用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 09/10 K1家長
樓主: noelyip
go

09/10 K1家長 [複製鏈接]

尋日個畢業典禮真係表演得好精彩喎!估唔到班小朋友年紀少少,都可以做到咁多野,認真抵讚!

魅力公主 醒目開學勳章

你地小朋友跳邊PART呀?? 有無幫佢影相呀 ??

http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

回復 1# wing 的帖子

我囡囡係另一首日文歌個度表演呀! 我都有錄影到佢地表演, 不過無你影得咁近呀!
你囡囡企係邊, 個個小朋友好似一樣樣咁?  

回復 2042# wing 的帖子

嘩!妳好叻呀!影得咁近咁清楚既,妳個女係未帶淺粉紅色大煲呔左邊第二個呀?佢好落力喎!我睇番喱段片都覺得當時好熱鬧好開心!

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 stephanielum 於 11-6-17 11:06 發表
我囡囡係另一首日文歌個度表演呀! 我都有錄影到佢地表演, 不過無你影得咁近呀!
你囡囡企係邊, 個個小朋友好似一樣樣咁?  

我亞女係左邊第二個, 個頭有朵好大既紅色花果個呀

我都估唔到部機會影得咁清喎, 你地坐邊行呀?? 我坐係W呀
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

魅力公主 醒目開學勳章

原帖由 noelyip 於 11-6-17 11:29 發表
嘩!妳好叻呀!影得咁近咁清楚既,妳個女係未帶淺粉紅色大煲呔左邊第二個呀?佢好落力喎!我睇番喱段片都覺得當時好熱鬧好開心!

你咁犀利既, 咁都認得我亞女   佢好俾心機練習架, 返到屋企晚晚都練架

我最鐘意睇一大班小朋友表演架LA, D氣氛好到不得了, 我睇到好感動, 眼濕濕呀

有空請去看看 ~

呀, 望到啦! 你個女好落力演喎, 個口仲唱埋歌潻! 叻女!!

我個日坐Y9,Y10呀, 唔知係咪同你同一邊呢! 可能我地有見過面都唔定喎!   

原帖由 wing 於 11-6-18 01:07 發表

我亞女係左邊第二個, 個頭有朵好大既紅色花果個呀

我都估唔到部機會影得咁清喎, 你地坐邊行呀?? 我坐係W呀

魅力公主 醒目開學勳章

回復 2047# stephanielum 的帖子

我地坐兩邊呀, 你係咪入場後既左邊呀 ?? 我係右邊架

有空請去看看 ~

oh! 我坐左邊呀! 不過唔緊要, 我地遲d可約出來一聚呀~~

原帖由 wing 於 11-6-18 19:48 發表
我地坐兩邊呀, 你係咪入場後既左邊呀 ?? 我係右邊架

今日無端端打風,無得番學添!

Hi 各位K2媽媽,
我個女讀K2L, 但係login 入 intranet
校園相簿見唔到5,6月生日會既相呀,你哋見唔見到呢?會唔會老師冇放到呀?

hi, 我都唔見有五六月份生日會既相, 開頭以為未得閒放上去, 點知七八月份生日都有啦! 希望佢地係無放上去而唔係唔見左啦! 如果有係度佢地會在家長日比返我地, 但如果無左就...., 因為亞女都係六會份生日, 都想有張生日相留念下嘛!

原帖由 lyl 於 11-6-24 13:57 發表
Hi 各位K2媽媽,
我個女讀K2L, 但係login 入 intranet
校園相簿見唔到5,6月生日會既相呀,你哋見唔見到呢?會唔會老師冇放到呀?

我記得迦迦好似話果日無番學無參加生日會喎!我有無記錯呢?

原帖由 stephanielum 於 11-6-24 17:24 發表
hi, 我都唔見有五六月份生日會既相, 開頭以為未得閒放上去, 點知七八月份生日都有啦! 希望佢地係無放上去而唔係唔見左啦! 如果有係度佢地會在家長日比返我地, 但如果無左就...., 因為亞女都係六會份生日, 都想有張生 ...

其實我寫左張notes問老師,阿女話老師同佢講已經放晒d相喎 唉!點算呢?我阿女5月生日,當日仲著得好靚添喎!

無參加生日會係上年k1, 因上年撞正個日考ballet 試, 所以返唔到學參加自己個生日會, 今年就有參加, 不過又見唔到佢影個d相.

原帖由 noelyip 於 11-6-24 17:38 發表
我記得迦迦好似話果日無番學無參加生日會喎!我有無記錯呢?

回復 2# lyl 的帖子

我剛剛再上去望都無喎, 只得五月聖母月既相, 應該唔會唔影相架, 會唔會delete 左d相呀!  咁要家長日派返影過d相先知有無喎!

我個女果班就有五六月既生日會既相,仲有埋試著表演衫既相添!不過生日會既相只得六大張,好似比平時少咗d!

哈哈哈!老人痴呆又發作啦!原來咁快又一年啦~!

原帖由 stephanielum 於 11-6-25 10:05 發表
無參加生日會係上年k1, 因上年撞正個日考ballet 試, 所以返唔到學參加自己個生日會, 今年就有參加, 不過又見唔到佢影個d相.

可能前排忙於畢業禮表演, 連相都影少左d.

今日佢地回校大食會喎, 你亞女整乜野回校呀! ++要整啫喱糖, 昨日仲教佢點整, 今日要回校分享喎! 好在早兩個星期++生日時整過, 仲好好記憶~

原帖由 noelyip 於 11-6-27 10:07 發表
我個女果班就有五六月既生日會既相,仲有埋試著表演衫既相添!不過生日會既相只得六大張,好似比平時少咗d!

佢地k2都就嚟讀完, 都話咁快又一年啦! 你都又大左一年, 記憶係咁上下, 包括我自己都係.

原帖由 noelyip 於 11-6-27 10:08 發表
哈哈哈!老人痴呆又發作啦!原來咁快又一年啦~!

‹ 上一主題|下一主題