用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站 - part 29
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站 - part 29 [複製鏈接]

潮苑~~係邊度黎架?

原文章由 雪文 於 07-8-6 11:07 發表
星期六仲忙

一早去基法, 再去Jerry媽屋企.  等仔放學就去咗潮苑同Hin_bb佢哋飲茶 ( 的鳳爪真係好好味), 飲到3點幾, 接住去灣仔貼三伏貼, 貼完趕返油塘返童軍, 衫都趕唔切換.   去完童軍又去 ...

醒目開學勳章

我係認為你要改唔緊要, 但要提前通知人哋囉.  俾人哋有適應期或咩都好

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 11:07 發表
乜你老細咁架, 一時一樣, 玩C人咩?!
我就好怕同LEE D 人做野, 唔知佢幾時鐘意玩邊科.:tongue: :tongue: :tongue:

醒目開學勳章

APM 潮館

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 11:08 發表
潮苑~~係邊度黎架?

我吾記得你住邊tim, 我日日都經過東港城, 開左新店我話你知。冇左吉之島, 東港城好靜呀! 佢地今年又攪蜥蜴展, 但己經冇舊年咁多人

希望個個身体健康

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 10:43 發表
我星期六放工, 同左我女,媽去左坑口東港城, 諗住吉之島個位應該開左野啦, 點知仲係圍晒板, 而家個場變左好靜, 反而X藍灣畔同厚德仲旺, 我就買左對波鞋.
尋日同女女去睇五星級大鼠, 我女睇得好開心!

我大陸個老細都係咁架, 有時仲離譜, 佢D IDEA提過下就當CONFIRM架啦, 咁我的同事無做到就比佢 .

原文章由 雪文 於 07-8-6 11:10 發表
我係認為你要改唔緊要, 但要提前通知人哋囉.  俾人哋有適應期或咩都好

我住你前一個地鐵站--將軍澳站.

原文章由 katiekma 於 07-8-6 11:11 發表
我吾記得你住邊tim, 我日日都經過東港城, 開左新店我話你知。冇左吉之島, 東港城好靜呀! 佢地今年又攪蜥蜴展, 但己經冇舊年咁多人

希望個個身体健康

半夜2點幾返到屋企....我都慣左, 佢最早都2點幾先起身: :

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 11:05 發表
你老公星期六玩通頂呀???

醒目開學勳章

星期六晚我就無瞓好, 唔知老公會唔會返來, 等到2點幾先瞓, 8點就俾亞囡吵, 9點幾起身. 11點去到公公到一大家人飲茶.

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-8-6 11:20 發表
半夜2點幾返到屋企....我都慣左, 佢最早都2點幾先起身: :

尋日我老公返工, 我同亞女瞓到10點先慢慢起身食早餐.  

原文章由 雪文 於 07-8-6 11:24 發表
星期六晚我就無瞓好, 唔知老公會唔會返來, 等到2點幾先瞓, 8點就俾亞囡吵, 9點幾起身. 11點去到公公到一大家人飲茶.

係咪你2公婆一齊去WET呀?

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-8-6 11:20 發表

你老公訓到咁晏

原文章由 Jerry豬媽咪 於 07-8-6 10:58 發表
我都無出過街, 剩係六點果陣同對仔女係樓下散下步 (我老公晏就6點幾先起身: : )

醒目開學勳章

BB展到幾時, 有無人知 ?  有無人會去 ?

其實呢個問題好易攪姐,你老細做咩咁堅持WOR,
貨照落,提單等收到T�T收條先寄出咪得,
你個客無提單都拿唔到貨啦

[quote]原文章由 雪文 於 07-8-6 11:01 發表
簡單講

唔知!

原文章由 雪文 於 07-8-6 11:37 發表
BB展到幾時, 有無人知 ?  有無人會去 ?

醒目開學勳章

我哋係做開Telex Release的.

原文章由 iloveyoub4 於 07-8-6 11:39 發表
其實呢個問題好易攪姐,你老細做咩咁堅持WOR,
貨照落,提單等收到T�T收條先寄出咪得,
你個客無提單都拿唔到貨啦

[quote]原文章由 雪文 於 07-8-6 11:01 發表 http:/ ...

都無問題的,你可以等收曬錢先做電放都得: :

[quote]原文章由 雪文 於 07-8-6 11:48 發表

醒目開學勳章

好辦法.

算啦, 我老細又應允呢次未收到銀行收條, 8月9號交貨俾佢.   又唔即時, 又要肯俾人.:tongue:

原文章由 iloveyoub4 於 07-8-6 11:53 發表
都無問題的,你可以等收曬錢先做電放都得: :

[quote]原文章由 雪文 於 07-8-6 11:48 發表

緊係無.....星期六果晚, 文文同佢對仔女黎左我屋企陪我地食飯, 我老公去左同事屋企睇波...
我唔係成日陪佢出去WET, 一個月一次左右啦, 老啦, 唔可以成日去通宵, 最弊既係通宵完之後, 我要第二朝九點幾起身揍囡, 去得多, 會死架   

原文章由 come爸嘩 於 07-8-6 11:33 發表
係咪你2公婆一齊去WET呀?

我老公LEE排勁忙, 連星期日都無得休息!

醒目開學勳章

昨日老公一個人試咗西部通道, 由深圳過來坐車到屯門約 30分鐘車程, 再由屯門坐車 (259巴士)到油塘約 1小時.   佢話好方便, 下次等我哋又去試下.
‹ 上一主題|下一主題