用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
樓主: vivianjasper
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

仲有,你地係咪個個都用autopay 交學費呀?? 因為我無匯豐/恒生銀行戶口, 但家陣已經唔記得開咩抬頭啦??!!! 有冇人記得呀???     
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

jennie > 相片+8達通連同回條於開課日1併交回班主任.

學費支票抬頭 「祟真小學暨幼稚園」

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入o黎啦!

得意媽>>>唔該你呀!!!     

有有人知係咪要帶蚊貼返學呀??? 學校唔知多唔多蚊.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie

今個星期開始返興趣班, 囡囡穿短衫褲仔群仔, 沒有替她貼上蚊貼, 沒有俾蚊叮
而我自己俾蚊叮了一次

Jennie 寫道:
有有人知係咪要帶蚊貼返學呀??? 學校唔知多唔多蚊.

U can do it for ur kid b4 go to school everyday--paste 蚊貼 onto the clothes.And I have done it for my son and let him wear the long white trousers last few years.

CCLL
我怕佢著長褲會太熱呀!!   

yy13>>知唔知邊隻蚊貼最有效, 因為我個女都好惹蚊....   

我囡囡03年3月出世, 想問

Have anyone taken the uniform ?  I wonder how can I take the photo with the uniform ?

ccheng>>我地上次6月2日交學費時已取校服啦!!! 不過829 家長會都會有校服買呀!! 到時你再買啦, 唔係你打去學校, 要搵日走上去買喎...

karen>> 我地呢d 9月至讀k1, 暫時都未知, 但揀呢間學校係見到校舍夠大, 多地方比小朋友走動, 兼一條龍呀, 上次interview 就覺得d 老c 都幾有愛心....

HI all mun,
my son has just graduated the kindergarten of TT and will be study P.1 on coming sep in TT too.For my opinion,the life of kindergarten of TT is good,my son feel wonderful tim.The teachers are so nice,hope all of ur kids will love this school and enjoy their study here. :  :

[quote]
Jennie 寫道:
yy13>>知唔知邊隻蚊貼最有效, 因為我個女都好惹蚊....

I use the "MOSKIGO" buy from Watsons or Mannings,around $2x for 1 pack and it has 24 pcs(yellow colour),I think it is quite good ,maybe u can try.>>>>>I will paste 1 on the skirt and 1 on the trousers for my son everyday,or u can ask ur daughter to wear the long white trousers.

ccll>>thx. for your advice.  May I know the school fee of TT primary???

Jennie,

Thank you.  My husband went to register and he told me that I can check my boy's size and take the uniform on 29/8() or the first day of school.  So, how you know the size of your kid's uniform ?

CCheng>>佢地放晒size 出o黎, 我咪o羅阿女件衫去度o下咩size 好d. 佢d 衫好c 闊, 係睇長同短....我個女14.4kg 著m size.

yy13 寫道:
all

我見有好多媽咪要準備好多嘢幫小朋友開學, 但我自己覺得好似無mug嘢做過咁. 其實除咗要申請八達通, 圖書證, 影學生相之外, 仲有mug要做呢   

有蓋杯, 毛巾盒, 名字label, 白色長褲, 白色波鞋

醒目開學勳章

哎呀! 乜要申請定圖書證架, 我5知添

yy13 寫道:
hi conniebaby

thanks

除咗名字label同白色長褲, 其他我都攪掂

我想問下名字label, 你用貼定iron嫁 (for外套用)

杯, 毛巾盒 , 用防水label
校服和外套用名字o麥,用線縫在衣服上.

得意媽 寫道:

哎呀! 乜要申請定圖書證架, 我5知添

申請圖書證好容易, 帶出世紙, 住址證明,OK

醒目開學勳章

connie

學校圖書館用公共圖書館借書証架咩
‹ 上一主題|下一主題