用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010/11 K1C AM @ Dorset Road
樓主: ho130
go

2010/11 K1C AM @ Dorset Road [複製鏈接]

Show and Tell

阿女啱啱收到要做喇 ! 主題係家庭 !

Nicholas 都收到啦! 題目係家庭!

hello, 我個仔ASTON, 學號25已經做左啦, 我諗唔係順學號做.... 佢題目係春天....

原帖由 jjhh 於 11-3-1 13:48 發表
我囝囝都十幾都未收到, 可能唔係1號開始呢, 不過唔緊要啦, 遲早實收到通告, 每個小朋友都有機會出去講野ka

今日才開BK,我小朋友上星期五老師夾埋姓Chuen同學仔的worksheet同釘在一起的painting sheet回來。唔知係邊個小朋友的。 今朝已夾在功課和手冊裏交回老師。  

原帖由 jjhh 於 11-2-22 20:03 發表
Would like to ask how many homework today? Son said that should have two-chi & eng. But only chi copy book in the
schoolbag....

bobo-mammy
我無問,小朋友又無講,Boey真係好叻女喎 至於題目紙,我地係十幾號,未見任何通告關於show and tell。

原帖由 bobo-mammy 於 11-2-23 17:09 發表
各位媽咪,

我個囡Boey今個星期放學回家同我講, 學校有show & tell, 我想問下開始咗未呀? 什麼題目呀?

Thanks.

KV 有web site了

由大仔到依家細的,終於等到kv 有自己既web site的一天了。睇到多d學校生活照,可以了解佢地多d,了解學校多dd,好多學校既禁區,家長都無機會去參觀,依家有照片,係一個好好的開始。

Hi Aston Ma,
多謝你上周邀請Jessie參加生日會,那天Jessie 和弟弟跳彈床跳得十分盡慶啊!
p.s.你個仔比開學時長大了很多啊!
Jessie Ma

原帖由 aston_mama 於 11-3-16 12:00 發表
hello, 我個仔ASTON, 學號25已經做左啦, 我諗唔係順學號做.... 佢題目係春天....

ASTON都好開心... 佢之前個晚失眠... 笑死我.....

原帖由 be 於 11-3-22 13:05 發表
Hi Aston Ma,
多謝你上周邀請Jessie參加生日會,那天Jessie 和弟弟跳彈床跳得十分盡慶啊!
p.s.你個仔比開學時長大了很多啊!
Jessie Ma

Easter 有活動喇!!
隔離1B班fishmom攪活動, 我哋1C班都有幾位小朋友join, 由於現在只係初步提議到馬鞍山一遊.
可能一齊到大水坑租單車, 之後會到沙灘玩等, 如有家長有興趣的話, 可以PM我.

bobo-mammy

Please check PM.

Central

回復 1# Central 的帖子

Cental: please check PM

Hi 各位K1C am 既同學仔,

小兒湐翹Rex將會於7月24日(星期日) 下午4時半至6時o係尖沙咀山林道既麥當當舉行生日會, 現誠邀K1C既同學仔. 因為Rex未能講哂班中每位小朋友既名, 所以想請d mami如果小朋友有時間而又有興趣既話, 請mami pm我/留言你小朋友既名及學號, 我會o係6月30日叫Rex親身俾邀請卡(或請老師幫忙).

我當o里個party亦係K1C小朋友「告別K1」既party, 希望到時見到你o地啦!

jjhh

jjhh

Please check PM.  Thank you.

回復 193# Central 的帖子

Okok~ replied
‹ 上一主題|下一主題