用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 09/10 幼勇班自己友!!
樓主: HoManYu
go

09/10 幼勇班自己友!! [複製鏈接]

昊軒今日有小小燒冇返學呀!
我想問聖誕美食party,你地要帶咩呀!我地帶3份小禮物呀!

有睡衣舞會相睇啦, 快d check下學校網頁啦!

party我要帶6粒魚旦+6粒燒賣

原帖由 miutang 於 09-12-9 15:21 發表
有睡衣舞會相睇啦, 快d check下學校網頁啦!

party我要帶6粒魚旦+6粒燒賣

咁搞笑?6粒魚旦+6粒燒賣?咁咪即係會有好多款魚旦同燒賣!?

我都唔知點解咁騎呢...或者老師想每種食物有d, 但唔預一人有一粒吧.

原帖由 miutang 於 09-12-9 17:38 發表
我都唔知點解咁騎呢...或者老師想每種食物有d, 但唔預一人有一粒吧.

我是曉嵐媽咪, 同吴軒一樣, 聖誕party我們帶3份聖誕禮物.

之前的睡衣party, 我很內疚沒有為曉嵐帶拖鞋, 她說全班同學都有拖鞋, 只有她一人穿鞋, 我真的無印象話要帶拖鞋, 真的覺得對曉嵐唔住.

曉嵐星期一話李老師因病無返學, 跟住不斷要我給她喉糖, 讓她可給三位老師, 結果星期二她給老師喉糖後得到老師給她一個公主磁貼, 原來她說日前, 劉雅之同學畫了幅畫給老師也換來一個公主磁貼, 老實說, 心裏感覺不是十分好,希望她們是出於真心關心別人, 而不只是為禮物!

另想請教大家, 曉嵐昨天唱了一首新歌, 但某些歌詞我們不是很明白, 可否指教指教:
同你玩 一起角
幼稚園真開心 哈哈笑
xxx(我忘記了這歌詞)  天長高
跑跑彎彎身 哈哈笑

原帖由 wcodi 於 09-12-10 10:32 發表

我是曉嵐媽咪, 同吴軒一樣, 聖誕party我們帶3份聖誕禮物.

之前的睡衣party, 我很內疚沒有為曉嵐帶拖鞋, 她說全班同學都有拖鞋, 只有她一人穿鞋, 我真的無印象話要帶拖鞋, 真的覺得對曉嵐唔住.

曉嵐星期一話李老 ...

我諗小朋友係出自真心既,但可能唔多唔少跟人做既,見人地咁做佢咪又咁做o羅,上次我同昊軒去超市,佢自己走去揾喉糖,我都奇怪,我未同佢講過咩叫喉糖同喉嚨痛,即是學校老師同同學做既講既,佢地好上心o架!
今日昊軒繼續放病假,其實好番喇,今朝問佢佢都話返學,但我準備好哂叫醒佢,佢又話要訓覺唔返學,見佢食葯食到好累咁,咪比佢放多日o羅,點知整醒佢食葯後,就精神到不得了....吹脹

原帖由 HoManYu 於 09-12-10 12:25 發表

我諗小朋友係出自真心既,但可能唔多唔少跟人做既,見人地咁做佢咪又咁做o羅,上次我同昊軒去超市,佢自己走去揾喉糖,我都奇怪,我未同佢講過咩叫喉糖同喉嚨痛,即是學校老師同同學做既講既,佢地好上心o架!
今日昊軒繼續 ...

近日天氣不好, 曉嵐弟弟都是剛病好,藥都未食晒.
大家小心身體!

醒目開學勳章

hi

我要帶6包餅乾!

終於可以睇到啲相啦 !!

我地要帶18串水果串呀, 麻煩各位媽咪可否提供下你地小朋友鍾意食咩水果(最好容易比彥彰拎番學校). 唔該晒.

原帖由 benalg 於 09-12-10 21:29 發表

我地要帶18串水果串呀, 麻煩各位媽咪可否提供下你地小朋友鍾意食咩水果(最好容易比彥彰拎番學校). 唔該晒.

昊昊水果淨係食香蕉同蘋果o架咋.....香蕉就真係難帶d,蘋果就浸鹽水再過開水都好新鮮o架!
係呀!睇完相,彥彰好上鏡呀!昊昊就大合照時搶鏡.....嘻!

醒目開學勳章

俊然鐘意食提子..
原帖由 benalg 於 09-12-10 21:29 發表

原帖由 叮叮噹噹 於 09-12-11 13:00 發表
俊然鐘意食提子..  

要帶咁多生果串又真係要想想.
曉嵐都好鐘意食提子, 重有士多啤梨, 火龍果, 蜜梨(香梨), 蓮霧, 蘋果.

原帖由 wcodi 於 09-12-11 14:20 發表

要帶咁多生果串又真係要想想.
曉嵐都好鐘意食提子, 重有士多啤梨, 火龍果, 蜜梨(香梨), 蓮霧, 蘋果.

咁就辛苦哂彥彰媽咪喇..... !?

原帖由 HoManYu 於 09-12-13 01:19 發表

咁就辛苦哂彥彰媽咪喇..... !?

諗起要帶水果返去真係幾頭痛.... 好多謝咁多位媽咪既提供, 我都有啲頭緒, 希望你地小朋友會鍾意食.  原來曉嵐咁乖女鐘意食咁多生果.

哈哈, 昊軒真係好搶鏡呀, 幾乎張張相都有佢, 連我老公一睇啲相就認得佢, 相反彥彰成日只得好少相, 我地都成日問老師影相時佢走左去邊 ??

原帖由 benalg 於 09-12-13 01:46 發表

諗起要帶水果返去真係幾頭痛.... 好多謝咁多位媽咪既提供, 我都有啲頭緒, 希望你地小朋友會鍾意食.  原來曉嵐咁乖女鐘意食咁多生果.

哈哈, 昊軒真係好搶鏡呀, 幾乎張張相都有佢, 連我老公一睇啲相就認得佢, 相反 ...

曉嵐話有很多野食, 重有雞翼, 不過她不喜歡有骨, 所以姐姐話曉嵐把骨放在食物盒內, 帶埋回家!
曉嵐不時說 '小耶穌出世了', 她要把印有小耶穌的小單張放在書包內, 話要保護小耶穌.
她昨天還唱著 'we wish you a merry x'mas'. 這樣看來學校的party真的很好玩!

原帖由 wcodi 於 09-12-18 09:50 發表

曉嵐話有很多野食, 重有雞翼, 不過她不喜歡有骨, 所以姐姐話曉嵐把骨放在食物盒內, 帶埋回家!
曉嵐不時說 '小耶穌出世了', 她要把印有小耶穌的小單張放在書包內, 話要保護小耶穌.
她昨天還唱著 'we wish you a mer ...

忘記多謝各位準備食物的媽媽, 辛苦哂!

原帖由 wcodi 於 09-12-18 09:51 發表

忘記多謝各位準備食物的媽媽, 辛苦哂!

想問有沒有媽媽兩位孩子也能入讀禮賢?
曉嵐的弟弟今年也報讀了禮賢, 下月4號面試,
不知姐姐讀緊, 可有幫助? 因弟弟是細仔, 說話咬
字不清, 未識分顏色, 真十分擔心禮賢會不收他, 若是這樣真不知怎算!

醒目開學勳章

morning,

昨晚係書包見到老師送既聖誕咭, 好有心思呀!

今日開始唔駛返學, 祝各位聖誕節快樂!

醒目開學勳章

morning,

你地帶唔帶小朋友去打豬流感疫苗?

HI~祝各位聖誕節快樂!
‹ 上一主題|下一主題