用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仁愛堂家長請入
樓主: A-one
go

仁愛堂家長請入 [複製鏈接]

Re: 仁愛堂家長請入

hi, 我住係泓景台,附近只有一間幼稚園,叫仁愛堂龐盧淑燕幼稚園,聽講佢地有舊年有playground,攪得唔錯,知唔知今年有無?

Angela123 寫道:

其實,我覺得你哋好奇怪,d家長深又話深,淺又話過淺,但又唔想想自己的小朋友是否上課唔留心、記性差等....仁愛堂的課程,我想一定有編排的。   

其實我覺得小朋友學野個個唔同,如果咁岩個小朋友記性唔好,家長應該多d諗辦法。不過我又覺得老師亦應該多留意小朋友,知道記性差,就應該多d幫小朋友同埋家長。

*Victory* 寫道:
hi, 我住係泓景台,附近只有一間幼稚園,叫仁愛堂龐盧淑燕幼稚園,聽講佢地有舊年有playground,攪得唔錯,知唔知今年有無?

playgroup好似無左啦,不過你可以打電話去問下。

thank you very much of papa 611
咁你地知唔知呢間學校師資如何?師生比例又如何??

sunflower33 寫道:
我見到學校個架構圖,有d老師是合格老師,有d係證書,請問兩者有什麼分別?

以我朋友所知,(因佢係幼稚園教師),所有教幼稚園的老師一定要合格老師,無呢個好似做唔到。至於你講既證書,好似係高級d wor,學歷好似都高d。

咁呢間學校d老師多數係邊一種??

sunflower33 寫道:
我見到學校個架構圖,有d老師是合格老師,有d係證書,請問兩者有什麼分別?

我知合格幼師是必須的,而證書就是教育局長希望老師能五年內完成。

我都贊成教統局五年內完成證書!! 其實我覺得呢間學校d老師都好努力,讀唔同的野。

我都見好多老師都學唔同的野。

有無呢間學校的網址?

收到學校印製既月曆,好靚,d圖畫係由小朋友畫,好有意思。

ringo1314 寫道:
[quote]
A-one 寫道:
我小朋友都好鐘意返學。
不過話時話,都好好笑,佢個班其中一個老師由開學到而家好似未見佢笑過,成日好似好唔開心,唔夠訓咁既。相反,個班主任就成日笑,笑到四萬咁,真好大對比。

我見到學校的老師好nice,polite,有笑容,不似你說的由開學到而家好似未見佢笑過,成日好似好唔開心,唔夠訓咁既。我想知哪一班呀

www.yanoitong.org.hk

係幼兒班,其實都唔只我一個覺得。

其實可能咁岩見到佢係唔笑者!!

如果係幼兒班,我覺得要搵d有經驗既老師來教,好似周老師、梁老師同張老師。

另外,想問下各位,知唔知學劵之後,如果要係呢間讀全日班,點計?

醒目開學勳章

請問張老師(果)班低班,邊個老師做助教?
[img align=right]http://szmir.3322.org/image/mirror.giF[/img]

ringo1314 寫道:
如果係幼兒班,我覺得要搵d有經驗既老師來教,好似周老師、梁老師同張老師。

另外,想問下各位,知唔知學劵之後,如果要係呢間讀全日班,點計?

我覺得除了周老師、梁老師同張老師,還有鄧老師、彭老師及楊老師都是有經驗既老師,同意嗎﹖     

我覺得除了周老師、梁老師同張老師,還有鄧老師、彭老師及楊老師都是有經驗既老師,同意嗎﹖     

邊個彭老師先??高果個,教低班好似...........mama地,聽講成日唔係度教書wor。

其實龐盧淑燕既老師都唔錯呀,好關心小朋友。

邊個彭老師先??高果個,教低班好似...........mama地,聽講成日唔係度教書wor。[/quote]
你點知道高果個彭老師成日唔係度教書wor???是小朋友說給你知或你聽其他家長講呀   
‹ 上一主題|下一主題