用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Zenith英藝點解唔受歡迎?
樓主: minirat
go

Zenith英藝點解唔受歡迎?   [複製鏈接]

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:Zenith英藝點解唔受歡迎?

事件真係好嚴重,事件如果發生係自己個女身上真係好心痛,自己仲會好自責好似害左個女咁,我諗事主父母一定都會咁諗,在此祝福你們一家同女兒快啲走出陰影,希望校方真係積極正面回應事主及各家長,唔好諗住收埋件事就算。至於嗰位三歲男童,校方真係要好好考慮應該點處理佢,唔好令其他小朋友再受害,有教無慮既精神係要有,但都應該要審慎做好善後工作!

回覆:simb 的帖子

可否pm我?我放棄了綠茵揀英藝,下星期去迦南面試,當初為了去英藝面試都放棄了去奧基面試!現在好擔心

引用:Something+recently+very+bad+happened+to+

回復 PHOEBE713 的帖子

我今天打電話去大埔校,他們說2014PN今年8月先接受申請,是否其實已可apply?

過路人,見到呢件事,我覺得3歲小朋友都唔知性呢樣嘢,純好奇。當然受害小孩一定會有暗影,不過應該好快忙記(我想在洗手間有1個嬏嬏,見到後都立即阻止)。3歲小孩報警也沒用,不用負責,太細個啦!我會應為學校改善安排去洗手間外,亦安排男孩和家長向受害人道歉和教導那男孩行為,並向所有學生教導行為會好些。

ryuurakai_ghost  我個人覺得係呢個大陸男仔係屋企見到大人做d咁既野啦~~所以跟住做~~宜家d小朋友好似d吸水紙咁, 有樣學樣~~~gosh!!!  發表於 13-5-9 17:47

各位父母,我想向大家致歉,講D咁唔開心既野俾大家分擔,我實在太自私。

大家素未謀面,竟然往往在訊息中充滿懷懷之情,竟然是如此叫人動容。

我從不敢求,更不奢想,但你們父母們卻叫人驚訝無比!

伸出一雙雙熾熱的援手,在混亂中俾我見到方向。讓我抓緊,不求回報。

再三向各位致歉,我真唔希望令到大家有唔開心既地方。一方面覺得從大家的鼓勵中得到希望,一方面又覺得無權叫不曾相識的大家為此事添上擔子。

你地對子女的關愛,對別人不幸的同情及毫不吝嗇的真情,實在是世上最美麗的花朵!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

見盡香港浮華盛世,燈光燦爛,
人們冷漠依然,
大人或小孩的天真只剩煙絲一屢,回首不碪追....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

好多謝大家無質問、無竊笑....

為人父母心,要幾生修道能逹此豁達之情懆。

忽然眼中有淚水,不為別的,只為原來人間仍有至美至善的人們!

得到了大家的鼓勵,我彷似身披上了神奇力量的戰衣,沒有害怕同難碪。

在此夜欄人靜時:我惟一想感激既係你地這一羣BK父母

也許天真的心不再,但相信人間有愛不會改!

謝謝所有的您們

mcdullyiu  加油!!支持你!  發表於 13-5-14 17:01
hiphopmama  上得來bk相信都是為人父母,絕對能身同感受,加油!撐你!  發表於 13-5-10 22:37
娃娃  加油!!支持你!  發表於 13-5-10 17:12
brrbaby2007  add oil  發表於 13-5-10 16:21
meia  請你多保重, 加油!  發表於 13-5-10 14:47

引用:各位父母,我想向大家致歉,講D咁唔開心既

原帖由 simb 於 13-05-09 發表
各位父母,我想向大家致歉,講D咁唔開心既野俾大家分擔,我實在太自私。

大家素未謀面,竟然往往在訊息中 ...
Support u,雖然幫唔到啲咩,但精神上撐你

‹ 上一主題|下一主題