用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

Connie, 一家三口

Adrian好喜歡食壽司的,不過點解會有壽司食?有什麼function ?

粒海星好大,今次又去邊呢?

一家三口,得意媽,Connie,

舉手之勞姐, 別客氣。

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

Adrian媽媽 寫道:
Connie, 一家三口

Adrian好喜歡食壽司的,不過點解會有壽司食?有什麼function ?

粒海星好大,今次又去邊呢?

一家三口,得意媽,Connie,

舉手之勞姐, 別客氣。

美食坊 - 有壽司、意粉、煎中式薄餅
Hailey 話飽到冇吃茶點
我見Adrian見到壽司眼仔碌碌, 便叫他添多件

今次去西貢糧船灣, 海鮮好美味   

多謝各位mami 今日幫手 煮嘢食!!

wawa 話佢今日好開心 因學校好多好嘢食..
大食妹食了 壽司,意粉,pizza....(我念係薄撐至真)

connie ---    --> 粒海星真是好大粒... !!!
& 想問吓壽司有什麼餡? 

Adrian媽媽 >>d 相好正...thank you !!!       

hi, all

long time no 上網, 因為公司真係好多野做唔切, 又要帶囡去學野,(本來讀全日班, 學校又有興趣班,但轉了下午班真係搞唔掂)
返到屋企又要cook 晚飯, 又要洗地, 又要追溏心風..逃...而家間屋亂到,死就可以壯係屋企(亂壯江)
我想請個印傭, 你地有無好介紹? 有無d用開又就完約或agency? 边間你的用過又bad list ?
比d意見,唔該(pls pm or  PLs email :[email protected]) 因為我驚有時追唔到

wawamami

分別有:青瓜壽司、火煺壽司、蟹柳壽司, 這些餡料由姐姐烚熟, 放心 :wink:

[size=x-large]Adrian ba/ ma, 相好精彩, thx.
好彩今晚心思思上梨冇走寶.

dear all,
何解你地有好多野食, 咩function ???   

conniebaby, 一家三口,
好幸見面, 我都好高興認識兩位。
今日成日整薄撐, 攪到我成個人都好似成身油煙, 我返到屋企由頭洗到腳.....而家個口仲好似有油煙味, 個喉嚨勁痛。
下午最快"賣"哂既, 係意粉。有d班落到黎, 都冇得食。我唸壽司同意粉材料都係學校準備, 唸住小朋友食茶點後都冇咁好胃口, 冇預咁多掛。反而我自己買材料, 就仲有好多..........不過真係"gin"唔切
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Vicky'smom 寫道:
旱晨呀 !

「一家三口」, 今日早過你講早晨.

今日我要北上一天遊, 又要表演我d唔咸唔淡嘅"煲冬瓜" 啦.

Vicky's mom

Vicky'smom >> 妳真係好早呀!

somimi>> 呢排學校課程講食品, 所以有個美食坊, 比小朋友吃食物.

但原來有小朋友係未食過肉醬意粉o架.
其實係一家四口子

一家三口 寫道:
但原來有小朋友係未食過肉醬意粉o架.

o個個可能係波仔
因為我地唔食牛的..

咁..尋日d肉醬是否牛肉?波仔話佢有食spaghetti

一家三口,

多謝你解畫 : 美食坊 >> 我諗我亞仔mug都冇食, 因佢最liki食餅,cake.... 其他唔試 (唔驚毒c佢 :evil: )

Connie : owen 真係無口福, 襟美味的壽司都唔吃
下次要搵你出來攪下大食會先得啦 ! 近排忙(因auditor黎)
尋晚終於走了, 今日可以去shopping, 一陣shopping 完回來報料
zzss : 我pm 個agency 網頁給你, ok 的.

整 Part 5 中 ......
But BK short short 地 ......  

Connie, 一家三口, silvia_ng, 各位家長義工,
真係好多謝你地 !      

YYJC,
哈哈你真係當我係專家!  其實睇5睇 cert 好視乎個別校長. 有媽咪同我講, 佢去叩門, D校長完全無 睇 D cert, 所以邊度出的 cert 都無所謂啦!
小女乜 cert / honour / award 都冇架!   

ConnieBaby219 寫道:

係呀~全日班食左2次
佢地約兩點幾瞓醒來吃
4:00pm 收工, 所有食物已吃清光

我個仔尋日都無提過有大餐食 ,等我今晚問下佢....

Part 5 OK 啦! 請去果邊繼續!

Link to Part 5

各位家長義工,

真係好多謝你地,我今次係第一次做統籌,其中安排不甚完備,請大家見諒.

silvia_ng,
一定要請你食飯!辛苦曬!

各位,我映左小量相片,整理好後再通知大家.

各位,

今期童裝開倉(尖沙咀)跟上一, 兩次差不多, 都係果d牌子,
但今次 d age 多d , 1-2, 2-4, 5-6, 7-10 都有. 女仔款多d, 波鞋就無咩睇, 反而 elle 有d 黑鞋就幾底 , 唔駛 $100, 我都買左對 & 兩件polo 恤  
‹ 上一主題|下一主題