用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會面試
樓主: bcbcmama
go

聖公會面試   [複製鏈接]

回覆 fruitfulsnoopy 的帖子

但我考番條密實袋,所以前面淺都冇用,唉

引用:回覆+fruitfulsnoopy+的帖子 但我考番條密

原帖由 lazylazymama 於 15-12-13 發表
回覆 fruitfulsnoopy 的帖子

但我考番條密實袋,所以前面淺都冇用,唉
我都有密實袋呀!所以我話蛋個條相淺

fruitfulsnoopy 發表於 15-12-13 14:56
我都有密實袋呀!所以我話蛋個條相淺
我諗密實袋ko左好多人

引用:大家知不知道老師係遊戲房有無Mark+分? +

原帖由 suzuki12 於 15-12-13 發表
大家知不知道老師係遊戲房有無Mark 分?
當日見主任在遊戲室觀察及mark 野。另外,面試時,老師提醒我們不可提示,要小朋友自己解決問題,所以仔仔答哂問題,但能完成部份task, 但他有嘗試去做,做不到就同老師講唔得。12號當日問,如果小朋友話因為難唔做功課,你會點做。

引用:Quote:原帖由+suzuki12+於+15-12-13+發表大

原帖由 issambony 於 15-12-13 發表
當日見主任在遊戲室觀察及mark 野。另外,面試時,老師提醒我們不可提示,要小朋友自己解決問題,所以仔仔 ...
在遊戲房,留意到2位老師在盯著小朋友,但沒有寫野,可能係等我們走左才mark分

引用:Quote:little_kid+發表於+15-12-12+20:17+

原帖由 lazylazymama 於 15-12-13 發表
我考將2邊蛋殼啪埋,要好大力先合得埋,老師砌一隻上半紅色,下半綠色,要佢係個籃搵番相同色砌番一樣。
有 ...
有, 第1次上半紅,下半藍, 小兒好快完成。 第2 次上半紅,下半綠,小兒都好快搵到啱嘅色想將佢個合埋,但原來係有一個紅色合唔到架, 所以老師就講:這個紅色唔得喎,點算呀? 小兒見個籃到有第二個紅色,所以佢就換過個紅色,就合得埋啦~ 其實都要幾大力先合到。 小兒又係有密實袋拎lego,  佢都不能完成這part.
另外有問咩名, 平時邊個陪你玩,頭先係學校見到d咩, 有攞圖片問筷子,杯,叉之類。以上全部答到。
而4格配對考記性果part, 佢就做唔啱~~ 所以打定輸數了,因為我估全部答啱做到嘅小朋友都應該不少吧~

DIKE 發表於 15-12-13 21:41
有, 第1次上半紅,下半藍, 小兒好快完成。 第2 次上半紅,下半綠,小兒都好快搵到啱嘅色想將佢個合埋,但 ...
我同你d問題一樣! 好在第2次佢好彩揀arm相應嘅蛋殼,唔駛再係第2籃搵番。我囡考記性將圖卡放番原位做到,但問佢係學校見到d乜佢唔識答,我覺得佢係好唔明老師問題。
唔知舊年有冇人做唔哂都有offer呢。

回覆:心急媽媽xxx 的帖子

似夾方糖的拑,大dd,不像美心西餅那些麺包拑般大。

回覆:聖公會面試

是夾冰那種,有齒,睇落好硬!平時小朋友interview 表現也OK,但今次在操場等了一個鐘頭,再去第一間房,到第二間房時已經好倦不能反應如常。明明懂得也答不上。其實,她已好努力夾那個Logo。雖然做不到老師要的,但是只有怪平時沒有這樣train佢。

我仔仔4月大B, 老師問咩名, 父母咩名, 佢細細聲答到. 問仲意咩水果, 晤肯答,  之後追問又係晤答, 明明識.
睇卡認物, 只肯答兩個, 熊貓晤答, 係屋企係識的, 屋企都有熊貓公仔.  夾LEGO, 佢識得調整下手, 令到佢可以順利夾到,
但其中一粒黃色夾做紅色.  考記憶, 老師放著一隻海豚, 一只細魚,分別係藍色同黃色度, 細魚無錯, 另一隻佢放著熊貓係紅色度, 跟住老師就叫佢埋位.  表現麻麻,  撞正佢午睡時間,  我覺得好满意的係佢幫我拉櫈, 去每一間面試, 佢都幫我拉著先, 跟住拉自己張,  埋櫈時, 佢推著我先, 再推自已, 再推另一張空的, 泊得好齊先走.  所以....即使晤收, 我都要讚佢. 小朋友怕生, 又係午睡時間,  晤怪得佢.

引用:我仔仔4月大B,+老師問咩名,+父母咩名,+佢細

原帖由 linnaf 於 15-12-14 發表
我仔仔4月大B, 老師問咩名, 父母咩名, 佢細細聲答到. 問仲意咩水果, 晤肯答,  之後追問又係晤答, 明明識.
...
已經好叻,我仔超大放動物亂放添呀

andyan324 發表於 15-12-14 14:32
已經好叻,我仔超大放動物亂放添呀
我仔海豚同小丑魚都放岩. 不過帶埋熊貓同長頸鹿返黎, 4格都有動物住.

Sansam 發表於 15-12-14 14:44
我仔海豚同小丑魚都放岩. 不過帶埋熊貓同長頸鹿返黎, 4格都有動物住.
哈哈,好搞笑~~ 可能佢未明白老師講咩呀~

回覆 aung0528 的帖子

Same here! 仲要係午飯 and 午覺時間,連我自己都覺得肚餓極。一早去排隊交表都無好時間... 😓

回覆 lazylazymama 的帖子

我個仔都開唔到

Sansam 發表於 15-12-14 14:44
你形容得好搞笑! Haha其實老師條問題都好直接: 呢個屋企呢度,呢個屋企個度。個人認為條問題都好抽象,跟住就即刻叫佢離坐位去老師身邊個籃搵,考理解又考膽量又考記憶,我囡8月b做到我好欣慰,其他佢有d做唔到我都已經好滿意。

引用:我仔仔4月大B,+老師問咩名,+父母咩名,+佢細

原帖由 linnaf 於 15-12-14 發表
...
咁佢真係好乖 👏👏 無論結果係點都係一個有家教既好小孩!

引用:Quote:Sansam+發表於+15-12-14+14:44+我仔

原帖由 DIKE 於 15-12-14 發表
哈哈,好搞笑~~ 可能佢未明白老師講咩呀~
我仔被問呢條問題同埋夾lego入杯前,老師都好好,好清楚咁同佢講指令再問佢明唔明白?記唔記得?我仔話ok佢先叫佢開始,不過因為平時都有在家叫佢做跑腿所以這些都可完成 (同埋大仔)

呢d問題對細b絕對不容易,有留意壁報板,十月至三月b最多😅

我囝都係11月超大b,第一年用細囝身份考reject, 第二年做超大am offer.  SKH 4月已經係中b了,因為好多超大

‹ 上一主題|下一主題