用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005年9月入讀約克的入來傾
樓主: kachunma
go

2005年9月入讀約克的入來傾 [複製鏈接]

Re: 2005年9月入讀約克的入來傾

Cookie_ming,

您老公一D鼓勵說話都冇。

Melissa,

Thanks!  等我問o下我附近有冇先。

Uran

Uran,Melissa,cookie_ming and all
好熱

Hi all mama,

你地就好啦,可以同小朋友報名學游水.  
因我囝囝到十月先三歲,要等到下年夏天先可以學啦.:cry:

我已經好努力搵緊暑期班,但都冇咩發現,你地呢?

Hi all good morning!!
我昨天找了幾間有暑期課程的,有一間我都幾喜歡,是學禮儀的,個課程都幾吸引,不過要去到灣仔咁遠,而且學費都幾貴$720四堂,其實我都幾想報,但現在佢地

kachunma,

千其唔好咁唸自己冇用﹗其實每個人都有死穴。唔識唔緊要,慢慢學。至於您工人識游水,都可以叫佢幫忙(如果佢肯)。

另有否想過學琴?

uran

激死我啦!頭先打左大段野,唔見晒

Hi all ma good morning!!
唔見晒D人

kachunma,

死啦﹗我放假那天與囝囝及老公去游水,點知囝囝不敢落水,咁就大件事啦﹗報O左名點算?

各位:

吾好意思,我個女出年入讀幼稚園,York係我其中一間心水学校,想問問...

1.York難考麻??
2.Interview考dO羊??
3.細女会吾会"舌"底d??(有d学校多数収大仔)

謝謝!!

Uran
咪話你個仔唔肯落水

kachunma,

Thanks for your information!!
By the way,日常用品,可否挙d例,Thanks!!

Dear All York Mum,

我好慘呀!阿B上星期三開始足足發燒了6日,每晚半夜燒到104,嚇到我死,看了兩個醫生才好,因為他喉嚨有一種甚或濃球菌,而家好彩無事,但成個人好白,之前有個醫生話如果藥無效便要入院抽痰及鼻涕,好辛苦呀!

Hi good morning all ma!!
Melissa
阿B是否感冒?現無事就好啦!小朋友病辛苦,我覺得大人仲辛苦

Melissa,

我囝囝以前都試過此情形,都是喉嚨仔有問題而影響發燒不退,後來轉了而家的兒科醫生才okay。小朋友有病都好慘呀﹗而家您阿B好番要記得煲多D有益的野比佢食啦,補番多d啦﹗ 小心唔好冷到喉嚨仔呀﹗

kachunma,
我囝囝沖涼就唔怕,就係驚游水,好煩呀﹗

BMW,
其實您唔使咁緊張架,以平常心去面試就得啦﹗ 希望您小朋友可入到york

uran

kachunma & Uran,

Thanks so much!!
我上次去参観都覚得O個度既、校長同老師好Nice。

Melissa,

我囝囝剛出世時,都試過發兩次燒呀,而嗰兩次都要入院住幾日,又要驗血,又要吊鹽水,但都驗唔出咩事,嚇都嚇死呀.
你比番多啲有營養過佢食啦.你都休息多啲啦.

miffy,

7月8日番預備班,好似好快﹗我所報的course通常會搵sat or sun的。因此都ok﹗

另溜冰我都有唸過,又一城學溜冰咁平,我都會考慮。但在那裡可搵章程及報名表呢?

BMW,

希望您小朋友可以入來york讀啦﹗

uran

各位York Mum,

多謝你們的關心!!! 我今日去了會展的Education Expo (Organized by "arent" - magazine),埸面冷清,不是有很多參展商,非常之失望。只有幾間不出名的International School參展、公民式、東山語言、保險公司及影相等。失敗呀!你們千萬不要浪費時間去。

Hi 各位 York Mum,

仔仔今年8月可能會讀York, 可能會成為同學仔.
因為民生和York同時收佢讀, 我比較鐘意York,但老公比較喜歡民生,很難抉擇, 請比點意見.

至於劍橋英文試,我有問過York的老師,她說可選擇每星期六上course, 為三個階段, 但
‹ 上一主題|下一主題