用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?
樓主: 月希
go

有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?   [複製鏈接]

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+20:56+有早知

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+20:56+有早知

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-11 22:39
我雙面影印嘛,無得循環再印啦,可以摺千隻小紙鶴許願
摺到你從此怕左摺紙鶴呀
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-11 22:43
做了7份左右,一份12張左右,樹精搵上門met我皮報仇。
我囡體藝個份一份等於你三份有多.................我一定畀樹精抄家
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-11 22:48
可否把紙碎留俾妳班鼠鼠用?我地細個係用撕碎報紙給牠們做竇用。
  ...
鼠鼠全部去左彩虹橋玩喇, 得返刺蝟同兔兔咋.

同埋有油墨, 會中毒架.

我仲打算一疊咁交TIM..加埋吾夠10張紙..唉,都係用個萬字夾整好去交算啦..好多雞肋証書都無用,無打算俾學校啦,5,6年級只是讀書,咩野都無參加...唯有平常心去馬啦..今日考二啦...個人都好似吾知去左邊....

月希,唔好俾自己太大壓力^_^.你仔仔可能較早熟,開始大個仔,有自己諗法,我地做父母嘅,為佢地計好度好,最後佢地自己點行都係靠佢地,始終條路係佢地嘅。佢同你理論,都係預備小組討論方法之一^_^
[

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-11 22:48
可否把紙碎留俾妳班鼠鼠用?我地細個係用撕碎報紙給牠們做竇用。
報個喜先~~

貴校跆拳道校隊係噚日學界賽女子色帶組拎左一個冠軍呀

miriam 發表於 15-1-11 21:56
我囡都係咁,叫溫書唔啋我

大家呈三再努力
小小進評都唔溫....考試咪叫得重辛苦

ydoris 發表於 15-1-12 08:36
我仲打算一疊咁交TIM..加埋吾夠10張紙..唉,都係用個萬字夾整好去交算啦..好多雞肋証書都無用,無打算俾學校 ...
我仔咪差唔多...之前學野都唔係諗住用黎搵學校的...証書都係學校出果D...

今日考??係呈二?咁邊出得切成績表?

Maggie3493 發表於 15-1-12 09:45
月希,唔好俾自己太大壓力^_^.你仔仔可能較早熟,開始大個仔,有自己諗法,我地做父母嘅,為佢地計好度好, ...
好難啦...佢係早熟我就煩少好多野
佢D理論...佢講1句比我講10句BAND埋..
佢係要你講講講,講到佢知衰先安樂...

回覆 月希 的帖子

係考2,都要俾心機考架..邊緣人...好似生死時速咁..一味要拼命咁...

ydoris 發表於 15-1-12 13:03
回覆 月希 的帖子

係考2,都要俾心機考架..邊緣人...好似生死時速咁..一味要拼命咁... ...
都要本人肯拼命先得..外人點催都冇用

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-12 12:50
小小進評都唔溫....考試咪叫得重辛苦
測考都係唔理我丫, 叫佢做練習慘過叫佢煮個麵畀我食, 所以英同數學上單對單補習.

miriam 發表於 15-1-12 13:43
測考都係唔理我丫, 叫佢做練習慘過叫佢煮個麵畀我食, 所以英同數學上單對單補習.
我仔都冇補習...叫佢去補習佢又唔肯

月希 發表於 15-1-12 13:51
輕鬆形式去補囉,唔一定死古古,一味死做既。

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-12 13:51
我囡係英同數每星期一堂補習咋, P.3 時屋企有事試過畀佢去補習社, 成績出黎仲差過唔補丫.

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-11+22:48+可否把

素兒 發表於 15-1-12 13:57
輕鬆形式去補囉,唔一定死古古,一味死做既。
但一補習..就會覺得每星期又會少左1,2個鐘娛樂活動...
佢唔想..我又唔想佢太辛苦..

1-3放3.20...回家換好衫,執好枱準備做功課都4點...
5.15前做完...食少少野..又要練小提琴...練完睇陣報紙就DINNER..
DINNER完..基本上去下廁所沖個涼就要瞓....

星期4,5放4.30時間便趕...連小息時間都冇埋...

如果再補習..佢就冇乜可能9.30上床瞓覺

回覆 月希 的帖子

月希, 我諗你要打定補針, 升中一定唔可以有9:30 上床訓咁好了.
‹ 上一主題|下一主題