用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

JoJo,
OK!我會啦!今日我囡囡就做了'聖誕婆婆'的打扮!後來老師仲搵了她出來派禮物呀!
------Pochacco2001(Ming)------

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

各位有ocean park全年証的家長,
請問你們今個聖誕假會唔會帶小朋友去玩呀?如果係,睇o下幾時去?到時如果時間o岩就一齊去玩啦!
------Pochacco2001(Ming)------

醒目開學勳章 王國長老

Pochacco,
已收到你的貓啦..Thanks.

各位,
大家記得今晚開著電視機, 7點本港台做一個節目叫 "天下父母心", 好有共鳴家.. 尤其今集, 好值得睇呢!

=================================
#5 媽媽願付出多一點時間

「媽媽要返工啦,媽媽唔好走,媽媽…」作為媽媽的聽到兒子這樣懇求的時候,感受會怎樣?又會作出怎樣的回應? Winsy媽媽是位事業心重的上班一族,為了兒子的需要,她思前想後:放棄事業,做個全職媽媽?還是轉換一份較穩定的工作,多點時間與寶寶共處? Winsy終於決定了,與寶寶開始一段未知多久的「假期」。媽媽不用上班,與兒子朝夕相對的日子,是苦是樂?「假期」若要完結時,媽媽、小寶又會如何面對?

今年,是Nerissa媽媽陪伴十一歲兒子的第十年。 照顧家人、兒子已成Nerissa生活的重心;曾是兒童心理學家的她更視與兒子共處為己業。 她慣了為兒子付出,對兒子的需要無微不至。 於是,她為他籌劃了行山、獨木舟、露營…,他亦成了她的親密好友。 今天,兒子步入青少年期,對自主獨立的訴求與日俱增,她面對他不一樣的需要,又會如何適應? 兒子成長,帶給母親喜悅之餘,可會同時有份失落感覺? 向願付出多一點時間給兒子的媽媽們致敬!

http://www.rthk.org.hk/special/parenting2005/synopsis.htm
=================================
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

JOJO,
THANKS! 今晚我會睇下  

各位,
好忙呀! 好久沒上網與你們聊聊啦!天氣又冷 了,小心身體,多喝水   

醒目開學勳章 王國長老

Hi Saunder,
係呀. 明日做冬係最凍呀...........      大家都要Take Care.
主愛我

Felix,
細個係 掃捍埔 返學 同住,有冇覺得個區好舒服呢?
丹麥炸雞脾同薯條係果時既至愛.

Pochacoo,
聽日去 OP 呀.hehe
[Click for 2002 Octbb Club]文瑄(Oct02)daddy[url=http://RossiKwan.blogspot.com]千斤田[/ur]

醒目開學勳章 王國長老

各位,
早晨..      

今朝睇校網, 有馬槽設計比賽既相片呀.. 個個都做得好有心思, 好靚呀
主愛我

rossikwan,
我本來都係打算昨日和囡囡去的!但因為她的腸胃炎未好!所以沒有去到!

Alice Sung,
昨天我巳帶了倆個小朋友去OP玩, 太約在11:20 am 出發, 11:40 am 到達, 天氣和暖, 當到達門口時, 就有雪飄下來, 孩子就走到面前執雪, 非常開心和興奮. 入到裏面跟聖誕老人拍照, 12:30 PM 本可以看到飛天聖誕老人駕著馴鹿雪橇從空中降落, 可惜大風關係便取消了, 小朋友非常失望. 之後對他們說, 我們先玩滑雪, 他們玩了四次, 毋須排隊, 隨後帶他們入冰屋, 與小丑拍照及堆雪...等. 午飯後, 與他們欣賞冰上滙演, 十分精彩, 之後去兒童王國, 這裏有一堂聖誕老人學堂之精靈速成班, 教小朋友做精靈帽, 學習成為聖誕老人的得力助手 -- 小精靈, 好好玩, 記得報名, 先到先得, 額滿即止.
我打算再帶小朋友去多一次. 有沒有興趣呢? (時間是28過後)

以下是家人的照片, 有興趣請看:
http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8EcsmLVu2ZqKeohttp://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8EcsmLVu2ZqKeo
http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8EcsmLVu2ZqKSYkelvinkatie http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8EcsmLVu2ZqKWIMusic Farm Picnic

rossikwan

我都好鍾意這個區嫁,
成個小小大自然咁.....喵喵......
睇住d 麻雀bb出世, 長大, 都好有趣啊!

丹麥就梗係 "冇得頂"啦,
我最愛它的 熱狗, d沙律醬....喵到呀!!!!!..  
現在很難搵到有人會自家製作 沙律醬了,
所以 丹麥沙律醬, 只此一家, 別無他選啊,
重要係賣6大元一隻...喵喵......邊到搵....喵喵..

Felix
你講到我口水都流了!!
felix喵喵 寫道:
rossikwan

我都好鍾意這個區嫁,

重要係賣6大元一隻...喵喵......邊到搵....喵喵..
Papadaddy :wave: :mrgreen: :wink: :cheeze: ;-) :-P :lol: :-) :-D 8-)

papadaddy

唔好同我講你未食過呀....喵喵.....冇理由!

早排揍仔放學, 行過都有買, 阿仔同我都好鐘意食

papadaddy 寫道:
Felix
你講到我口水都流了!![quote]
felix喵喵 寫道:
rossikwan

我都好鍾意這個區嫁,

[/quote]

heima

識貨, 識貨.....喵喵.......

各位, 平安夜了.....
祝大家平安夜快樂, 家庭美滿, 主佑各位.

[size=medium]祝各位聖誕快樂!!!

Dear All,

Wishing you a Merry Christmas and Happy New Year!
Enjoy our holidays with love one

MERRY CHRISTMAS

MERRY CHRISTMAS

祝大家
MERRY X'MAS!!!     

felix喵喵 寫道:
rossikwan

我都好鍾意這個區嫁,

O吾好走雞O左佢O既凍檸茶呀, 都係好好味, 好多檸檬, 好夠味架.
‹ 上一主題|下一主題