cyrus

原文章由 waiwing 於 07-12-24 10:09 發表
Hi Tenno,
你仔仔係咪企最高個行既中間呀?(我個仔講比我知)

係.我仔仔係大仔,所以高D.

原文章由 walker 於 07-12-27 08:53 發表
好嘢!
又多一個同學仔黃煜誠, Andy 媽媽, 歡迎妳加入我們 !

大家好.我都想知道多D仔仔係學校的事,近排佢成日提兩位女同學名佩茹同嘉嘉,我諗佢地可能好friend,又成日提好多男同學名.話要送聖誕咭比佢地,但我只買幾張比仔仔寫,直至到見到全班相片,先知道原來真係好多男同學.:

Hi mat28,
Nice to meet you here!

原文章由 mat28 於 07-12-30 02:39 發表
後左3, Quentan, i am his father.

Hi nishimoto,
原來你仔仔叫鄧証謙,咁唔知我個仔成日提既"鄧謙楠"係邊個呢?Anyway, Nice to meet you!

原文章由 nishimoto 於 07-12-30 20:11 發表
更正
5 鄧謙楠(Cycus)>>5 鄧証謙(Cyrus),

Daddy of Cyrus

Hi Tenno,
我地收到你地張X'mas卡呀,可能你個仔成日同我個仔玩,所以我地有份 ...多謝!

原文章由 Tenno 於 07-12-31 14:11 發表

大家好.我都想知道多D仔仔係學校的事,近排佢成日提兩位女同學名佩茹同嘉嘉,我諗佢地可能好friend,又成日提好多男同學名.話要送聖誕咭比佢地,但我只買幾張比仔仔寫,直至到見到全班相片,先知道原來真係好多男同學.:l ...

好野,而家K1M個TOPIC熱鬧左好多呀,終於都多左人一齊分享啦

HAPPY NEW YEAR!

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-12-31 20:00 編輯 ]

我囡囡都有提過鄧証謙&Qentan
原來全班同學中,囡囡只有6/7個人的名字講唔出咋.....
可能佢地有好多互動活動, 好易識人

大家好,我放完假返黎! 先祝大家新年快樂!

好突然,返黎見到又多咗同學仔加入,
正如欣穎所講,真係熱鬧咗好多 !

仔仔上星期四,突然同我講,佢好想返根德園  
(都幾搞笶,邊有細路仔鐘意返學,所以我知道佢一定好悶)
各位,你哋有什麼節目安排俾仔仔女女們做 ?
好讓我新年和復活節假替仔仔安排一吓!!

班相大合併 .. (更新1版)

後左開始
.. 1 Osman, 2?, 3 Quentan, 4 Andy, 5 Daniel, 6?, 7?, 8 Vincent ..

中左開始
.. 1?, 2?, 3?, 4?, 5?, 6 Nicole, 7?..

中左開始
..1?, 2 馮熹兒, 3?, 4 頌昕,  5 嘉嘉, 6?, 7?..

前左開始
..1 煒榮, 2?, 3?, 4 范逸熹, 5 Cyrus, 6 Johnny, 7 Samuel..

Hello....all   Happy new year
does your child need to go to playgroup or not ?
my son Quentan
Monday..native English lesson 1 hr b4 go to school
Friday.....painting               1.5 hrs b4 go to school
i think twice a week is enough, how about yours?

[ 本文章最後由 mat28 於 08-1-5 01:23 編輯 ]

we just have the paint lesson on Sat., around 1 hours....

原文章由 mat28 於 08-1-5 01:19 發表
Hello....all   Happy new year
does your child need to go to playgroup or not ?
my son Quentan
Monday..native English lesson 1 hr b4 go to school
Friday.....painting               1.5 hrs b4 go to scho ...

今日係聖誕長假後的第一天返學日, 不過, 榮榮無返學呀, 因為發高燒, 尋日我同榮榮講如果今日發燒的話就唔好返學啦, 唔好傳染比同學仔, 跟住佢即刻喊, 話佢要返學, 佢想返學, 要交功課比老師, 我覺得好攪笑呀, 有責任感喔 , 在呢個假期內, 佢都好自動自覺話要做功課呀, 一本正經, 大個仔啦...

[ 本文章最後由 waiwing 於 08-1-7 19:04 編輯 ]

我都係俾仔仔係星期六學畫畫,個半鐘;
另星期日學唱歌,1個鐘!

而家想搵地方學琴,有無好介紹?
其實我想訓練仔仔專注力 ..!

我仔仔係柏斯琴行學、都OK、仔仔由暑假開始學、由最初5個小朋友一組、到依家剛剛開始單對單學、不過最重要係令仔仔習慣每日練琴、我同老公都用咗好多心機、其實我覺得仔仔學咗琴之後自信心大咗又主動咗、因為佢有練琴、老師經常讚佢、

原文章由 walker 於 08-1-8 16:11 發表
我都係俾仔仔係星期六學畫畫,個半鐘;
另星期日學唱歌,1個鐘!

而家想搵地方學琴,有無好介紹?
其實我想訓練仔仔專注力 ..!

大家好,

我仔仔都係K1M嫁, 佢就係最前排左3:甘永祺(Kinson)! 好開心終於搵到呢個途徑可以多啲了解仔仔係學校嘅野, 同埋可以同各位家長互相交流吓!
‹ 上一主題|下一主題