用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! ...
樓主: max1116
go

報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! [複製鏈接]

原帖由 jjtseung 於 09-5-11 13:06 發表

拉傷乳腺係點架?

餵人奶減肥, 對我來講好work... 因為, 我產量多, 亞女又勁食得, 我本身又係瘦底... 真係個最han$$, 最有益, 最win win的方法!

btw, 想餵人奶的媽媽, 如果大家想要儲奶杯, 我可以分些出來... 餵 ...

如果係avent果隻, 淨係可以用幾次咋bor

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-11 13:25 發表
我上一胎臨生都係36”,但係我就重左25KG!
第二胎個肚同PAT PAT真係大得快啲架!!

hehe, 我重左16磅, 阿女都有6磅3, 交到功課

公喜你有兩個女, 同性係啱玩d既              

嘩,你重咁少既!你就好啦,果陣一定係好容易收身。。。

原帖由 elmolly 於 09-5-11 13:31 發表

hehe, 我重左16磅, 阿女都有6磅3, 交到功課

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-11 13:16 發表
你個女咬傷你?

佢心急食lor... 同埋佢自出世都好大力食, 如果一心急, 未含好就出力吸, 咁就...

原帖由 elmolly 於 09-5-11 13:26 發表

如果係avent果隻, 淨係可以用幾次咋bor

你誤會啦~~~ 佢的意思係每次steam之後可以用幾次only, 之後就要再steam... 個杯可以用好耐的! 我果陣特登打比supplier問ge! 如果total用得幾次, 我相信無人會買!

原帖由 elmolly 於 09-5-11 13:24 發表

點解咁誇張既? 我生阿女果陣到臨開刀果晚都係37.5"咋

我仲有餵媽媽奶, 不過都無乜. 係朝早阿女起身黎過下口癮咁. 你地加油, touch wood我果女身體..都架   ...

唔知點解, 呢胎由2個月開始就比人話個肚好大...

我陀大女果陣都係臨生都係40', 女女出世7磅幾, 我自己重佐30磅... 而加6個月多d, 似人地就來生得咁!

原帖由 elmolly 於 09-5-11 13:31 發表

係呀! 同性真係岩玩好多!

max仲未上來報喜... 唔通開心得滯, 就生得!

原帖由 jjtseung 於 09-5-11 13:51 發表

你誤會啦~~~ 佢的意思係每次steam之後可以用幾次only, 之後就要再steam... 個杯可以用好耐的! 我果陣特登打比supplier問ge! 如果total用得幾次, 我相信無人會買! ...

我見人地話用得幾次, 所以無買.樽就有成8個, 成樽雪完座暖就得, 啱我呢d懶人

JJ,到時你要生,會唔會帶埋大女一齊入院?
上次我阿媽都有陪我待產,但如果佢要帶住我大女,又可能唔可以去醫院。。。

So cute!!! Asking for little brother to play with her already!! Can feel her eager to meet her little brother.... 3 more months to go, right?

原帖由 jjtseung 於 09-5-11 13:00 發表

如果私家, 我推薦林勇行, 勁pro!!

雖然上次我去照, 佢用6分鐘搞掂結構! 不過, 講開d結構, 疑難雜症, 佢最具有權威! 佢用6分鐘可以做人地20分鐘所做的野!
佢擺支scaner係我肚度, 1秒鐘, 就話我知, 係仔lor!(我無誇 ...

原帖由 elmolly 於 09-5-11 13:24 發表

點解咁誇張既? 我生阿女果陣到臨開刀果晚都係37.5"咋

我仲有餵媽媽奶, 不過都無乜. 係朝早阿女起身黎過下口癮咁. 你地加油, touch wood我果女身體..都架   ...

我就生得都已經有46"腰啦 ~~~~~
不過好多朋友話, 只見我背面的話就完全唔知我大肚的

原帖由 boulder 於 09-5-11 12:59 發表
Please check your mailbox.

Someone recieved letter of acceptance this morning.

registration  and school meeting will be held on 30th , May, 2009. at 9:30AM.

It lasts about one and half hrs.

Good l ...

多謝"超級臥底"的報料, 不過我呢邊未夠鐘派信, 真係令人忐忑不安

MAX,你要生BB果陣阿大B點處置?

唔得果啲都收左信啦,你未收到即係好大機會係OK!

原帖由 max1116 於 09-5-11 14:06 發表

多謝"超級臥底"的報料, 不過我呢邊未夠鐘派信, 真係令人忐忑不安

For me, I have one sister and we are very close. I kind of prefer to have 2 girls or 2 boys so that they can share a lot of things. But for grannies, of course they would prefer 1 boy 1 girl la! If affordable, get 3 kids la!!!

But since we all have an elder girl, she will look after her brother or sister well which will be a great helper after the baby born.

By the way, I receive the "waiting" letter last Sat..... SPN matter can put on sleep now.
原帖由 jjtseung 於 09-5-11 13:11 發表

老人家係咁架啦! 我今次都有種有所交代的感覺...

我已經高齡啦, 而加未言念定是否收工~~~ 如果你後生, 你兩公婆收入又咁好, 考慮下第三個啦! ...

原帖由 Bocat 於 09-5-11 14:12 發表
For me, I have one sister and we are very close. I kind of prefer to have 2 girls or 2 boys so that they can share a lot of things. But for grannies, of course they would prefer 1 boy 1 girl la! If af ...

萬一第3個都係女咁點算呀   真係頭都暈

我都係咁話。。。到時真係成屋都係女人,呵呵!

原帖由 max1116 於 09-5-11 14:31 發表

萬一第3個都係女咁點算呀   真係頭都暈

原帖由 CoffeeCake 於 09-5-11 14:11 發表
唔得果啲都收左信啦,你未收到即係好大機會係OK!

今次請咗陪月, 而大女一向由工人姐姐睇住, 應該ok呱

咁你老公會唔會陪你OVERNIGHT?如果會,你都OK你大B跟住工人?

原帖由 max1116 於 09-5-11 14:33 發表

今次請咗陪月, 而大女一向由工人姐姐睇住, 應該ok呱
‹ 上一主題|下一主題