用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六) ...
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六) [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六)

mp,

慢慢來,只要有恆心,鐵柱磨成針。 記住,教小朋友要用放風箏方法,一時鬆一時要緊,否則,太鬆會飛唔起,太緊會斷線,時鬆時緊就會飛得高飛得遠。這個方法係別人教我,我用係囡囡身上,幾好呀?小問題唔鬧咁多,免影响大家感情,重要事就一定要話啦。

今日派GS卷,題目叫啱嘅√,点知仔仔懶叻,唔啱嘅打×,甘就咗8分,好痛呀!     

cheungmp 寫道:
hi hi 各位媽咪,
阿仔嘅成績果然係.....全線下降 :cry:  
不過合格就算啦     
仲要唔記得帶數"補"返屋企做, 真係第一日用新手冊就開齋     
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集六)

佢成績全線下降我冇 佢, 只係提佢再係咁就       

阿仔而家打緊電話問功課, 好好笑       

mp

o仔今次成績整體都O.K. 吾係我要求高,佢應該可以做得更好。

問緊邊樣?我仔今日都算係咁,做PWS咋,要等老爺返黎一齊討論嗰d :
阿仔而家打緊電話問功課, 好好笑       

ra

今次我仔都衰好多大意分
[quote]
rowenaanson 寫道:

今日派GS卷,題目叫啱嘅√,点知仔仔懶叻,唔啱嘅打×,甘就咗8分,好痛呀!     

[quote]

osmm,

嘩~~~o仔數學攞左100分喇喎.......都仲要佢做得更好??
你係咪要求高左d呀???

oscarmama 寫道:
mp

o仔今次成績整體都O.K. 吾係我要求高,佢應該可以做得更好。

[quote]
[/quote]

1F mami,

請問手冊寫writing corr係做d咩架??
佢黃色本簿都係抄書d字寫落去架喎....仲有野要改咩???

osmm,

希望佢地識得從錯誤中學習!

oscarmama 寫道:
ra

今次我仔都衰好多大意分
[quote]

[quote]
gif[/img][img align=left]_455.gif[/img]

hs,

今日咁早嘅?

Huisys 寫道:
1F mami,

係呀ra~~

因為今日唔煑飯,老爺今晚又唔返黎食...而家呀仔做緊功課...我咪"zip"d時間上黎昅下囉...

費時今晚又分兩part瞓著左

hs,

今日咁早嘅?

[quote]
Huisys 寫道:
1F mami,

[/quote]

唔係喎...你駛唔駛我scan果兩版比你做左先呀??
之前學校唔係寫左話若忘記帶功課的話可以自己搵紙做左先...有功課交的話應該唔當係欠交架喎...不過之後要再係真正本功課度做多次啫~~

要就開聲啦---不過你要自己塗返d答案喇..因為我仔做好哂喇~~~

hi hi 各位媽咪,
阿仔嘅成績果然係.....全線下降 :cry:  
不過合格就算啦     
仲要唔記得帶數"補"返屋企做, 真係第一日用新手冊就開齋     

886 ra,

呀仔做完功課喇....我要同佢沖涼~~~

hs,

我老爺都唔返來食飯,所以今睌食魚蛋河加菜,快靚正!

仔仔今次考成点呀?

AL大致有進步,英文今日派咗,比我預期低但比測驗時好咗,收貨啦!

Huisys 寫道:
係呀ra~~

因為今日唔煑飯,老爺今晚又唔返黎食...而家呀仔做緊功課...我咪"zip"d時間上黎昅下囉...

費時今晚又分兩part瞓著左

[quote]
hs,

今日咁早嘅?

[quote]
Huisys 寫道:
1F mami,

[/quote] [/quote]

hs,
好呀!唔該你scan完send 比我     
謝謝!!
E仔剩番呢樣未做咋
[quote]
Huisys 寫道:
唔係喎...你駛唔駛我scan果兩版比你做左先呀??
之前學校唔係寫左話若忘記帶功課的話可以自己搵紙做左先...有功課交的話應該唔當係欠交架喎...不過之後要再係真正本功課度做多次啫~~

要就開聲啦---不過你要自己塗返d答案喇..因為我仔做好哂喇~~~

hs,
E 仔未係打電話問呢樣功課囉     
tt話冇錯就唔洗改
Huisys 寫道:
1F mami,

佢黃色本簿都係抄書d字寫落去架喎....仲有野要改咩???

hhkk,

Please pm a copy to me, thanks.

[quote]
heiheikeikei 寫道:
Dear all beauty mami,
我下"X" 左今期 X週刊

rn,
pls check mail.
hhkk,
Please pm a copy to me, thanks.

hhkk,

pls send to me pls!

虐兒血淚實錄“---> 個名很嚇人, 係咪"碎肉"再"分絲"嗰隻     

hhkk,

Please send me a copy too. Thanks.
‹ 上一主題|下一主題