用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集二)

哈..哈..哈... :  :  :

cheungmp 寫道:
hs,
你阿仔咪係扮葉主任嗰個囉
我阿仔就扮叫咪
L01仔仔就扮同學搵葉主任

係唔係好好笑 咁都唸得出 我仔仔係屋企做左一次比我睇,笑c我     
佢話下次玩扮早會
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集二)

各位mama
早晨呀!  我0尋晚陪阿仔瞓,點知瞓着咗. 可能因為前晚無端落雨, 一晚醒幾次無覺好瞓太累.  所以今早起來幾精神, 嗱嗱臨上BK. 追呀追_______________

mp
阿仔居然無提?!咁好玩嘅嘢一定同老媽分享吓, 等我今晚問吓先     

hhkk,
好多謝呀!     
收到哂! SUPER!!      睇到份咁幹淨的卷, 真係覺得你無得頂!!!     

Marisa,
多謝你提醒, 我仲以為今個星期要返綜合運動班添.

mp
見唔到你啦     

我今早要接待visiter,又上唔到嚟啊!  Lunch time 再追過!

真係比呢班鬼靈精笑死~~

cheungmp 寫道:
hs,
你阿仔咪係扮葉主任嗰個囉
我阿仔就扮叫咪
L01仔仔就扮同學搵葉主任

係唔係好好笑 咁都唸得出 我仔仔係屋企做左一次比我睇,笑c我     
佢話下次玩扮早會

Dear Leona,

Good morning.

早晨各位靚媽...

早晨leona01, 估唔到咁早見到你~

嘩, 仲有marisayg 都咁早... 早晨呀  !!

關於尋日那篇文章, 我就係覺得好值得反思所以放出黎大家一齊睇. 身為母親的我們, 閱後感受一定比其他人更深~

那母親的耐性和胸襟.............希望我有一日會做到, 努力努力~

Marisa,

我仲可以"偶斷絲連" 㗎嘛....
不過,阿仔上咗小一,我真係睇少咗 :cry:
marisayg 寫道:
hhkk,
對唔住!都係我害咗你,你早上好心問候吓我,晚上就攪到你要同心愛嘅小說分手。 原諒我吧!

早晨呀各位mami~~

ai~~~噚日敎呀仔做課室本習作----果d--你,我,她,他---敎到我肺癆咁滯~~ :tongue:

哇 sw,
妳今日開口早過妳師父呀~~~~~   

係啦, 好難得 :p

你地睇小說/漫畫係借定買 ?

heiheikeikei 寫道:
哇 sw,

點解我到而家都未見過你地之前提的數學工作紙    

親愛的...
我都係, 我開頭唔比提示... 咁我話"乜乜“ ......呀 .....解完問完佢都係暈暈哋,我教教吓giveup:     我到最後係嗦性話:“邊個“XXXX呀  
我係用“邊個“,佢先做到.用"乜乜“ 就唔得!
Huisys 寫道:
早晨呀各位mami~~

ai~~~噚日敎呀仔做課室本習作----果d--你,我,她,他---敎到我肺癆咁滯~~ :tongue:

我以前係買!!(我已賣了6箱,仲有兩箱半喺門口) e+上網睇,面費
小說/漫畫租都有,但阿仔返小學就無喇
sac.wen 寫道:

???都.....好耐吓路喎.好似通測要睇㗎喎(有無記錯?)
sac.wen 寫道:

hhkk, all moms

早晨,hhkk 我囝囝同你一攬住個美好世界。學咗成年琴,佢嗰日突然問我咩叫middle C, ,食藥食到蒙咗,佢又係鼻竇炎,由9月開學到而家,好過2日,尋日又食返抗生素。

親愛的...

exactly呀~~~~

尤其係醜小鴨果條----我問佢?長得不像媽媽,?怎會是?的兒子呢?----呢題...我重覆問左幾次果d?應該填咩落去......佢就重覆返我個問題(擺出一個諗緊ge樣...)我問咁多次...佢就重覆返我條問題咁多次................到最尾叫做半問半講左個答案落去...但你其實睇得出佢個樣依舊好迷網~~~~吹哂脹~~~~

唔係講笑----我教完呢兩版紙之後成晚

我又係上網sir 落手帳睇... 夜晚未訓著時的良伴 :p

我以前係買!!(我已賣了6箱,仲有兩箱半喺門口) e+上網睇,面費
小說/漫畫租都有,但阿仔返小學就無喇

sw,

我多數去漫畫館租漫畫----$5一本!!

sac.wen 寫道:
係啦, 好難得 :p

[quote]
哇 sw,
[/quote]

sorry... 好多亂碼... 可否重發 ?
???都.....好耐吓路喎.好似通測要睇㗎喎(有無記錯?)
[quote]
sac.wen 寫道:
[/quote]

hhkk

你咁鍾意睇小說,怪吾知得你咁好想像力。

小說/漫畫租都有,但阿仔返小學就無喇[quote]
sac.wen 寫道:
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題