用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???
樓主: kyramom
go

翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???   [複製鏈接]

之前打去問過啦,學校話interview都會睇,有人排得早但bb吾ok都未必收,阿女仲未識講野:(

回復 meowyung 的帖子

希望真係有籌就有OFFER啦...其實南豐分2條隊, 一條排PN大B, 一條排K1-K3.. 而常寧就一條隊過.. 大部份都係細b排既多...~

引用:回復+meowyung+的帖子 希望真係有籌就有OF

原帖由 renlky 於 13-08-31 發表

希望真係有籌就有OFFER啦...其實南豐分2條隊, 一條排PN大B, 一條排K1-K3.. 而常寧就 ...
有籌就有offer?  咁好? 如果我係排 27x 呢?

南豐下星期六先排細b馬,真大鑊

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FO ...

交完錢等拎面試預約紙時,見到有6個膠籃放申請表,分別係1至60號籌、61至120號籌、121至180號籌、181至240號籌、另外兩個貼上PNC的標貼,應該有些緣機吧?

回復 sakbbjaijai 的帖子

不要誤會, 有籌只是分了排隊的先後次序, 大家同樣要interview, 到真係有offer先算啦..只係之前有家長share過, 有籌而interview完好少reject, 但可能這情況subject to 兔年, 我們是龍年, 要入學都有心理準備要比其他小朋友辛苦..!!

meowyung 發表於 13-8-31 11:21
其實係這間學校,其他都係收表,interview,不用排隊。我都報咗三間啦!

你報了邊幾間? 係咪都係TKO區..?有無報學之園, BOXHILL?
我都想近近地, 但TKO學校的學費已經可以同九龍塘比較.. 所以好難取捨....

引用:+本帖最後由+renlky+於+13-8-31+12:20+編輯

景林路得會(全日)已經有offer,也交留位費。
另外係藍田靈糧堂和九龍堂的約克(也是朋友介紹)諗緊報唔報德寶

引用:回復+sakbbjaijai+的帖子 不要誤會,+有籌

回復 sakbbjaijai 的帖子

不要誤會, 有籌只是分了排隊的先後次序, 大家同樣要interview, 到真係有offer先 ...
吓,車,咁早去排,只係派籌,仲要等,點解要通宵,它的網址話上午班學位有限,以交申請表先後次序為實。唔係為am offer點解要排。

引用:Quote:原帖由+renlky+於+13-08-31+發表回復

原帖由 meowyung 於 13-08-31 發表
吓,車,咁早去排,只係派籌,仲要等,點解要通宵,它的網址話上午班學位有限,以交申請表先後次序為實。唔 ...
係囉,唔明

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM

咁有無人係無籌ga?  頭先問左,話am 同pm 都係得60 人會收,如果唔係先到先得點解咁多人通宵排隊?

你地幾時interview?

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???

上左新聞了 "龍B爸媽爭崩頭 冒雨通宵報PN班"

引用:你地幾時interview? +

原帖由 sakbbjaijai 於 13-08-31 發表
你地幾時interview?
我仔仔約咗28/9interview

之前問過都係話要睇面見,如小朋友0K會再睇家長交表先後次序嫁,所以我都一早去排隊

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-08-31+發

原帖由 applecatcat 於 13-08-31 發表
我仔仔約咗28/9interview
我10月中,即係機會好低la

大B 都應該好多人唔收,細B 聽日先開始收form咪好慘?

我個女都係9月尾in

引用:我個女都係9月尾in

原帖由 ironman17 於 13-08-31 發表
我個女都係9月尾in
你地排幾多號?

回覆:翠茵/綠茵 要通宵排隊攞FORM???

其實細b 7/9收表的,仲有無需要交表?

‹ 上一主題|下一主題