用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

amychoi 寫道:
各位媽咪 :

我明日會去簡介會, 如揸車應泊邊個屋村最方便和近?

唔該!

最近可以泊天澤邨停車場架 ! 眨吓眼又一年喇 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

connie3803 寫道:
P.1C
   下星期要穿體育衫?BOOKS?

家熹本手冊寫到 .... 我跟本就睇唔明 ?? 我想問 , 點解我重係睇唔倒李宗德個網既家長通訊果度既 , 有冇人入去睇倒 !??
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Kubi 寫道:
請問上年有去簡介會既媽咪,多唔多人帶埋小朋友去呀?

都多架 ! 我gourp果班媽咪差不多8成都有帶去 , 不過 , 如果可以既話 , 唔帶為妙 , 咁你可以專心d聽 , 但如果你帶既 , 又有好處 , 因為可以比你小朋友free吓間學校囉 !

[/quote][size=medium]家熹媽咪:

家熹本手冊寫到 .... 我跟本就睇唔明 ?? 我想問 , 點解我重係睇唔倒李宗德個網既家長通訊果度既 , 有冇人入去睇倒 !??

Please go to the below website to check what you want to find

[size=medium]http://www.wfjlps.edu.hk/

amychoi 寫道:
lok&sum

我剛打電話去問, 佢話無得泊車呀!
所以要自己泊車先, 才可到學校.

應該可以泊入學校喎!舊年我哋都可以入到!仲有大把位!

家熹媽咪 寫道:
報告 !! 今日發生咗件幾大獲既事 , 由於我呢個媽媽 , 個心重係放緊暑假 , 今朝揍完家熹上校車之後 , 因為之前一晚瞓咗1個鍾 , 咁上樓再 , 一 就 ..... 3點喇 !!  真係大獲 ! 好在隔離座個媽咪認得家熹 , 幫我揍咗佢上樓 , 重煮埋飯比佢食 , 當然 ... 最後就由豬爸爸接返個仔返屋企啦 ! 而我 .... 當然係比豬爸爸"省"咗一大餐啦 !    今次真係一個好大既教訓呀 !   

家熹媽咪:

你真係得架啦!           

家熹媽咪 :

阿女本手冊寫bring eng "look around" and maths 1A,
唔知仲有無呢?其他P.1C有無人知,童童媽妳呢?
家熹媽咪我諗日日要同妳對下手冊先得,有野記得提下我,
我要返工,好多野跟唔到.   
THANKS
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

connie:

童童手冊都淨係寫Bring 'Look Around'  next Monday
同埋Bring Maths 1A,無寫其他了。
你可以上和富個網http://www.wfjlps.edu.hk/
check手冊,入學校園地-->學習家課,對吓寫得啱唔啱,
我都要返工,夜晚重要上堂,我諗要大家互相提醒先得!thank you!

請問有無小朋友唔係畢業於有名氣既幼稚園架?
小女只係讀普通幼兒園,亦唔係喺英語環境下長大,可以話係好少接觸英文 請問機會大唔大呢?有幸入到又辛唔辛苦呢

JJ13E 寫道:
[size=medium]家熹媽咪:
Please go to the below website to check what you want to find

[size=medium]http://www.wfjlps.edu.hk/[/quote]

JJ :

唔該晒呀 ! 原我係要重新整理佢先會Update返 ! 我睇倒喇 .... thx~

APPLE媽 寫道:
家熹媽咪:

你真係得架啦!           

哈哈哈哈 ~~~ 唔肯啦 ! 唔驚家變咩 !

connie :

家熹本手冊寫 " Bring look around next math Bring Maths Book 1A " 你話喇 ! 我真係睇到一"舊舊"  我上網睇又唔同喎 ! 我都係要問吓身邊D人架喇 ! 你有冇用MSN呀 ! 如果係既話 , 你可以add 我架 ! 方便溝通啦 ! ^^
my msn : [email protected]

Janis&Jimmy 寫道:
家熹媽咪:

我個女都係讀激活噃!佢讀5A班,見家長就冇,但就比老師話成日坐唔定   

睇嚟都幾多激活同學仔入到李宗德!!     

係咩 ! 因為我都唔係好識隔離班既同學仔 , 所以真係唔知邊個打邊個呀 ! 家熹果班(5B)有6個入咗  , 有1個B班 , 3個C班 , 2個E班呀 !

Kubi:

我仔仔讀屯門佳寶幼稚園,一所普通活動幼稚園,沒有默書,寫字少,但要求理解多。
         據說開學6天普通話,英文,粵語都有運用,老師解說會維持一段時間。

Kubi 寫道:
請問有無小朋友唔係畢業於有名氣既幼稚園字架?
小女只係讀普通幼兒園,亦唔係喺英語環境下長大,可以話係好少接觸英文 請問機會大唔大呢?有幸入到又辛唔辛苦呢

kubi :

放心 , 絕對係有 , 我弟婦個女咪就係囉 , 佢讀大埔浸信會天澤分校 , 冇英文底 , 但一樣收左 , 不過好不幸 , 佢有d事最後都係放棄咗 ! 你放心 , 最緊要事前要做好準備 , 唔係名校都一樣得 !

JJ :

我好想知 , 屯門果邊要幾點上校車呀咁 ? 你地貴唔貴車費 !??

各位媽咪,想請教一些問題1)是不是交
孩子就像海綿,需要水份般的知識澆灌,才能膨脹,茁壯。~努力~
‹ 上一主題|下一主題